بروجردی‌: زمان خروج ایران از NPT فرا رسیده است/ با تصویب مجلس، نظام جدید بر تنگه هرمز حاکم خواهد شد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که زمان برای خروج ایران از NPT فرا رسیده است، گفت: ما به دنبال بمب هسته‌ای نیستیم اما قرار نیست که هم قواعد بازی را رعایت کنیم هم ما را بمباران کنند.

بروجردی‌: زمان خروج ایران از NPT فرا رسیده است/ با تصویب مجلس، نظام جدید بر تنگه هرمز حاکم خواهد شد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، علاءالدین بروجردی روز دوشنبه در گفت وگوی تلویزیونی با انتقاد از عملکرد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی،بیان کرد: جای تاسف دارد که فردی مانند رافائل گروسی در جایگاه مدیرکل آژانس، با وجود مسوولیتی که در این حوزه بر عهده دارد، زمانی که یک مرکز هسته‌ای در چارچوب فعالیت‌های صلح‌آمیز و در کشوری مانند جمهوری اسلامی که عضو ان پی تی است هدف قرار می‌گیرد، آن را محکوم نکرد.

وی ادامه داد: گروسی در مصاحبه اخیر خود نیز تعبیری به کار برد که نشان داد تا چه اندازه تحت تاثیر رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا است؛ تا جایی که تنها راه را استفاده از بمب اتمی علیه ایران عنوان کرد.

بروجردی همچنین با انتقاد از طرح موضوع استفاده از بمب اتمی علیه ایران، این اظهارات را نابخردانه دانست و گفت: چنین مواضعی با مسئولیت‌های مدیرکل آژانس همخوانی ندارد.

نماینده مردم لارستان در مجلس تاکید کرد: حتی اگر جنگ نیز به پایان رسید امید می‌رود که دیگر هیچ‌گاه وزیر امور خارجه ایران با وی دیداری نداشته باشد. همچنین، قرار گرفتن نام او در فهرست تحریم‌ها نیز از سوی برخی محافل مورد پیگیری جدی ماست.

وی افزود: در همین چارچوب، مجلس شورای اسلامی نیز به‌طور جدی موضوع خروج ایران از عضویت در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را دنبال می‌کند. این پرسش مطرح است که چرا کشوری باید عضو یک پیمان بین‌المللی باشد، به تعهدات آن پایبند بماند، فعالیت‌های هسته‌ای خود را صرفاً در چارچوب اهداف صلح‌آمیز محدود کند، به سمت تولید سلاح هسته‌ای نرود و در عین حال، سخت‌ترین بازرسی‌ها را نیز بپذیرد، اما در مقابل نه‌تنها حمایتی دریافت نکند، بلکه مراکز هسته‌ای آن هدف حمله قرار گیرد و حتی محکومیتی نیز از سوی مدیرکل آژانس شنیده نشود.

بروجردی در ادامه با اشاره به پیامدهای بازرسی‌های بازرسان آژانس گفت: این بازرسی‌ها در عمل می‌تواند زمینه‌ساز سوءاستفاده و حتی جاسوسی شود، چراکه این افراد قابل اعتماد نیستند و اطلاعات محرمانه را منتقل می‌کنند.

وی یادآور شد: درحالی که ایران تاکید دارد به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست، این سوال مطرح می‌شود که چرا باید هم قواعد بازی را رعایت کند و هم در معرض حملات قرار گیرد، بدون آنکه نهادهای مسوول بین‌المللی واکنشی نشان دهند، در مجموع، این نگاه شکل گرفته که زمان خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای فرا رسیده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: ما به فضل الهی امروز بر تنگه هرمز که بسیار راهبردی است کاملاً مسلط هستیم. همان‌طور که ملت از اخبار می‌شنوند، با نظارت ایران بر این تنگه اجازه عبور به کشورهای متخاصم داده نخواهد شد. 

بروجردی ادامه داد: با توجه به طرحی که مجلس شورای اسلامی تدارک دیده و ان‌شاءالله در اولین فرصت به تصویب خواهد رسید، یک نظام جدید بر این تنگه هرمز حاکم خواهد شد و بدون اجازه جمهوری اسلامی ایران، تردد امکان‌پذیر نخواهد بود.

این نماینده مجلس افزود: طبیعی است با توجه به اینکه تامین امنیت و ارائه خدمات به کشتی‌های عبوری مستلزم هزینه است، باید چارچوبی برای دریافت عوارض عبور از تنگه تدوین شود. در این طرح نیز پیش‌بینی شده که چنین سازوکاری تعریف و پس از تصویب، از سوی دولت برای اجرا ابلاغ شود.

بروجردی ادامه داد: این موضوع امر تازه‌ای در جهان نیست؛ کشورها و گذرگاه‌های مهم دریایی نیز رویه‌های مشابهی دارند. برای نمونه، ترکیه از تنگه بسفر، مصر از کانال سوئز و پاناما از کانال پاناما عوارض دریافت می‌کنند و این یک رویه متداول در سطح بین‌المللی است.

وی گفت: بر این اساس، درحالی که طی حدود ۴۷ سال گذشته چنین عوارضی دریافت نشده، اکنون پیش‌بینی می‌شود این روند تغییر کند و با اتکا به اقتدار جمهوری اسلامی ایران، در قالب یک چارچوب مشخص و مدون به اجرا درآید.

ارسال نظر