مراحل ثبت شرکت را در اینجا بخوانید!
اگر قصد دارید به صورت قانونی کسب و کار خود را راهاندازی کرده و به فعالیتهای تجاری بپردازید، اولین اقدام ضروری، ثبت شرکت است. مهمترین مزیت ثبت شرکت، جلب اعتماد مشتریان برای همکاری و انعقاد قراردادهای تجاری است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ اگر قصد دارید به صورت قانونی کسب و کار خود را راهاندازی کرده و به فعالیتهای تجاری بپردازید، اولین اقدام ضروری، ثبت شرکت است. مهمترین مزیت ثبت شرکت، جلب اعتماد مشتریان برای همکاری و انعقاد قراردادهای تجاری است.
7 مرحله برای ثبت شرکت
برای ثبت موفقیتآمیز شرکت باید مراحل لازم را با دقت و رعایت جزئیات فراوان، پشت سر بگذارید. در این قسمت به معرفی 7 مرحله از مراحل ثبت شرکت در ایران خواهیم پرداخت.
مرحله اول: ساختار تجاری و نوع شرکت را تعیین کنید
در اولین مرحله باید تصمیم بگیرید که با توجه به اهداف، زمینه فعالیت شرکت، تعداد و میزان مسئولیت شرکا و سرمایه شرکت، چه نوع ساختار تجاری برای شرکت شما مناسب است. شرکتها انواع مختلفی دارند و قوانین و ساختار تجاری هر کدام متفاوت است. در جدول زیر، انواع شرکتها را مقایسه کردهایم:
نوع شرکت |
حداقل شرکای مورد نیاز |
حداقل سرمایه مورد نیاز |
شرکت سهامی عام |
5 نفر |
100 هزار تومان |
شرکت سهامی خاص |
5 نفر (دو نفر بازرس و 3 نفر هیات مدیره) |
100 هزار تومان |
شرکت با مسئولیت محدود |
2 نفر |
100 هزار تومان |
شرکت تضامنی |
2 نفر |
100 هزار تومان |
مرحله دوم: نام شرکت را انتخاب کنید
انتخاب نام شرکت در وهله اول ممکن است ساده به نظر برسد. اما شاید تعجب کنید اگر بدانید انتخاب نام تجاری کاری سخت و پیچیده است. شما در انتخاب نام تجاری شرکت محدودیتهای مختلفی دارید. اولین شرط مهم این است که اسم پیشنهادی شرکت، منحصر به فرد باشد و قبلاً توسط دیگران انتخاب و ثبت نشده باشد. علاوه بر این، نمیتوانید برخی از نامها را مانند نامهای کلی، اسامی متبرکه و... برای شرکت خود انتخاب کنید.
مشاهده ویدئو: 0 تا 100 ثبت شرکت
مرحله سوم: مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را ارائه دهید
بعد از تعیین ساختار تجاری و نوع شرکت، باید مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را جمعآوری کرده و ارائه دهید. مدارک مورد نیاز برای ثبت انواع شرکتها، متفاوت است، اما به طور کلی برای ثبت شرکت باید مدارک زیر را ارائه دهید:
- دو نسخه از اظهارنامه شرکت
- دو نسخه از اساسنامه شرکت
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسان
- دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره به همراه امضای مدیران
- کپی برابر اصل شده مدارک هویتی اعضای هیئت مدیره و سهامداران اعم از شناسنامه و کارت ملی
- گواهی بانکی که نشان دهد ۳۵% از سرمایه اولیه در حساب بانکی شرکت واریز شده است.
- گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره
مرحله چهارم: وارد سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکتها شوید
بعد از انتخاب نوع شرکت و جمعآوری مدارک مورد نیاز، باید به سامانه اینترنتی ثبت شرکتها به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir وارد شوید. در این سامانه باید اطلاعات لازم را وارد کرده و مدارک مورد نیاز را در سایت آپلود کنید. در ثبت شرکت به صورت اینترنتی باید اطلاعات زیر را وارد کنید:
اطلاعات شخصی متقاضی مانند شماره ملی، نام و نام خانوادگی، سمت متقاضی، اطلاعات فردی که اطلاعات شرکت را در اداره ثبت تایید میکند.
- وارد کردن 5 اسم پیشنهادی برای شرکت
- تعیین کردن نوع فعالیت شرکت و مدت زمان آن
- ارائه آدرس پستی و شماره تلفن شرکت
- مشخص کردن میزان سرمایه شرکت
- مشخص کردن تعداد و ارزش سهام شرکت
- وارد کردن مشخصات هویتی اعضای شرکت مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و...
- وارد کردن مشخصات نمایندگان حقوقی
- وارد کردن اطلاعات مربوط به شعبه (در صورت وجود)
- تکمیل اطلاعات سال مالی و اطلاعات روزنامه شرکت
- تایپ اطلاعات اظهارنامه، اساسنامه و شرکتنامه
- کلیک بر روی گزینه تایید مدارک مورد نیاز، پذیرش نهایی و دریافت رسید پذیرش اینترنتی
- امضای مدارک پرینت شده توسط اعضای شرکت
- در نهایت سامانه اینترنتی، برایتان شماره ثبتی صادر خواهد کرد که برای چاپ در روزنامه به آن نیاز خواهید داشت.
مرحله پنجم: مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را از طریق پست ارسال کنید
بعد از تکمیل مرحله ثبتنام اینترنتی و دریافت تاییدیه ثبتنام، باید نسخههای اصلی صورتجلسات و ضمیمههای آن را امضا و از طریق دفاتر پست، به آدرسی که در تاییدیه ثبتنام نوشته شده، ارسال کنید. بعد از آن باید منتظر رد یا تایید و در نهایت صدور آگهی خود بمانید.
مرحله ششم: برای ارائه اوراق و امضای مدارک به صورت حضوری به اداره ثبت مراجعه کنید
در این مرحله درخواست ثبت شما در دو نسخه در اختیار متصدی امور ثبتی قرار خواهد گرفت. متصدی ثبت یک نسخه از درخواست را در پرونده ضبط، و اطلاعات آن را در دفتر ثبت شرکتها ثبت میکند. متصدی، نسخه دوم را نیز مهر و امضا کرده و به شما ارائه میدهد. پس از آن صاحبان حق امضا، دفتر مخصوص را امضا میکنند.
مرحله هفتم: آگهی تاسیس شما در روزنامه رسمی چاپ میشود
آخرین مرحله ثبت شرکت، چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی است. چاپ آگهی تاسیس، نشاندهنده آن است که شرکت شما به صورت قانونی ثبت شده است. در این مرحله تمامی شرایط برای آغاز مسیر کسب و کارتان فراهم است.
اگر تا پایان این مقاله با ما همراه بودهاید، با مراحل ثبت شرکت از آغاز تا پایان، آشنا شدید. همانطور که مشاهده کردید تکمیل هر مرحله مستلزم دقت و رعایت قوانینی است که با نادیده گرفتن آنها، مسیر ثبت شرکت، ممکن است با اخلال مواجه شود. بنابراین بهتر است در این فرآیند پر فراز و نشیب از مشاوران و افراد متخصصی که در این کار تجربه دارند، بهرهمند شوید.
منبع: هلدینگ پارسه