کد خبر: 20589
A

تایید کسری ۷ هزار ۵۰۰ میلیارد تومانی منابع یارانه‌های نقدی

در حالی که محاسبات نشان از کسری بودجه یارانه ها برای پرداخت یارانه به بیش از 74 میلیون ایرانی در سال جاری دارد، برخی از کاندیداها با مانور بر مساله یارانه در صدد جذب رای برآمده اند .

تایید کسری ۷ هزار ۵۰۰ میلیارد تومانی منابع یارانه‌های نقدی

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران ، بررسی های صورت گرفته نشان می دهد مفاد پیش بینی شده در قانون بودجه سال جاری امکان پرداخت یارانه به 61 میلیون ایرانی را فراهم می کند، این در حالی است که به طور مشخص دو کاندیدای پایگاه اصولگرایان وعده افزایش یارانه ها را به مردم داده اند .

 محمدباقر قالیباف اعلام کرده است در صورت کسب رای یارانه را سه برابر می کند و رییسی ، دیگر کاندیدای این جناح در انتخابات ریاست جمهوری نیز سه برابر کردن یارانه سه دهک اول درامدی را در سال جاری وعده داده است .

 به موجب مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال جاری ، سازمان هدفمندی یارانه ها مجاز است تنها 33.5 هزار میلیارد تومان از منابع خود را صرف پرداخت یارانه نقدی نماید . به این ترتیب با احتساب رقم 45 هزار و 500 تومان برای هر ایرانی ، این اعتبار تکافوی پرداخت یارانه 61 میلیون نفر را می دهد. در عین حال باید توجه داشت که یارانه ها در حال حاضر به حدود 75 میلیون ایرانی پرداخت می شود ، پس در آستانه دومین ماه سال ، بررسی ها حاکی از کسری 7 هزار  500 میلیارد تومانی اعتبار برای پرداخت یارانه های نقدی به اتباع ایرانی است.

این رقم در حالی محاسبه شده است که جمعیت یارانه بگیر ، ثابت 75 میلیون نفر فرض شود و زاد و ولد جدید ، در آمار دریافت یارانه قرار نگیرد.

 پرداخت یارانه نقدی از سال 1389 ، با هدف رقابتی شدن وضعیت تولید و کاهش بار سنگین یارانه ها در اقتصاد ایران آغاز شد . مبلغ 45 هزار و 500 تومان قرار بود در قالب کمک هزینه ای به مدت 5 سال در اختیار مردم ایران قرار گیرد اما با این حال عدم تحقق اهداف پیش بینی شده اولیه سبب شد نه تنها اهداف پیش بینی شده در این حوزه محقق نشود بلکه وضعیت اقتصاد ایران بغرنج تر از گذشته شود. بار سنگین یارانه های نقدی نیز مشکلی را به مشکلات متعدد پیشین اقتصاد اضافه نماید.

 مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی تاکید کرده است : موضوع پرداخت یارانه نقدی ماهیانه به تقریباً 99 درصد جمعیت کشور، آن هم با حجمی بیش از کل درآمدهای حاصله از افزایش قیمت ها در عمل کل اهداف قانون را تحت الشعاع قرار داد، از آسیب های جدی مرحله نخست بود که نه تنها منابع الزم برای شرکت های تولیدکننده انرژی را محدود کرد، بلکه موجب افزایش کسری بودجه دولت شد. 

کسری ای که دولت را به سوی استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی و در نتیجه افزایش تورم سوق داد. این رویه زیان بار نه تنها مغایر هدف پرداخت "هدفمند" بود، بلکه در هیچ تجربه اصلاح ساختار اقتصادی در جهان، پرداخت نقدی به تمام جمعیت صورت نگرفته و نمی گیرد.

 در چنین فضایی برخی از کاندیداهای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری و طرفدارانشان بر این اعتقادند که یارانه ها درگیر کسری نیست در حالی که مصوبه مجلس کسری 7 هزار و 500 میلیارد تومانی در صورت تداوم پرداخت یارانه به 75 میلیون ایرانی را گواهی می دهد.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به عنوان بازوی کارشناسی قوه مقننه این مهم را مورد تایید قرار داده است.-خبرآنلاین

 


 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر