انتقاد شدید خبرگزاری نزدیک به سپاه از «رقیب انتخاباتی و منتقد رئیسی»/ سلطان چاپ پول «همتی» است/ نرخ تورمی که همتی ایجاد کرد در ۶۰سال اخیر بیسابقه بود
به دنبال انتشار سلسله انتقادهای «عبدالناصر همتی» رئیس پیشین بانک مرکزی در دولت حسن روحانی و همچنین انتشار برخی دلایل در رد اظهارت ابراهیم رئیسی در خصوص استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه ضمن انتشار گزارشی تحت عنوان "سلطان چاپ پول! همتی در ۳۴ ماه مدیریتش بر بانک مرکزی چه کرد؟" از رئیس پیشین بانک مرکزی انتقاد کرد.

به گزارش دیده بان ایران؛ به دنبال انتشار سلسله انتقادهای «عبدالناصر همتی» رئیس پیشین بانک مرکزی در دولت حسن روحانی و همچنین انتشار برخی دلایل در رد اظهارت ابراهیم رئیسی در خصوص استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه ضمن انتشار گزارشی تحت عنوان "سلطان چاپ پول! همتی در ۳۴ ماه مدیریتش بر بانک مرکزی چه کرد؟" نوشت:
یکی از بزرگترین خساراتی که اقتصاد ایران در دوره مدیریت همتی متحمل شد کاهش شدید ارزش پول ملی است. قیمت دلار با نرخ ۹ هزار و ۱۵۵ تومان در سوم مرداد سال ۹۷ تحویل تیم مدیریتی عبدالناصر همتی شد و با نرخ نزدیک به ۲۵ هزار تومان تحویل اکبر کمیجانی رئیس کل بعدی بانک مرکزی. قیمت دلار ۲۴ مهر سال ۹۹ با رسیدن به رقم ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومان بالاترین نرخ در تاریخ اقتصاد ایران را ثبت کرد به طوری که افزایشهای اخیر قیمت دلار در ماههای گذشته هم نتوانست این رکورد را بشکند. این رکورد تاریخی هم در دوره مدیریت عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی به ثبت رسید که باعث افت بیش از ۱۱۰ درصدی ارزش پول ملی در آن مقطع شد. در نهایت و در پایان دوره همتی پول ملی کشور بر اساس آمارهای رسمی حدود ۷۰ درصد تضعیف شد. بنابراین همتی بیسابقهترین سقوط ارزش ملی را در تاریخ اقتصاد ایران با نوع مدیریتش به ارمغان آورد!
در ادامه این گزارش همچنین آمده است: همچنین قیمت ارز در دوره مدیریت همتی با جهش ۲۴۸ درصدی رو به رو شد، تا او بهعنوان بدترین رئیس کل بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز طی سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی لقب بگیرد. در دوره همتی نرخ دلار به طور میانگین سالانه ۸۰ درصد رشد کرده در حالی که در دوره رؤسای کل قبلی بانک مرکزی نرخ میانگین افزایش قیمت ارز در هر سال ۲۷ درصد بوده است. همتی در مدیریت نقدینگی و پایه پولی هم بدترین عملکرد را از خودش به جا گذاشته به شکلی که به اذعان کارشناسان بانک مرکزی در دوره همتی بانک مرکزی به کارخانه چاپ پول تبدیل شده است. طبق آمارهای بانک مرکزی حجم پایه پولی (پول پرقدرت و ریشه اصلی تورم)، از ۲۲۰ هزار میلیارد تومان قبل از آغاز به کار عبدالناصر همتی در بانک مرکزی به ۴۶۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. در واقع بیش از نصف پایه پولی در کمتر از سه سال فعالیت همتی در بانک مرکزی ایجاد شده است.
در ادامه این گزارش انتقادی این خبرگزاری بیان شده است: بر اساس گزارشهای رسمی که بانک مرکزی استخراج کرده، از حدود ۴۲۰۰ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی موجود در کشور بیش از ۵۴ درصد آن، معادل ۱۸۸۷ هزار میلیارد تومان در دوره ریاست همتی ایجاد شده است. بنابراین به نظر میرسد اثرات تورمی که همتی با مدیریتش بر منابع پولی کشور داشته تا ماهها و سالهای آینده بر اقتصاد کشور ادامه خواهد داشت.
اقتصاد ایران در دوره مدیریت عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی بالاترین اعداد را در تورم سالانه و تورم نقطه به نقطه ثبت کرد تا قدرت خرید مردم به پایینترین حد ممکن برسد. گزارشهای رسمی بانک مرکزی نشان میدهد در دوره همتی نرخ تورم نقطه به نقطه از ۱۳.۸ درصد به ۴۹.۵ درصد رسیده است. همچنین نرخ تورم مواد خوراکی هم از ۱۵.۱ درصد به ۶۳.۵ درصد رسیده و با افزایش بیش از ۴ برابری رو به رو شده است. همچنین در دوره ریاست عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی نرخ تورم سالانه در دو سال پیاپی به بالای ۴۰درصد رسید که این اتفاق (بدون در نظر گرفتن سال ۱۳۷۴) در ۶۰سال اخیر بیسابقه بوده و رکورددار است.