احتمال تشکیل کمیسیون مشترک برای بررسی لایحه مقابله با اخبار خلاف واقع
نماینده مردم مشهد در مجلس گفت: احتمال دارد کمیسیون مشترکی در مجلس، برای بررسی لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع تشکیل شود.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، حجتالاسلام حسنعلی اخلاقی امیری ، با اشاره به موافقت مجلس با دوفوریت «لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی»، اظهار کرد: یکی از مهمترین عرصههای امنیت، امنیت روانی جامعه است. این نوع از امنیت، در بسیاری مواقع حتی از امنیت فیزیکی نیز مهمتر است، چرا که احساس امنیت در روح و روان مردم، نقشی بسیار کلیدی و اثرگذار دارد.
وی با تأکید بر ظرفیتهای فضای مجازی، افزود: فضای مجازی ظرفیت بسیار بزرگی است و در این شکی نیست. اما در کنار این ظرفیت، آسیبهایی هم به روان جامعه در حوزههای مختلف وارد میشود. این مسئله، تنها مختص کشور ما نیست. همه کشورها در موضوع حکمرانی فضای مجازی، دارای قواعد و ضوابط مشخصی هستند. حتی آن کشورهایی هم که برخی مخالفان این لایحه به آنها علاقهمند هستند یا از آنها به عنوان الگو یاد میکنند، در حکمرانی فضای مجازی دارای محدودیتهایی هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این ضوابط در آن کشورها به دلایلی وضع شده که عمدتاً مبتنی بر ضرورت تأمین امنیت روانی جامعه آنهاست. ما هم در کشورمان به همین دلیل به سمت قاعدهمندسازی حکمرانی در فضای مجازی به ویژه در شرایط خاص حرکت کردهایم.
تجربه دفاع مقدس در مدیریت فضای روانی کشور
وی به تجربه دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: خیلیها شاید به یاد نداشته باشند که در دوران ۸ سال دفاع مقدس، ما ستاد تبلیغات جنگ داشتیم که تمام اخبار و اطلاعات مربوط به حوزه نظامی و حتی حوزههای مرتبط دیگر، از فیلتر آن ستاد عبور میکرد. آن کار به منظور مدیریت فضای خبری و روانی کشور صورت میگرفت.
اخلاقی امیری با اشاره به وضعیت فضای مجازی در کشور، خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی، از ابتدا فضای مجازی با آزادی نسبتاً زیادی همراه بوده است، چرا که ما مبدع این فضا نبودیم. این یک ظرفیت وارداتی و عمدتاً با فرهنگی از خارج از کشور است. متأسفانه تا امروز نتوانستهایم برای این فضا، ضابطه و قاعده مشخصی وضع کنیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی درباره لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی، گفت: دولت لایحهای در این زمینه به مجلس ارائه داده است. من متن لایحه را مطالعه کردهام، اما بسیاری از دوستانی که با آن مخالفت میکنند، بهنظر میرسد متن را بهطور کامل نخواندهاند. به هر صورت، فوریت این لایحه با رأی بالایی در مجلس تأیید شد و فقط ۴۹ نفر با آن مخالفت کردند که نشان میدهد دایره مخالفان بسیار محدود است.
وی درباره نگرانیها نسبت به محدودسازی فضای مجازی، گفت: تلاش یا برداشت اشتباهی که برخی دارند این است که فکر میکنند هدف این لایحه محدودسازی آزادی بیان است، در حالیکه اصلاً چنین نیست، چرا که آزادی بیان یک اصل مصرح در قانون اساسی است. البته ما باید جلوی دروغ، شایعهسازی و ایجاد ناامیدی در دل مردم از طریق فضای مجازی را بگیریم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماهیت این لایحه، افزود: لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی، لایحهای درست و بهجاست. البته در جزئیات ممکن است برخی دغدغهها وجود داشته باشد که طبیعی است. تلاش خواهد شد در کمیسیونها و در صحن علنی مجلس، اگر ایراد یا ابهامی وجود دارد، برطرف شود.
لایحهای مترقی و قابل اصلاح
اخلاقی امیری تصریح کرد: این لایحه، لایحهای مترقی است. البته قبول دارم که شاید با قدری تعجیل تهیه شده باشد، اما اکنون فرصتی داریم که در کمیسیونهای تخصصی و در صحن، ایرادات احتمالی را رفع کنیم. به نظر میرسد در ادامه روند بررسی، مشکلات به حداقل برسد.
وی درباره روند بررسی این لایحه در مجلس، گفت: در حال حاضر، چند کمیسیون از جمله کمیسیونهای قضائی، فرهنگی و صنایع، درباره این لایحه مدعی ورود هستند که احتمال دارد یک کمیسیون مشترک برای بررسی دقیقتر لایحه مذکور تشکیل شود.
منبع: مهر