کد خبر: 134190
A

دانشمندان می‌گویند مولکولی را پیدا کرده‌اند که در حین ورزش به وجود می‌آید و افزایش سطح آن می‌تواند بخشی از تاثیرات مثبت ورزش کردن را برای بدن ایجاد کند.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دانشمندان کالج پزشکی بیلور و دانشکده پزشکی استنفورد طی تحقیقی که نتایج آن در مجله Nature منتشر شده، دریافته‌اند که آمینو اسیدی به نام Lac-Phe می‌تواند مقدار دریافت غذا و چاقی را در موش‌ها کاهش دهد. این آمینو اسید در اثر ورزش در بدن افزایش پیدا می‌کند و فرآورده جانبی لاکتیک اسیدی است که از طریق ورزش و فنیل‌آلانین به وجود می‌آید.

محققان در آزمایش‌های خود Lac-Phe را به مدت ۱۰ روز به موش‌ها تزریق کردند و متوجه شدند که این آمینو اسید می‌تواند مجموع مقدار دریافت غذا و چربی بدن را پایین بیاورد و تحمل گلوکز را افزایش دهد. در واقع، موش‌هایی که تحت یک رژیم غذایی پرچربی قرار گرفته بودند تا دچار چاقی شوند، با کمک این مولکول تا حدود ۵۰ درصد دریافت غذای خود را کاهش دادند.

محققان می‌گویند افزایش سطح Lac-Phe پلاسمایی پس از فعالیت فیزیکی در اسب‌های مسابقه‌ای و انسان‌ها هم دیده می‌شود. آن‌ها در اصل این مولکول را از نمونه خون موش‌هایی به دست آوردند که روی تردمیل ورزش می‌کردند.

دکتر «یونگ شو»، استاد کالج بیلور گفت: گام‌های بعدی ما شامل کسب اطلاعات بیشتر درباره چگونگی اثرگذاری Lac-Phe بر بدن از جمله بر مغز است. هدف ما این است که یاد بگیریم از این روش برای مداخلات درمانی استفاده کنیم.

دکتر «جاناتان لانگ»، استادیار دانشگاه استنفورد گفت: می‌خواستیم بفهمیم که ورزش در سطح مولکولی چگونه عمل می‌کند تا بتوانیم بخشی از فواید آن را ضبط کنیم. برای مثال، سالمندان یا افرادی که نمی‌توانند به قدر کافی ورزش کنند، احتمالا یک روز می‌توانند از طریق دارو از مزایای ورزش برای کاهش سرعت پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی و سایر مریضی‌ها استفاده کنند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر