کد خبر: 146704
A

سخنگوی حکومت طالبان:فرمان ممنوعیت کار زنان برای «حفظ عزت و عفت» صادر شده است

ذبیح الله مجاهد مؤسساتی که در افغانستان کمک‌های بشری را توزیع می‌کنند، باید ارزش‌های خاصی را در نظر بگیرند، اگر آن‌ها اصول و ارزش‌ها را در نظر نمی‌گیرند، پس افغان‌ها نیازی به چنین کمک‌ها ندارند

سخنگوی حکومت طالبان:فرمان ممنوعیت کار زنان برای «حفظ عزت و عفت» صادر شده است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ ذبیح‌الله مجاهد در گفتگو با بی‌بی‌سی توضیحات مفصلی در این مورد ارائه کرد که چرا طالبان پس از یک و نیم سال تصمیم گرفته کار زنان در این سازمان‌ها را ممنوع کند.  

اخیرا وزارت اقتصاد حکومت طالبان با صدور مکتوبی، کار زنان در تمام موسسات غیردولتی داخلی و خارجی را ممنوع اعلام کرد و این تصمیم طالبان واکنش‌های گسترده را به دنبال داشت.

در پی این تصمیم بیش از ده نهاد بین‌المللی کمک‌رسان فعالیت خود را در افغانستان تعلیق کردند و سازمان ملل نیز اعلام کرد که بخشی از «فعالیت‌های حیاتی» در افغانستان را مجبور شده به حالت تعلیق در آورد. 

ذبیح‌الله مجاهد گفت: «کار زنان در تمام نهادهای دولتی در بخش‌های که غیرضروری بوده، از اول به قدرت رسیدن امارت اسلامی ممنوع شد. به زنان در موسسات غیردولتی هم فرصت داده شده بود و پس از تحقیقات، امارت اسلامی به این نتیجه رسید که زنان به هیچ صورت نباید در این موسسات کار کنند. چون این موسسات تحت کنترل امارت نیست، خطر برای زنان زیاد است و گزارش‌های خطرناکی هم ما رسیده است.»  

مجاهد در پاسخ به سوال مجری که پرسید: «من دیروز با یک زن صحبت کردم، او در یک چنین نهادی کار می‌کرد و نگران بود و می‌گفت نان‌آور خانواده ۱۲ نفری را به عهده دارد، او می‌پرسید از این بعد من به این ۱۲ کودک چگونه غذا برسانم؟» گفت: «اول باید در این مورد فکر کنیم که وقتی برای اصلاحات یک فرمان داده می‌شود و حکم شریعت اجرا می‌شود، طبیعی است کسانی هم هستند که در اثر آن زیان می‌بینند، آنها باید به راه‌های بدیل فکر کنند. دوم برای امرار معیشت خیلی مهم است که چه راهی را استفاده می‌کنیم که باید در چارچوب شریعت اسلامی باشد. مثلا کسی استدلال کند که من دزدی می‌کنم، ولی برای کودکان غذا می‌رسانم، ما که نمی‌توانیم به او اجازه بدهیم دزدی کند. اینها راه‌های غیرشرعی هستند و خواهران و برادران مسلمان باید راه‌های شرعی امرار معیشت را پیدا کنند.» 

او تاکید کرد: «مؤسساتی که در افغانستان کمک‌های بشری را توزیع می‌کنند، باید ارزش‌های خاصی را در نظر بگیرند، اگر آن‌ها اصول و ارزش‌ها را در نظر نمی‌گیرند، پس افغان‌ها نیازی به چنین کمک‌ها ندارند.» 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر