عراقچی: اروپا باید به دنبال اعمال فشار بر متجاوزان باشد
وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ضمن هشدار شدید نسبت به رویکرد مزورانه برخی کشورهای اروپایی در قبال حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران، تصریح کرد: اخلال در کشتیرانی در تنگه هرمز ناشی از جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل است و اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی اگر دغدغه صلح و امنیت در منطقه را دارند، باید بهجای اتخاذ مواضع غیرمسئولانه، به دنبال اعمال فشار بر متجاوزان و توقف تجاوز نظامی آنها علیه ایران باشند.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تماس تلفنی با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران درباره تحولات منطقه متعاقب حمله نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران و آثار و پیامدهای منطقهای و بینالمللی آن گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه ایران با تشریح جنایات ارتکابی آمریکا و اسرائیل، بهویژه حمله به بیمارستانها، مدارس، زیرساختها و منازل مسکونی، مسئولیت همه دولتها را برای محکومکردن این جنایتها خاطرنشان و تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران مصمم به دفاع از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی خود با تمام توان است.
وزیر امور خارجه با انتقاد شدید از رویکرد دوگانه و مزورانه برخی کشورهای اروپایی و مقامهای ارشد اتحادیه اروپا در قبال حمله نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران، تصریح کرد که هرگونه حمایت یا مماشات در قبال قانونشکنی آشکار این دو رژیم، بهمنزله همدستی در جنایات ارتکابی آنها علیه ملت ایران خواهد بود.
وزیر امور خارجه، وضعیت موجود در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز را نتیجه مستقیم جنگ تحمیلی آمریکا بر ایران دانست و نسبت به پیامدهای خطرناک مترتب بر دسیسه آمریکا برای کشاندن سایر کشورها به جنگ جنایتکارانهاش علیه ایران هشدار داد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: اخلال در کشتیرانی در تنگه هرمز ناشی از جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل است و اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی اگر دغدغه صلح و امنیت در منطقه را دارند، باید به جای اتخاذ مواضع غیرمسئولانه، به دنبال اعمال فشار بر متجاوزان و توقف حمله نظامی آنها علیه ملت ایران باشند.
کایا کالاس نیز ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به پیامدهای امنیتی، انسانی و اقتصادی ناشی از جنگ، بر موضع اتحادیه اروپا مبنی بر لزوم توقف فوری جنگ تاکید کرد.
منبع: ایرنا