کد خبر: 38056
A

منابع سازمان تامین اجتماعی پاسخگوی تعهدات آن نیست

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه علنی مجلس، به تشریح متناسب نبودن تعهدات سازمان تامین اجتماعی با منابع این سازمان پرداخت و گفت: با منابع ناپایدار، صندوق تامین اجتماعی وضعیت ناخوشایندی را دنبال می کند.

منابع سازمان تامین اجتماعی پاسخگوی تعهدات آن نیست
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، «علی ربیعی» امروز (سه شنبه) برای پاسخ به پرسش ملی حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مورد اجرا نشدن بیمه کارفرمای کشاورزی در جلسه علنی مجلس حضور یافته بود، اظهار خرسندی کرد که با طرح این سوال، فرصتی فراهم شده تا بتوان در عین پاسخ به سوال، بخش هایی از مشکلات و مسایل سازمان مهمی مثل تامین اجتماعی و نیازهایی که در قالب این سوال مطرح شده است را توضیح داد.
وزیر تعاون افزود: کمتر از یک ماه از جلسه غیرعلنی که گزارشی از بحران ها و مشکلات سازمان تامین اجتماعی در آن مطرح شد، نگذشته است؛ امروز وقتی بحث می کنیم یکی از ابرچالش ها برای نه تنها دولت بلکه نظام سیاسی و نه تنها این دولت - چون مساله بین نسلی است - برای دولت های بعدی، صندوق های بازنشستگی است، سخنی گزاف نگفته ایم و انتظار توجه در این زمینه را داریم.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی، از 18 صندوق موجود فقط یک صندوق داریم که می توانیم آن صندوق را پایدار و اصلاح کنیم تا این صندوق بتواند به وظایف خود عمل دهد؛ صندوق های فولاد و صندوق های دیگر که گاهی بازنشستگان آن در مقابل مجلس جمع می شوند، بخش بسیار کوچکی از مساله صندوق های ما هستند. پایداری صندوق تامین اجتماعی مساله بسیار مهمی است.
وزیر تعاون با بیان اینکه در سالهای گذشته رویه هایی نادرست در پیش گرفته شد، گفت: ما نمی توانیم به بهای اینکه می خواهیم به لایه های اجتماعی برسیم، این امر را منوط به لایه دوم بکنیم و آن لایه دوم را هم به سقوط بکشانیم.
وی تصریح کرد: باید صندوق بیمه ای و حمایتی را از هم تفکیک کنیم؛ در این زمینه من در پیشنهاداتم را در اصلاح ساختار صندوق ها و بحث چهارصندوقه شدن مطرح کرده ام.
ربیعی افزود: می توانیم هر فرد را با 20 سال سابقه کار بازنشسته کنیم؛ اما نباید افراد را سر سفره دیگران بنشانیم؛ این عمل به این معناست که امروز از مستمری ناچیز کارگران تعهدات جدید ایجاد بکنیم؛ کل منابع تامین اجتماعی در سال 96 باید 80 هزار میلیارد تومان باشد که 58 هزار میلیارد تومان از وصول و 20 هزار میلیارد تومان از تعهدات تامین شود؛ تعهداتی که هیچ وقت به دست ما نمی رسد.
وی با تشریح منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی، به طرح این سوال پرداخت که با این منابع و مصارف چگونه می توان کار را به جلو برد؟
ربیعی گفت: به عنوان نمونه برای بیمه رانندگان، باربران و خادمان مساجد، اعتبار 637 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است اما بار مالی این تعهد، سالانه یک هزار و 200 میلیارد تومان است. بیمه قالیبافان یک هزار و 300 میلیارد تومان بار مالی دارد اما اعتباری که برای آن دیده شده حتی یک دوم این تعهدات نیست و در زمان تخصیص، این عدد به صفر می رسد.
وزیر تعاون با بیان اینکه وضعیت برای حق بیمه دوره سربازی هم به همین گونه است، ادامه داد: برای معافیت سهم بیمه کارفرمایان، منابع در نظر گرفته شده به 300 میلیارد تومان هم نمی رسد اما بار مالی آن 2 هزار و 500 میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: بیمه اقشار خاص که شامل 2 میلیون نفر می شود، 3 هزار میلیارد تومان بار مالی دارد اما منابعی که در نظر گرفته شده، پاسخگوی این تعهدات نیست.
ربیعی افزود: در بیمه کارگران ساختمانی - که همان زمان اعلام کردیم منابع نمی تواند کفاف مصارف را بدهد - 700 میلیارد تومان به دست آمد اما دو برابر آن، برای صندوق تامین اجتماعی بار مالی داشت.
وی تصریح کرد: صندوق تامین اجتماعی و همه صندوق های بازنشستگی بر اساس قانون موظف هستند در صورت داشتن منابع، هر تعهدی که برایشان ایجاد شده را اجرایی کنند.
وزیر تعاون گفت: در همین ارتباط، چهارمیلیون و 400 هزار نفر بهره بردار کشاورزی در کشور فعالیت دارد که 406 نظام صنفی سراسر کشور آنها را معرفی کرده اند؛ فقط اگر ما بخواهیم 25 درصد از این بهره برداران را با متوسط دو نفر کارگر پوشش دهیم، بار مالی آن برای ما در سال آینده دو هزار و 461 میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه تامین این بار مالی به صادرات سبزی جات و تره بار منوط شده بود، گفت: این 2هزار و 461 میلیارد تومان بار مالی به صادرات تره بار منوط شده بود اما از این محل فقط 18 میلیارد تومان درآمد حاصل شد.
ربیعی در پایان بخش نخست سخنان خود خطاب به نمایندگان مجلس گفت: من ناچار هستم بر اساس منابع و مصارف سازمان عمل کنم و کوتاهی در وظایف خود صورت نداده ام.
ادامه دارد...
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر