کد خبر: 229426
A

الجزیره: ترامپ و نتانیاهو بیانیه‌ای صادر نکردند این به چه معناست؟/آیا طرح بی‌بی برای غزه اجرا می‌شود؟

دیدار دونالد ترامپ با بنیامین نتانیاهو بدون صدور هیچ بیانیه ای پایان یافت.

الجزیره: ترامپ و نتانیاهو بیانیه‌ای صادر نکردند این به چه معناست؟/آیا طرح بی‌بی برای غزه اجرا می‌شود؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛   وبگاه شبکه خبری الجزیره قطر در گزارشی از واشنگتن با اشاره به این نشست محرمانه گزارش داد که این نشست که پشت درهای بسته انجام شد بدون صدور هیچ بیانیه ای پایان یافت. 

پیشتر نیز آکسیوس از این نشست گزارش داده بود که محل اختلاف بحث میان دو رهبر حضور ارتش اسرائیل در غزه است که طرف آمریکایی نمی داند با آنها چه کند. در همین باره الجزیره نیز نوشت:

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، برای دومین بار در ۲۴ ساعت گذشته با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در کاخ سفید دیدار کرده است تا درباره توافق احتمالی آتش‌بس در غزه گفتگو کند.این مذاکرات برنامه‌ریزی نشده در حالی انجام شد که فرستاده ترامپ به خاورمیانه اعلام کرد اسرائیل و حماس در حال حل اختلافات خود بر سر توافق آتش‌بس هستند.

این مذاکرات برنامه‌ریزی نشده عصر سه‌شنبه کمی بیش از یک ساعت طول کشید و بدون دسترسی به رسانه‌ها برگزار شد و در حالی انجام شد که نیروهای اسرائیلی حداقل ۹۵ فلسطینی را در غزه کشتند.

این دو نفر همچنین روز دوشنبه در جریان یک شام در کاخ سفید، در سومین سفر نتانیاهو به ایالات متحده از زمان آغاز دوره دوم ریاست جمهوری‌اش در ۲۰ ژانویه، چندین ساعت با هم دیدار کردند.

پیش از مذاکرات روز سه‌شنبه، ترامپ گفت که «تقریباً منحصراً» درباره غزه با نتانیاهو صحبت خواهد کرد. او گفت: «ما باید این را حل کنیم. غزه یک تراژدی است و او می‌خواهد آن را حل کند، و من می‌خواهم آن را حل کنم، و فکر می‌کنم طرف مقابل هم می‌خواهد.»

مایک هانا، خبرنگار الجزیره، از واشنگتن دی سی گزارش داد که «اطلاعات بسیار کمی» از آخرین مذاکرات منتشر شده است، بنابراین «تشخیص دقیق آنچه در جریان است دشوار بوده است».

هانا گفت: «اما این واقعیت است که مذاکرات کاملاً محرمانه بود، این واقعیت نیز وجود دارد که هیچ بیانیه روشنی از آنچه مورد بحث قرار گرفت وجود نداشت، این واقعیت که جلسه کمی بیش از یک ساعت طول کشید - همه اینها ممکن است نشان دهنده وجود نوعی مانع باشد، چیزی که بر موضع خوش‌بینانه‌ای که دو رهبر در 24 ساعت گذشته اتخاذ کرده‌اند، سایه می‌اندازد.»

کمی پیش از دیدار ترامپ با نتانیاهو، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه او در خاورمیانه، اظهار داشت که توافق آتش‌بس در غزه نزدیک است و گفت واشنگتن امیدوار است تا پایان هفته شاهد نهایی شدن توافق باشد.

او گفت مسائلی که مانع از توافق اسرائیل و حماس می‌شد، اکنون از چهار مورد به یک مورد کاهش یافته است.

نقشه اسرائیل برای غزه

نور عوده، خبرنگار الجزیره، با گزارش از اردن، گفت که رسانه‌های اسرائیلی ادعا می‌کنند نتانیاهو با «فشار شدید» ترامپ برای دستیابی به توافق در مورد غزه روبرو است.

او از امان، پایتخت اردن، گفت: «اما هنوز هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.»

