کد خبر: 242823
A
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران: فشارهای ناشی از تحریم‌های سازمان ملل از یک حدی بیشتر نخواهد شد/ بعید می‌دانم درگیری نظامی دیگری رخ دهد/ دشمنان با مکانیسم ماشه به دنبال از بین بردن توان موشکی ایران هستند + فیلم

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران در واکنش به نهایی شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه کشورمان، به دیده‌بان ایران گفت: «دشمنان با اجرای مکانیسم ماشه به دنبال آن هستند که ایران، دفاع موشکی و استقلال خود را از دست بدهد. فشارهای ناشی از تحریم‌های سازمان ملل از یک حدی بیشتر نخواهد شد، چون همین حالا با انواع تحریم‌ها مواجه هستیم. اگرچه مکانیسم ماشه یک عنوان پرطمطراقی دارد و این‌طور به ذهن متبادر می‌کند که ممکن است دشمنان دوباره به ما حمله کنند، اما بعید می‌دانم درگیری نظامی جدید رخ دهد. اگرچه دشمنان با اعمال فشارهای جدید علیه ایران می‌خواهند کار خود را راه بیندازند، ولی نباید خیلی اسنپ‌بک را جدی گرفت.»

نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران: فشارهای ناشی از تحریم‌های سازمان ملل از یک حدی بیشتر نخواهد شد/ بعید می‌دانم درگیری نظامی دیگری رخ دهد/ دشمنان با مکانیسم ماشه به دنبال از بین بردن توان موشکی ایران هستند + فیلم

دیده‌بان ایران؛ پریسا هاشمی: پس از این که روز جمعه ۴ مهر، قطعنامه پیشنهادی چین و روسیه برای تمدید شش‌ماهه اجرای مکانیسم ماشه با مخالفت اکثریت اعضای شورای امنیت مواجه شد، از روز یکشنبه ۶ مهر، ۶ قطعنامه تحریمی پیشین سازمان ملل علیه ایران که از سال ۱۳۹۴ با اجرای برجام به حالت تعلیق درآمده بود، دوباره فعال شد. اگرچه بخش عمده تحریم‌های سازمان ملل مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی ایران است، اما بازگشت این تحریم‌ها، محدودیت‌های اقتصادی و بانکی کشورمان را نیز تشدید می‌کند و امکان بازرسی از کشتی‌های ایرانی را حتی در آب‌های آزاد فراهم می‌سازد و منجر به ممنوعیت خرید و فروش سلاح توسط تهران می‌شود. 

تحلیلگران بین‌المللی هشدار می‌دهند که فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل، اتحادیه اروپا و برخی از قدرت‌های جهانی علیه ایران، فشارهای اقتصادی بر کشورمان را به‌طور چشمگیری افزایش خواهد داد و موقعیت تهران را در عرصه دیپلماسی تضعیف می‌کند. محدودیت‌های تازه در فروش نفت و مبادلات مالی، توان اقتصادی کشور را کاهش می‌دهد و قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات احتمالی آینده را محدودتر می‌سازد. هم‌زمان، بازگشت پرونده ایران به ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، نگرانی‌های امنیتی را تقویت کرده است و برخی کارشناسان از بازگشت سایه جنگ بر فراز کشور سخن می‌گویند.

موضوع  نهایی شدن مکانیسم ماشه، بازگشت تحریم‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا علیه ایران، تبعات بازگشت تحریم‌ها به‌ویژه از منظر اقتصادی و احتمال شروع دوباره جنگ علیه کشورمان با توجه به قرار گرفتن پرونده ایران ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد دیده بان  ایران  با علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران گفت‌وگو کرده است .

مشروح گفت  وگوی  علیرضا نادعلی عضو  شورای شهر  تهران با  دیده بان ایران را در ادامه می‌خوانید. 

علیرضا نادعلی 2

تاثیر بازگشت تحریم‌های سازمان ملل از یک حد مشخصی بیشتر نمی‌شود 

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران درباره فعال شدن مکانیسم ماشه به دیده‌بان ایران گفت: «شرایط بین‌المللی امروز نشان می‌دهد بسیاری از کشورها که خواستار حفظ استقلال و حق تعیین سرنوشت خود هستند، با محدودیت‌ها و موانع فراوانی مواجه می‌شوند. ایران و کشورهایی از این دست، هر اقدامی را که در چارچوب مرزها و قوانین خود انجام می‌دهند، عده‌ای در سطح جهان در مقابل آن موضع می‌گیرند و برای خودشان اقدامات دیگری انجام می‌دهند. پیش‌تر، سازوکارهای سازمان ملل و قواعد بین‌المللی سعی می‌کردند که کشورهایی مانند ایران را کنترل کنند. اما امروزه، قدرت‌های جهانی از قواعد بین‌المللی تبعیت نمی‌کنند و از سازمان‌ها و معاهده‌های مختلف بیرون می‌آیند.»

او با اشاره به تحولات اخیر منطقه و سیاست‌های برخی قدرت‌های جهانی، افزود: «این روند به‌ویژه پس از اتفاقات میان رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها بالا گرفته و با آمدن ترامپ در آمریکا نیز شدت یافته است. این در حالی است که حتی در جنگ تحمیلی، کشورهای اروپایی در عین همکاری‌هایی که با ایالات متحده داشتند، با ما ارتباط داشتند و همکاری‌های خود را حفظ می‌کردند. اما اکنون هر آنچه ما انجام دهیم، آن‌ها کار خود را می‌کنند. امروز اسنپ‌بک اجرایی شده است، اما تاثیر بازگشت تحریم‌های سازمان ملل از یک حد مشخصی بیشتر نمی‌شود. دشمنان با اجرای مکانیسم ماشه به دنبال آن هستند که ایران، دفاع موشکی و استقلال خود را از دست بدهد، اما ملت ایران با هر گرایش و دیدگاه سیاسی، این موضوع را قبول نخواهند کرد، چون بحث توان موشکی مثل بحث غنی‌سازی نیست.»

نادعلی تاکید کرد: «در ماه‌های اخیر شاهد آن بودیم که رژیم صهیونیستی به صورت یک‌طرفه و وسط مذاکره، ما را مورد حمله قرار داد و به مراکز نظامی، هسته‌ای، صنعتی و خانه‌ها و مناطق مسکونی ما حمله کرد. در ادامه هم سرپرست خود یعنی ایالات متحده را به میدان آورد تا پازل خود را کامل کند. اگر ما موشک نداشتیم، چگونه می‌خواستیم از خودمان دفاع کنیم؟ چطور می‌خواستیم از مردم حتی با دیدگاه‌های غربگرا و دارای نظرات مخالف یا موافق نظام، محافظت کنیم؟ مردم در این مورد، این اعتماد را به حاکمیت جمهوری اسلامی دارد که اگر می‌گفت باید خارج از مرزها سدی ایجاد کنیم که داعش و دیگر دشمنان به سمت ما نیایند، برای این بود که با دشمن در خیابان‌های خود درگیر نشویم.» 

سخنگوی شورای شهر تهران در پایان گفت: «فشارهای ناشی از تحریم‌های سازمان ملل از یک حدی بیشتر نخواهد شد، چون همین حالا با انواع تحریم‌ها مواجه هستیم. اگرچه مکانیسم ماشه یک عنوان پرطمطراقی دارد و این‌طور به ذهن متبادر می‌کند که ممکن است دشمنان دوباره به ما حمله کنند، اما بعید می‌دانم درگیری نظامی جدید رخ دهد. بنابراین نباید از اسنپ‌بک ترسید، کما این که دیدیم در ماه‌های قبل و بدون اسنپ‌بک، دشمنان وسط مذاکره به ما حمله کردند. پس نباید مایه ایجاد هیجان اضافه و اضطراب برای مردم شد. اگرچه دشمنان با اعمال فشارهای جدید علیه ایران می‌خواهند کار خود را راه بیندازند، ولی نباید خیلی اسنپ‌بک را جدی گرفت.» 

منبع: دیده‌بان ایران 

volumeVideo: 51.50M | durationVideo: 00:04:02
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر