امام جمعه اهواز: خداوند فرمان تشکیل حوزههای علمیه را داده است
امام جمعه اهواز با اشاره به آیه «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ» (توبه، ۱۲۲) افزود: خداوند در این آیه میفرماید چرا از هر قوم، گروهی نمیروند احکام دینی را یاد بگیرند؟ خداوند فرمان تشکیل حوزههای علمیه را میدهد. معلوم میشود هر معصومی هر کجا هست، در کنارش، حوزههای علمیه هست.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالنبی موسویفرد امروز ۱۲ اردیبهشت در خطبههای نماز جمعه اهواز ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی، یکی از مصادیق سبک زندگی اسلامی را خانواده دانست و گفت: خانواده برای اینکه بتواند به هدفی که خداوند برای آن ترسیم کرده برسد، باید بر سر سفره قرآن و عترت بنشیند و انس با قرآن کریم داشته باشد.
وی اظهار کرد: اولین گام ما نسبت به قرآن و عترت باید کسب معرفت نسبت به آنها باشد؛ معرفت به اینکه اینها نسخه هدایت بشریت هستند. به فرموده امیرالمؤمنین(ع) کسی که با قرآن همنشین شود، دو اتفاق در زندگیاش رخ میدهد؛ فزونی در هدایت و کاستی در کوری و بیبصیرتی. تلاش کنیم به محتوای قرآن و همچنین نهج البلاغه معرفت پیدا کنیم.
موسویفرد، در بخش دیگری از سخنانش به بیان ویژگیهای منتظران پرداخت و گفت: امام عصر(عج) در دعایی بیست و هفت شاخص برای منتظران ذکر میکنند؛ یکی از آنها این است: «و علی الشباب بالإنابة و التوبة» جوانان از سویی سرمایه هر اجتماع و از سویی آینده سازان کشور هستند. در اندیشه ناب دینی، جوانان از موقعیت والایی برخوردارند. به همین جهت باید از دختران و پسران جوانمان در برابر آفات روحی، وسوسههای شیطانی با حساسیت ویژه محافظت بشود؛ به ویژه در عصر حاضر که تمام تلاش دشمن، گمراه کردن جوانان است. ارتباط دائمی با خدای سبحان و مراقبت همیشگی بهترین راه صیانت از نعمت جوانی است.
نماینده ولی فقیه در خوزستان در ادامه درباره یک صدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم گفت: ما در طول شب و روز حداقل ده بار، از خداوند طلب هدایت میکنیم. این در نماز بر ما واجب است. هدایت این قدر مهم است که خداوند ما را به این امر تکلیف کرده است. این نشان میدهد که هدایت بزرگترین نعمت الهی است که انبیاء چنین رسالتی داشتند. علما هم پیمان با انبیاء هستند. انبیاء در برابر جامعه، تعهد اجتماعی و انسانی دارند. گروهی که بتوانند جای خالی انبیاء را در این جهت پر کنند، علما هستند.
وی با اشاره به آیه «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ» (توبه، ۱۲۲) افزود: خداوند در این آیه میفرماید چرا از هر قوم، گروهی نمیروند احکام دینی را یاد بگیرند؟ خداوند فرمان تشکیل حوزههای علمیه را میدهد. معلوم میشود هر معصومی هر کجا هست، در کنارش، حوزههای علمیه هست. تأثیرگذاری وجود مقدس امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در تربیت علما و دانشمندان ببینید. بعد از آنها ما دسترسی به معصوم نداشتیم این عالمان دینی بودند که این رسالت را ادامه دادند. اگر در جهان یک لااله الا الله گفته میشود به برکت وجود عالمان دین وبزرگانی مثل مؤسس حوزه علمیه قم آیت الله العظمی شیخ حائری یزدی است.
امام جمعه اهواز تأکید کرد: باید به حوزههای علمیه توجه ویژه بشود. روایات پرشمار ما در فضل و برتری و منزلت علما دانش گویای این مطلب مهم است که اینها بالاترین و ارزشمندترین نعمت خدا که هدایت است در اختیار مردم قرار میدهند. شخصیت بزرگی مثل حاج قاسم حاصل تربیت علما است.
وی خاطرنشان کرد: روز معلم است به معلمان گرامی تبریک عرض میکنیم. یکی از مصادیق این روایات معلمان بزر گوار ما هستند.
امام جمعه اهواز یاد استاد شهید مرتضی مطهری را گرامی داشت و گفت: این مرد بزرگ، شخصیت مهم و معنوی داشت. معلمان ما باید شاخصههای شهید مطهری را در وجود خود حفظ کنند. اولین ویژگی شهید مطهری، اسلام شناسی است. منظور از اسلام شناسی احاطه به آیات قرآن و روایات است. باورمندی و التزام به آموزههای اسلامی، تعبد و تقوی در حیات فردی و کنشهای اجتماعی و سیاسی از ویژگیهای شهید مطهری است.
موسویفرد افزود: تعهد و دغدغه مندی، تکلیف مداری و تکلیف شناسی سومین ویژگی شهید مطهری است و معلمان ما قطعا در این راستا به ایشان تأسی میکنند. زمان شناسی ویژگی دیگر شهید مطهری است و یک استاد حوزه علمیه و دانشگاه، یک معلم باید مثل استاد مطهری زمان شناس باشد. مسأله شناس باشد. اولویتها را بشناسد. روحیه انقلابی داشته باشد؛ یعنی چهارگانه علم، مهارت، ابتکار و شجاعت لازم را داشته باشد. موقعیت شناسی و میدان شناسی از دیگر ویژگیهای یک معلم خوب است.
نماینده ولی فقیه در خوزستان در بخش دیگری از سخنانش درباره شعار سال بیان کرد: هنوز در ابتدای سال هستیم. نباید شعار سال تنها در بنرها و سربرگ ادارات دیده شود. باید برنامه ریزی کنیم و پیگیری مداوم در بحث تحقق شعال داشته باشیم. کارگروههای تخصصی به این منظور تشکیل بدهیم. خوزستان با منابع و معادن سرشار نفت و گاز و حوزه کشاوزی ایران کوچک است. اگر ایران بزرگ بخواهد رشد، کند، ایران کوچک باید آباد باشد.
وی در ادامه نیز اظهار کرد: در بحث کشاورزی و خرید گندم از کشاورزان توصیه میکنم گندم را به قیمت خوب بخرید، اگر نخرید مجبورید از کشورهای خارجی وارد بکنید. دستمزد کشاورزان را به موقع پرداخت کنید که خدایی ناکرده ناامید نشوند. کشاورزان در شرایط کم آبی به میدان آمدند. مسئولان باید از مدتها قبل خود را آماده کنند تا کشاورزان معطل نشوند. بنابراین در بحث تحقق شعار سال و سرمایه گذاری در تولید، مردم باید مشارکت کنند. باید موانع را برداریم و بسترهای مورد نیاز را فراهم کنیم تا سرمایه گذار بتواند ورود کند.