عوده گفت: «رسانه‌های اسرائیلی همچنین از تأخیر در برنامه‌های سفر ویتکاف به دوحه صحبت می‌کنند، اگرچه اوایل شب، او در مورد دستیابی به توافق بسیار خوش‌بین به نظر می‌رسید. زیرا به گفته او، تنها یک مسئله مشکل‌ساز باقی مانده است - و آن این است که "ارتش اسرائیل به کجا منتقل خواهد شد؟".»

اکنون، این مهم است، زیرا اسرائیل می‌خواهد کنترل شهر رفح در جنوب غزه را حفظ کند. به گفته وزیر دفاع اسرائیل، اسرائیل قصد دارد یک شهر چادری در رفح بسازد، جایی که جمعیت را متمرکز می‌کند، ورود افراد را کنترل می‌کند، به کسی اجازه خروج نمی‌دهد و سپس جمعیت را از غزه بیرون می‌کند تا به گفته اسرائیلی‌ها، طرح ترامپ برای تخلیه غزه و تصرف این منطقه محصور را اجرا کند.»

طرحی که توسط وزیر دفاع اسرائیل، اسرائیل کاتز، ترسیم شده است، خواستار انتقال اجباری اولیه حدود ۶۰۰۰۰۰ فلسطینی به شهر چادری و پس از آن انتقال بقیه ۲.۱ میلیون نفر از جمعیت منطقه محصور است.

منتقدان می‌گویند که این طرح منجر به انتقال اجباری فلسطینی‌ها به کشورهای دیگر خواهد شد.

آنل شلین، پژوهشگر برنامه خاورمیانه در موسسه کوئینسی، شهرهای چادری را به عنوان «اردوگاه‌های کار اجباری» توصیف کرد و گفت بعید است دولت ترامپ در طرح اسرائیل دخالت کند.

شلین گفت: «واشنگتن نفوذ قابل توجهی بر جزئیات دارد، اگرچه وقتی از ترامپ پرسیده شد که آیا از انتقال اجباری فلسطینی‌ها از غزه حمایت می‌کند، او باوقار گفت که مردم باید برای این کار به نتانیاهو نگاه کنند.»

ما می‌دانیم افرادی که ترامپ خود را با آنها احاطه کرده است، معمولاً چاپلوس هستند و به او چیزی را می‌گویند که دوست دارد بشنود. بنابراین پیش‌بینی نمی‌کنم افراد زیادی در حلقه اطرافیان ترامپ باشند که به او بگویند، این نه تنها یک جنایت وحشتناک علیه بشریت خواهد بود، بلکه نه تنها تسهیل نسل‌کشی، بلکه انتقال بازماندگان به خارج از سرزمینشان نیز خواهد بود.» او افزود که همه اینها «ایالات متحده را نیز درگیر می‌کند».

ترامپ به نوبه خود، قویاً از نتانیاهو حمایت کرده و حتی با انتقاد از دادستان‌ها در مورد محاکمه فساد علیه رهبر اسرائیل به اتهامات رشوه، کلاهبرداری و نقض امانت، که نتانیاهو آنها را رد می‌کند، در سیاست داخلی اسرائیل دخالت کرده است.

در همین حال، نتانیاهو از ترامپ تمجید کرده و گفته است که در تاریخ کشورش هرگز هماهنگی نزدیکی بین ایالات متحده و اسرائیل وجود نداشته است و حتی رهبر ایالات متحده را نامزد دریافت جایزه صلح نوبل کرده است.

جنگ اسرائیل در غزه حداقل ۵۷,۵۷۵ فلسطینی را کشته و ۱۳۶,۸۷۹ نفر دیگر را زخمی کرده است. طبق برآوردهای سازمان ملل، اکثر جمعیت غزه در اثر جنگ آواره شده‌اند و تقریباً نیم میلیون نفر در عرض چند ماه با قحطی روبرو هستند.

تخمین زده می‌شود که ۱۱۳۹ نفر در جریان حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در اسرائیل کشته و بیش از ۲۰۰ نفر اسیر شده‌اند.

حدود ۵۰ اسیر در غزه باقی مانده‌اند که گمان می‌رود ۲۰ نفر از آنها زنده باشند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر