واکنش دبیر شورای نظارت بر صداوسیما به روضه جنجالی «محمود کریمی»/ صوفی: مداحان مطالب سست و ضعیف و محفلی خود را حق ندارند در رسانه ملی مطرح کنند
دبیر شورای نظارت بر صداوسیما با اشاره به ورود شورای نظارت به این موضوع گفت: اساسا وظیفه شورای نظارت، نظارت بر کلیت صداوسیما در همه عرصه های محتوایی و اجرایی است و بنابراین در این مورد هم حتما ورود خواهد کرد و ما در حال جمع آوری گزارش های لازم هستیم تا در اولین جلسه شورا بحث و تصمیم گیری شود.

به گزارش دیده بان ایران؛ محمدحسین صوفی، دبیر شورای نظارت بر صداوسیما با اشاره انتقادات از روضه محمود کریمی که به صورت زنده از حرم امام رضا(ع) در شبکه دوم سیما پخش شد گفت: تعریفی که از صداوسمای جمهوری اسلامی ایران است این رسانه به عنوان یک رسانه پاک، دینی، انقلابی و ارزشی مطرح است. این رسانه ارزشی و تراز وظیفه ترویج دین، اخلاق، امیدافزایی و آگاهی بخشی را دارد بنابراین در همه برنامه ها باید به گونه ای عمل شود که در جهت افزایش اطلاعات آگاهی عمومی مردم اقدام بکند.
وی ادامه داد: صداوسیما در عین حال باید از هر آنچه که موجب وهن ارزش های دین، اخلاق و اعتقادات می شود مراقبت بکند. یکی از مواردی که خیلی باید در برنامه های صداوسیما مراقب بود برنامه های زنده است که کارشناس، گوینده، سخنران و مداح حضور پیدا می کند. صداوسیما باید افرادی را که دعوت و انتخاب می کند موجه باشند، هنجار ها را رعایت کنند و به ضوابط و مقررات آشنا باشند.
محمد حسین صوفی گفت: آقایان سخنران، مداح و گویندگان باید بدانند که صداوسیما یک محفل خصوصی نیست که یک جمعیت کمی در آن حضور داشته باشد و حرف در همین جمع خلاصه شود. برنامه های صداوسیما در یک جامعه ۸۰ میلیونی در داخل کشور و یک جامعه بزرگ در خارج از کشور دیده و شنیده می شود.
دبیر شورای نظارت بر صداوسیما گفت: صداوسیما باید در انتخاب افراد دقت کند. هیچ ضرورتی ندارد که اینگونه برنامه ها زنده پخش شود. می تواند این برنامه ها ضبط شود، بررسی های لازم و ارزیابی صورت گیرد، صحت و سقم روایت و حکایتی که مطرح می کنند تایید و بعد پخش شود که این هم برای صداوسیما، مردم و هم برای خطیب خوب است که خیالش راحت می شود که مرجعی اظهارات او را تایید و پخش کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر صداوسیما خود آقایان مداح و سخنران باید حتما مطالب با استنادات قوی و دارای اتقان را مطرح کنند و مطالب سست و ضعیف و محفلی که در جمع خصوصی مطرح می کنند را حق ندارند در رسانه ملی مطرح کنند.
دبیر شورای نظارت بر صداوسیما با اشاره به ورود شورای نظارت به این موضوع گفت: اساسا وظیفه شورای نظارت، نظارت بر کلیت صداوسیما در همه عرصه های محتوایی و اجرایی است و بنابراین در این مورد هم حتما ورود خواهد کرد و ما در حال جمع آوری گزارش های لازم هستیم تا در اولین جلسه شورا بحث و تصمیم گیری شود./ مـــــدآرا
آقای محمود کریمی اینجانب، برای چندمین بار و به دقت، این روضه! شما را گوش کردم تا درست قضاوت کرده باشم؛ شما به عنوان یک روضهخوان، از حد خودتان تجاوز کردهاید. چنین سخنانی و در واقع، چنین اراجیفی را بیان کردن که هیچ اساس و منطقی ندارد و یک داستان کاملاً جعلی و دروغین است، صدمه جدی به دین میزند و موجب دینزدایی و دفع یک عده از دین میشود و موجبات خنده معاندان را فراهم میکند؛ چنین داستانهایی شاید در جمعهای چند نفری خانواده یا دوستانه و در بین عوامالناس، جالب و حتی نتیجهبخش هم بوده باشد که البته بنده شخصاً آن را هم توصیه نمیکنم اما در جایی که میلیونها، مخاطب و مستمع، حضور دارند، این کار به دور از عقل و درایت بود. قرار نیست هرکسی بیاید و به خود این اجازه را بدهد که یک داستانی را درست کند؛ صرفاً برای مجلسگرمی و گریاندن مخاطب؛ گریاندن، به چه قیمتی؟ شما اصلاً میفهمید چی دارید میگویید؟ من شرمنده و خجل و البته متعجب شدم وقتی این روضه شما را گوش کردم. بعدش هم آمدهاید توجیه کردید؛ علیرغم تصور شما، هیچ بهرهای که نداشت بلکه بسی صدمه هم داشت. شما عجب جسارتی کردهاید که از قمار و مشروب الکلی و همبازی در یک روضه سخن گفتهاید و این، نهایت نادانی شما را میرساند. حتی یک حکایت هم ضمن اینکه باید منبع داشته باشد، باید متضمن معانی و پیامهای عالی نیز بوده باشد و حکایت بودن آن، موجب تطهیر این قضیه نمیشود. تقصیر شما هم نیست؛ تقصیر کسی است که میکروفون دست شما میدهد و اجازه میدهد در برنامه زندهای، جلوی میلیونها بیننده، روضه بخوانی. این توجیهات شما و اینکه فرمودید بعضی هم خود را به متوجه نشدن زدند، عذر بدتر از گناه و توهین مجدد به شعور مردم بود. بازگو کردن چنین حکایتهای کوچه بازاری دلخوش کنی برای قماربازان و الکلیها و عیاشان و از این دست افراد بی دین اما دلصاف! که یکی از اهداف سازندگان آن هم، به تمسخر گرفتن دین و تخفیف دادن عمل این گنهکاران می باشد، چهره متناقض و زشتی از دین اسلام ارائه میکند. آقای عبدالعلی علیعسگری، رئیس محترم صدا و سیما باید در این خصوص، پاسخگو باشند. به نظرم، ممنوع التصویری برای این روضهخوان، کوچکترین کاری است که می شود کرد. شما سابقه خوبی نداشتهاید؛ هنوز در یادمان است کشیدن موی سر! پسرتان و پاره کردن! لباس پسرتان در یک مجلس روضهخوانی و غلبه احساسات بر شما و جوگیرشدنتان که همراهان سعی میکردند شما را بازدارند از این عمل و همچنین اسلحهکشی برای ترساندن مردم که شرح کامل آن را مردم ایران نیک میدانند. عجیب است برای چنین شخصی با چنین سابقهای، بستر فراهم میشود در صدا و سیما آنهم در برنامه زندهای به روضهخوانی بپردازد که نتیجهاش را دیدیم. این دافعهها از دین را چه کسی باید پاسخگو باشد؟ برای نوجوان و جوان، چهگونه توضیح بدهیم این واقعه را؟ صدا و سیما چرا به افکار عمومی و خرد جمعی، توجهی نمیکند؟ آیا این دهنکجی به مردم نیست؟