کد خبر: 79514
A

حجت‌الاسلام خسروشاهی مورخی که به دلیل کرونا درگذشت، که بود؟

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی - محقق، نویسنده و مورخ معاصر - در سن ۸۱ سالگی بر اثر ابتلا به ویروس کرونای جدید (کووید-۱۹) درگذشت. محسن کمالیان محقق بر این بار است که : چهار شخصیت سیاسى و فرهنگى ایرانى‌ تبار در احیاى نام و یاد امام موسى صدر در جامعه‌ ایرانى و در معرفى اندیشه و سیره‌ آن بزرگوار نقش اساسى، محورى و بى‌ بدیل داشته‌ اند: شهید دکتر مصطفى چمران، شادروان حجت‌ الاسلام والمسلمین على حجتى کرمانى، حجت‌ الاسلام والمسلمین استاد سید هادى خسروشاهى و دکتر صادق طباطبایى. این عزیزان در روزگارى نام امام صدر را در جامعه‌ ایرانى مطرح کردند و کمر همت به احیاى یاد و معرفى اندیشه و سیره‌ آن بزرگوار بستند

حجت‌الاسلام خسروشاهی مورخی که به دلیل کرونا درگذشت، که بود؟

 به گزارش سایت خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ سیدهادی خسروشاهی، در سال ۱۳۱۷ شمسی در تبریز به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را در تبریز به پایان رساند و پس از رحلت پدر، در ۱۳۳۲ شمسی و در ۱۶ سالگی، عازم قم شد و در حوزه علمیه به تحصیل دروس سطح پرداخت و سپس در مراحل عالی دروس حوزوی (فلسفه، تفسیر، فقه و اصول)، در حضور اساتیدی همچون آیت‌‌اللَه بروجردی، امام خمینی، آیت‌اللَه شریعتمداری، آیت‌‌اللَه علامه طباطبائی و بزرگانی دیگر تلمذ کرد و به دریافت اجازاتی در امور حسبیّه (منوط به اذن فقها) نائل آمد.

در مراحل علمی بالاتر، ایشان درجه اجتهاد و اجازه نقل حدیث را از علماء و مراجع بزرگ نجف، قم و مشهد، از جمله امام خمینی و آیات عظام: سیدابوالقاسم خوئی، سیدشهاب‌الدین نجفی مرعشی، سیدمحمدکاظم شریعتمداری، سیدمحمدهادی میلانی، سیدمحمدصادق روحانی و آیت‌‌اللَه شیخ آقابزرگ تهرانی، آیت‌اللَه شیخ مرتضی حائری، آیت‌اللَه سیداحمد زنجانی، آیت‌‌اللَه میرزا عبدالجواد جبل عاملی، آیت‌‌اللَه میرزا ابوالفضل زاهدی قمی و دیگران، دریافت کرد.

تاکنون خاطرات مستندی از این مرحوم، درباره شخصیت‌ها و جریانات زیر منتشر شده است: زندگی و مبارزات آیت‌الله کاشانی، درباره امام خمینی(ره)، پانزده خرداد و مسأله انقلاب، علامه طباطبایی، آیت‌الله طالقانی، علامه سیدمرتضی عسکری، امام موسی صدر، آیت‌الله مشکینی، شهید نواب صفوی، استاد سیدجلال‌الدین آشتیانی، شهدای حرب و محراب، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، دکتر ابراهیم یزدی، محمدعلی جمال زاده، دکتر حسن ترابی (سودان)، روژه گارودی (فرانسه)، احمد بن بلا (الجزایر)، نشریات مخفی حوزه علمیه قم، مشروطه مشروعه و علمای تبریز، تاریخ نگاری معاصر و کودتای ۲۸ مرداد، طرح مرکز فرهنگی اسلامی اروپا، تقریب، سازمان‌ها و احزاب سیاسی دوران انقلاب اسلامی، حزب خلق مسلمان و مجموعه‌ای از خاطرات (از آغاز زندگی تا سال ۱۳۳۳ش). اخیراً نیز جلد بیست و ششم از مجموعه حدیث روزگار؛ که به خاطرات مستند وی درباره آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای (مقام معظم رهبری) مربوط بود، از سوی انتشارات کلبه شروق قم منتشر شد.

با توجه به شرایط موجود، محل دفن این محقق که امروز (پنجشنبه، ۸ اسفند) دار فانی را وداع گفته، هنوز مشخص نشده است. 

محسن کمالیان محقق و پژوهشگر دانشگاه تهران بر این بار است که :  چهار شخصیت سیاسى و فرهنگى ایرانى‌ تبار در احیاى نام و یاد امام موسى صدر در جامعه‌ ایرانى و در معرفى اندیشه و سیره‌ آن بزرگوار نقش اساسى، محورى و بى‌ بدیل داشته‌ اند: شهید دکتر مصطفى چمران، شادروان حجت‌ الاسلام والمسلمین على حجتى کرمانى، حجت‌ الاسلام والمسلمین استاد سید هادى خسروشاهى و دکتر صادق طباطبایى. این عزیزان در روزگارى نام امام صدر را در جامعه‌ ایرانى مطرح کردند و کمر همت به احیاى یاد و معرفى اندیشه و سیره‌ آن بزرگوار بستند

 

درباره هادی خسروشاهی در (اینجا )

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر