کد خبر: 23189
A

مروری بر روزنامه های دوشنبه 22 خرداد ماه

سایه و حواشی حادثه تروریستی هفته گذشته همچنان در صدر خبرهای روزنامه های امروز قرار دارد. این در حالی است که موضوع تاثیرات انتخابات بر فضای ایران و همچنین انتقاد از اقدامات عربستا سعودی در مقابل با ایران و منطقه از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

مروری بر روزنامه های دوشنبه 22 خرداد ماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ سایه حادثه تروریستی همچنان در صدر اخبار است.

 
 
 
 
 
 
 
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان« عبور از ترور »با اشاره به اولین جلسه مجلس پس از حملات تروریستی تهران نوشت:« دو عضو هیئت‌رئیسه توضیحاتی درباره جلسه غیرعلنی دیروز مجلس ارائه کردند. اکبر رنجبرزاده عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت وزیر اطلاعات تأکید کرد که بقایایی از تیم تروریستی داعش در کشور باقی نمانده است. به گزارش «تسنیم»، او با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح یکشنبه پارلمان با حضور وزرای کشور و اطلاعات درباره حادثه تروریستی روز چهارشنبه مجلس، گفت: «در جلسه غیرعلنی امروز مجلس، وزیر اطلاعات گفت که اینها عوامل داخلی و ایرانی بودند که مدتی در خارج از کشور تحت آموزش‌های داعش قرار گرفته بودند». عضو هیئت‌رئیسه مجلس به‌نقل از وزیر اطلاعات افزود: «عواملی که ممکن بود به‌عنوان حرکت دیگری ریشه بدواند نیز سرکوب و آنها نیز دستگیر شدند. عوامل و فرمانده این حادثه روز چهارشنبه شناسایی شدند، به‌طوری‌که حتی فرماندهی این تیم نیز اخیرا رصد شده و به سزای اعمالش رسید». رنجبرزاده اضافه کرد: «وزیر اطلاعات تصریح کرد که «عوامل پشت‌ صحنه نیز تحت تعقیب قرار گرفتند، به‌طوری که ممکن بوده به جای دیگری گریخته باشند که در آنجا نیز مورد ضربه قرار گرفتند و به سزای اعمالشان رسیدند. این عملیات آنها ابتر مانده و با اطمینان خاطر می‌گوییم که تیمشان منهدم شده و بقایایی از این تیم تروریستی در کشور باقی نمانده است». بهروز نعمتی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح یکشنبه با حضور مسئولان امنیتی کشور، گفت: «در حادثه تروریستی مجلس نقاط ضعفی در مجلس وجود داشته که قابل کتمان نیست و آقای لاریجانی هم مواردی را در این زمینه مطرح کرد. مسئولان امنیتی هم به دنبال حل این موضوع هستند و ان‌شاءالله تا دوشنبه طرح شفافی را برای ایمن‌سازی مجلس از نظر حفاظتی و امنیتی ارائه می‌کنند که هیئت‌رئیسه مجلس درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد».
 
 

صادق زیباکلام در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان« زندگی عادی تهرانی‌ها بعد از حمله تروریستی» نوشت:« اگر یکی از اهداف حمله تروریستی 17 خردادماه در حرم مطهر امام خمینی(ره) و مجلس شورای اسلامی، ایجاد هول و هراس بود، حتماً به این هدف دست نیافته‌اند. مردم تهران، هم در حین حادثه و هم پس از آن، زندگی عادی خود را به روال گذشته ادامه دادند؛ بدون اینکه اثری از وحشت و رعب در آنها دیده شود. در خیابان، در دانشگاه‌ها، بازار و ورزشگاه‌ها، همه چیز مانند گذشته است و مردم بدون ترس در همان مجامعی حاضر هستند که پیش از 17 خرداد بودند. می‌توان به جرأت گفت کسی به خاطر حادثه تروریستی 6 روز پیش، در زندگی خود تغییری ایجاد نکرده است. مجموعه رفتارهایی که نشان می‌دهد حمله تروریستی 17 خرداد، در ایجاد واهمه و اضطراب موفق نبوده است. شاید یکی از دلایل زندگی بی وحشت و ترس مردم این است که در سه دهه گذشته ما شاهد حملات تروریستی در تهران یا سایر کلانشهر‌ها نبودیم. درست است که گاهی درگیری‌هایی در مناطق مرزی بود، اما بعد از ترورها و بمبگذاری‌های سال 61-60 که از سوی منافقین انجام می‌شد، شاهد رویدادهای اینچنینی نبوده‌ایم. امروز نزدیک به 35 سال است که تهران شاهد عملیات تروریستی نبوده است و بر همین اساس به نظر می‌رسد مردم اتفاقات چهارشنبه گذشته را یک «استثنا» تلقی می‌کنند. به نظر می‌رسد تصور عمومی مردم این است که عملیات تروریستی حادث شده در تهران، یک بار اتفاق افتاد و دیگر تکرار نخواهد شد و چون به این موضوع باور دارند که تا آینده‌ای خیلی دور این مورد پیش نمی‌آید، احساس نگرانی و اضطراب محسوسی ندارند. ما و مردم می‌دانیم که در کابل و بغداد زندگی نمی‌کنیم. تهران، با این دو مرکز یاد شده تفاوت دارد. در کابل و بغداد هفته‌ای یک بار یا هر دو هفته یک بار شاهد عملیات تروریستی با قربانی‌های پرشمار هستند. در پایتخت شهرهای اروپایی هم این اتفاقات پرتعداد شده است و این تکثر بر بیم و هراس شهروندان آنجا افزوده است. اما مردم ما اعتقاد دارند حمله تروریستی اخیر خیلی نادر و استثنایی بود اما اگر خدای نکرده در آینده دوباره اتفاق مشابهی بیفتد، آن موقع ممکن است آن جو هول و هراس و وحشت غالب شود.بنابراین به نظر می‌رسد شایسته است که اقدامات و فعالیت‌هایی که در طول سال‌های گذشته برای ایجاد این امنیت در کشور انجام شده، ادامه و چه بسا تقویت شود تا حادثه تروریستی تهران به واقع یک استثنا بماند.»

روزنامه آفتاب یزد نیز در گزارشی با عنوان« پوشش ضعف حفاظتی مجلس» نوشت:« پس از اتمام جلسه محرمانه دیروز در خانه ملت، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی به بیان توضیحاتی در مورد موضوعات مطرح شده در نشست نمایندگان با علوی وزیر اطلاعات، رحمانی فضلی وزیر کشور و سردار سلامی جانشین فرمانده سپاه پرداخت و در این باره گفت: «این جلسه نشان داد که حساسیت این موضوع در دولت و مجلس و نیروهای مسلح جدی است و برخی از نواقص هم باید برطرف شود که شاهد این گونه حوادث نباشیم و کمیسیون امنیت ملی هم پیگیر این موضوع و نتایج این جلسه خواهد بود.» بهروز نعمتی سخنگوی هیئت رئیسه نیز در حاشیه جلسه علنی، درباره نواقص موجود در مجلس به هنگام وقوع حادثه تروریستی عنوان کرد: «در حادثه تروریستی مجلس نقاط ضعفی در مجلس وجود داشته که قابل کتمان نیست و آقای لاریجانی هم مواردی را در این زمینه مطرح کرد. مسئولین امنیتی هم به دنبال حل این موضوع هستند و ان‌شاءالله تا دوشنبه طرح شفافی را برای ایمن‌سازی مجلس از نظر حفاظتی و امنیتی ارائه می‌کنند که هیئت رئیسه مجلس درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.»

ادعا و تکذیب یک خبر در رابطه با وزارت امور خارجه

 
 
 
 
برخی روزنامه های مخالف دولت امروز علی رغم تکذیبیسه دیروز وزارت خارجه خبر خرید خودروهای خارجی را تیتر کرده اند.
 
 
 

روزنامه جوان در گزارشی با عنوان« وزارت خودروهای خارجه!» با اشاره به بازار آشفته واردات خودروهای خارجی مدعی شد:« بازار واردات خودرو‌های خارجی آنقدر برای واردکنندگان و دستگاه‌های دولتی صرفه دارد که حتی وزارت امور خارجه را در قضیه پرحاشیه واردات خودروهای لوکس و لاکچری برخلاف اقتصاد مقاومتی وارد کند و در این ایام که دولت به دنبال تغییر نام و تفکیک وزارتخانه‌هاست نام «وزارت خودروهای خارجه» هم مطرح شود!

طبق گفته سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، خودروهای لوکس قاچاق که قرار بود، امحا یا به ‌جهت صادرات فروخته شود، به دلیل سودهای سرشاری که دولت از واردات خودرو می‌برد و برای اینکه چرخه درآمدهای نامناسب موجود منقطع نشود، از سوی وزارت امور خارجه خریداری شد و البته این اقدام نوعی نمک‌پاشی به روح اقتصاد مقاومتی و نیرو دادن به فرهنگ واردات لوکس است، حتی اگر شمار خودروهای خریداری شده در وزارت خارجه زیاد نباشد.

اما روزنامه قانون در گزارشی به این ادعا پاسخ داده است. قانون در این گزارش با اشاره به ادعای کذب جریان‌های خاص علیه وزارت‌خارجه دوباره تکذیب شد نوشت:« شدت بغض و کینه به محمد‌جواد ظریف و وزارت‌خانه متبوعش چنان در میان جریان‌های محافظه‌کار رخنه‌کرده‌است که اگر آن را هفت‌بار خاکمال نیز کنید، باز پاک نخواهد شد. از اتهام‌های وطن‌فروشی و مبادله قهرمان‌های ملی بادشمنان که بگذریم، نوبت به اتهامات مالی به این وزارتخانه رسیده است. برخی رسانه‌های خاص با هدف ناصالح، اقدام به انتشار اخباری جعلی علیه این وزارتخانه ‌کردند و نوشتند:« به‌گفته سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خودروهای خریداری‌شده توسط وزارت امور خارجه جنبه کاری داشته و برای تشریفات این وزارتخانه خریداری شده‌اند و خودروهای فانتزی و سوپرلوکس جزو این خودروها نیست».

رد ادعای کذب

اما اندکی بعد از ادعای این جریان، روابط‌عمومی وزارت‌خارجه اظهارات آن‌ها را تکذیب و رد می‌کند. روابط عمومی این وازرتخانه ضمن تکذیب این خبر، اعلام کرد: در ماه‌های گذشته در خصوص خرید خودروهای لوکس قاچاق به وزارت امور خارجه پیشنهادهایی داده شد اما وزارت امور خارجه همان زمان این پیشنهادات را رد و اعلام کرد نیاز و تمایلی برای استفاده از این خودروها برای استفاده اداری و تشریفاتی ندارد.

کینه‌ای عمیق

مشخص نیست این جریان با چه هدفی به دنبال ضربه‌وارد کردن به وزارت‌امور خارجه است ولی بی شک، بستن راه بسیاری از اقدامات فراقانونی آن‌ها در دولت یازدهم، یکی از عوامل کینه‌توزی آن‌هاست. به نظرمی‌رسد وزارت‌امور خارجه نیز نباید بیش از این با جریان‌های خودسر و فراقانونی مماشات کند و اجازه دهد آن‌گونه که می‌خواهند به دستگاه دیپلماسی موفق دولت روحانی ضربه زده و انتقام‌گیری کنند.

آینده ای که می سوزد

یک اعتراف درباره حادثه تروریستی تهران/ اسیدپاش ادعا می کند می خواسته آب بپاشد!
 

روزنامه قانون در گزارشی با عنوان« آینده‌ای که می‌سوزد! »به گفت وگوی« قانون» با قربانیان اسید پاشی اخیر در پارک جنوب تهران پرداخته است. در بخشی از این گزارش می خوانیم:« در بیمارستان شهدای هفت تیر، در حالی که قربانیان حادثه دو ساعت در حال شست و شوی زخم ها بوده اند و دکتر به خود زحمت مراجعه به بیمارستان را نداده و به پرسنل گفته که بگویید دو ساعت زیر آب بمانند، فرد اسید پاش در خیابان دستگیر می شود. موتور فرد، فاقد پلاک بوده و قبل از این حادثه ماموران او را گرفته بودند که با خواهش و التماس خود را رها کرده اما جایی دیگر توسط ماموران گشت دستگیر شده و در بررسی ها مشخص شده کههمان فرد اسیدپاش مورد نظر است. او که تقریبا 466 ساله است و خود را متاهل می داند، هنوز نیز مسئولیت حادثه را نپذیرفته و می گوید که فکر می‌کرده آب پاشیده است!

 

مادر ثنا و محمدمهدی، خواهر و برادری که بیشترین آسیب را از این حادثه دیده اند، می گوید که چنین آدمی را باید قصاص کرد. هرچند ما دل این کار را نداریم اما حداقل باید همیشه در زندان بماند. جای این آدم در خیابان و کنار بچه های ما نیست. اومی‌گوید:« در حالی که همسرم خبر داد اسید‌پاش را دستگیر کرده اند ما در بیمارستان با حداقل امکانات و رسیدگی مانده بودیم؛ به گونه‌ای که سرهنگ پرونده به کادر بیمارستان اعتراض می‌کرد. می گفتند آن‌هایی که کمتر زخمی اند، بروند و آن‌ها که بیشتر سوخته اند، بمانند تا فردا صبح که دکتر بیاید. در پایان بعد از چند ساعت با رضایت خود از بیمارستان ترخیص شدیم و کادر بیمارستان نیز با رضایت تمام ترخیص ما را امضا کردند. از همان‌جا به پاسگاه رفتیم و گفتند که صبح به پزشک قانونی مراجعه کنید.

 

پنج‌شنبه صبح بود و بچه ها هنوز گان‌های بیمارستان به تن داشتند و ما مثل جنگ زده‌ها جلوی پزشک قانونی نشسته بودیم و متعجب از اینکه چرا باز نمی کنند؟ تا اینکه یکی از رهگذرها وقتی موضوع را شنید، گفت که یک عمر است که پزشکی قانونی، پنج‌شنبه‌ها تعطیل است؛ یعنی کلانتری این را نمی داند؟».

 

طرح از روزنامه شهروند

یک اعتراف درباره حادثه تروریستی تهران/ اسیدپاش ادعا می کند می خواسته آب بپاشد!

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر