کد خبر: 19295
A

مروری بر روزنامه های دوشنبه چهارم اردیبهشت ماه

روزنامه های امروز از جناح های مختلف سیاسی، رقابت های انتخاباتی و حمایت از نامزدهای مورد نظر خود را ادامه داده اند؛ هرچند رسانه هایی که از بیت المال بودجه دریافت می کنند، قدری در حمایت علنی محتاط تر شده اند. همچنین تغییر ناگهانی رئیس دانشگاه آزاد نیز از دیگر موضوعات مورد توجه رسانه ها بوده است.

مروری بر روزنامه های دوشنبه چهارم اردیبهشت ماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های اصلاح طلب واکنش شدید به تغییر رئیس دانشگاه آزاد نشان داده اند.

 
 
 
 
 
 
 

روزنامه شرق در گزارشی با تیتر «تغییر مدیر میراث هاشمی» نوشت: «عصر همان روزی که روزنامه کیهان تیتر زده بود: «دانشگاه آزاد در انتظار تغییرات اساسی»، میرزاده رئیس دانشگاه آزاد در یک جلسه فوق‌العاده برکنار و علی‌محمد نوریان به عنوان «سرپرست موقت» این دانشگاه منصوب شد. آن‌طور که خبرگزاری تسنیم گزارش داده، عصر روز گذشته براساس تبصره یک ماده ١١ اساسنامه، یک جلسه فوق‌العاده به درخواست چهار نفر از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد و به ریاست علی‌اکبر ولایتی، تشکیل می‌شود و در آن با تصمیم اکثریت اعضای هیئت امنا، میرزاده از ریاست این دانشگاه برکنار می‌شود. نام این چهار عضو عنوان نشده است.براساس این تصمیم، مقرر شده است که حمید میرزاده رئیس فعلی دانشگاه آزاد در یک هفته از ریاست استعفا دهد و در غیر این‌صورت خودبه‌خود برکنار خواهد شد.وزیران علوم و بهداشت، به عنوان دو نفر از اعضای حقوقی هیئت امنای دانشگاه آزاد پس از اظهارنظرهای خود در این جلسه برای شرکت در جلسه هیئت‌دولت از جلسه خارج شدند با این حال جلسه با حضور هفت نفر ادامه پیدا کرد.»

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان «برکناری ریاست‌ دانشگاه‌ آزاد » با اشاره به اینکه علی‌محمد نوریان به عنوان سرپرست انتخاب شد و برخی اصولگرایان برای تصاحب ریاست‌دانشگاه خیز برداشته‌اند، نوشت: «بعد از شنیدن زمزمه‌هایی مبنی بر امکان تغییر رییس دانشگاه آزاد در روزهای گذشته، از بعدازظهر دیروز و همزمان با تشکیل جلسه هیات امنای این دانشگاه که دو وزیر علوم و بهداشت هم در آن حضور داشتند، ناگهان زمزمه‌ها به صورت اخبار غیررسمی سر از شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های خبری درآوردند. پس از اینکه دو وزیر کابینه روحانی پیش از موعد جلسه دانشگاه آزاد را ترک کردند تا به جلسه دولت بروند، خبر رسید که در غیاب آنها حمید میرزاده، که از سال ٩٢ و با روی کار آمدن دولت یازدهم ریاست دانشگاه آزاد را بر عهده داشت از مقام خود برکنار شده است، با انتشار این خبر نام علی‌محمد نوریان به عنوان سرپرست این دانشگاه اعلام شد.

پس از پایان این جلسه یاسر هاشمی، رییس دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد در واکنش به برکناری میرزاده به ایلنا گفت: سیاست‌های مدیریتی میرزاده در دانشگاه آزاد اسلامی، منطبق برمشی آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بود و برکناری او سه ماه قبل از مدت حکم قانونی برخلاف سیره مدیریتی آیت‌الله هاشمی در جهت ثبات و رشد دانشگاه آزاد اسلامی است.»

انتخابات

علت تغییر مدیر میراث هاشمی/ چه کسانی فیلم‌ تبلیغاتی نامزدها را می‌سازند؟
 

روزنامه شهروند در گزارشی با تیتر «چه کسانی فیلم‌ تبلیغاتی نامزدها را می‌سازند؟» مدعی شد، گفته می شود که فیلم تبلیغاتی حسن روحانی را حسام الدین آشنا خواهد ساخت. نام رضامیرکریمی نیز در این میان شنیده می شود فیلم های تبلیغاتی ابراهیم رئیسی را مهدی نقویان و محمدعلی فارسی خواهند ساخت سید محمود رضوی، بهروز شعیبی و حسین مهدویان به عنوان سازندگان مستندهای تبلیغاتی قالیباف مطرح شده اند محمد مهدی عسگرپور و احمدرضا درویش به عنوان سازندگان فیلم های تبلیغاتی اسحاق جهانگیری مطرح شده اند تاکنون نامی از فیلمسازی برای ساخت مستندهای مهندس میر سلیم به میان نیامده است.

طرح از روزنامه شهروند

 علت تغییر مدیر میراث هاشمی/ چه کسانی فیلم‌ تبلیغاتی نامزدها را می‌سازند؟
 

روزنامه جوان نیز در گزارشی با عنوان «حرکت تبلیغاتی نامزدها از شهرستان‌ها آغاز شد» نوشت: «روحانی دیروز به قزوین رفت، قالیباف به مازندران و رئیسی هم که دیروز به مجلس رفت، امروز به سیستان و بلوچستان خواهد رفت. در این میان رئیس‌جمهور مستقر از ظرفیت بیشتری برای تبلیغات انتخاباتی با تحرکات و دید و بازدیدها برخوردار است. این یک امتیاز خودبه‌خودی در قانون انتخابات ریاست‌جمهوری است به نفع رئیس‌جمهور مستقری که برای چهار سال دوم هم نامزد می‌شود. با تمرکز قدرت در ترکیه، می‌توان ایران را صاحب تنها دموکراسی واقعی در منطقه دانست و اگر نتایج پیش‌بینی‌نشده و غیرمنتظره برخی انتخابات‌های گذشته را نیز در نظر بگیریم، می‌توان دموکراسی در ایران را از نمونه‌های برتر آن در جهان دانست. قدرت مردم در انتخابات‌های ایران نشان داده شده است و حالا دنیا به ایران با چشم دیگری می‌نگرد، کشوری که مردم آن می‌توانند هر گاه اراده کنند طرحی نو دراندازند.»

 
 

توافق هسته ای

حسن هانی زاده در یادداشتی در روزنامه آرمان با عنوان «برجام و بازطراحی‌ آب‌سنگین اراک» نوشت: «قرارداد بازطراحی آب سنگین اراک سرانجام بین طرف‌های ایرانی و چینی با نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در وین پایتخت اتریش به امضا رسید. یکی از فصل‌های پیچیده توافقنامه برجام که فرایند زمانی بسیار طولانی برای نهایی کردن آن طی شد، موضوع آب سنگین اراک بود که عمده‌ترین نقطه اختلاف ایران و 5+1 به‌شمار می‌رفت. در طول مذاکرات هسته‌ای هم آژانس بین‌المللی و کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان روی موضوع آب سنگین اراک حساسیت فوق‌العاده‌ای نشان می‌دادند. با توجه به اینکه از نظر آمریکا و غرب راکتورهای آب سنگین اراک ممکن است پلوتونیوم 239 تولید کنند که قابلیت شکاف دارد، لذا درصدد حذف کلی این طرح از چرخه هسته‌ای ایران بودند. همین موضوع حساس و مهم دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای را ماه‌ها به تاخیر انداخت، اما سرانجام با پافشاری تیم مذاکره‌کننده ایران طرح سومی برای آب سنگین اراک تعریف شد. آب سنگین اراک صرفا برای تولید «رادیو ایزوتوپ» که کاربرد پزشکی دارد و در پزشکی هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، طراحی شده بود. دستیابی دانشمندان هسته‌ای ایران به این فناوری فوق‌العاده پیچیده یکی از بزرگ‌ترین افتخارات ایران تلقی می‌شود، زیرا دانشمندان ایرانی این فناوری را بدون تکیه بر امکانات غربی کاملا بومی‌سازی کرده‌اند. شاید ایران جزو معدود کشورهایی است که توانست بدون کمک کارشناسان خارجی و در چارچوب استانداردهای امنیتی بالا تاسیسات آب سنگین اراک را احداث کند. همین امر موجب شد تا لابی صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تردیدهایی در مورد اهداف ایران ایجاد و جریان‌سازی‌های شدیدی را علیه ایران آغاز کنند. البته پسماند آب سنگین اراک که یکی از موارد بهانه‌گیری‌های آمریکا وغرب بود، قابلیت کنترل شدن دارد، زیرا ایران با نظارت و بازرسی دوره‌ای این راکتورها موافقت کرده بود. سرانجام تغییر کاربری تاسیسات آب سنگین اراک مورد موافقت ایران قرار گرفت، مشروط بر اینکه اولا کشورهای 1+ 5 و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هزینه بازطراحی تاسیسات اراک مشارکت کنند و ثانیا مهندسان چینی نقش مستقیمی در بازطراحی این تاسیسات داشته باشند. این امر به‌طور طبیعی می‌تواند نقطه قوتی در توافقنامه برجام به سود جمهوری اسلامی تلقی شود، زیرا آمریکا، فرانسه و انگلیس قصد داشتند تاسیسات آب سنگین اراک را به یک تاسیسات آزمایشگاهی رده سوم تبدیل کنند. امضای اولیه توافقنامه بازطراحی تاسیسات آب سنگین اراک نشان می‌دهد که ایران هیچ‌گاه در صدد استفاده نظامی از این تاسیسات نبوده و موافقت با بازطراحی تاسیسات اراک بهانه را از غرب و آمریکا گرفت. لذا به‌رغم وجود برخی بدبینی‌ها در مورد تغییر کاربری تاسیسات آب سنگین اراک، از آنجایی که چین در توافقنامه برجام با ایران همراهی کرده بود، این کشور قطعا منافع ایران را بیش از سایر کشورهای 1+5 مورد توجه قرار می‌دهد. بنابراین در بازطراحی تاسیسات آب سنگین اراک کارشناسان چینی با توجه به روابط استراتژیک با جمهوری اسلامی قبل از هر چیز منافع ملی ایران را در نظر خواهند گرفت که این امر نقطه قوت این توافقنامه است.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر