عضو کمیسیون بهداشت: سازمان غذا و دارو در توزیع دارو ناکام مانده است/ دسترسی بیماران به دارو سلب شده
عالیه زمانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره علل کمبود و گرانی دارو به دیده بان ایران گفت: سازمان غذا و دارو در وظیفه خود یعنی مدیریت توزیع دارو ناکام مانده و بیشتر به هشداردهندهای منفعل تبدیل شده است. واگذاری داروهای شیمیدرمانی به داروخانههای خصوصی، نهتنها هزینهدار و فاقد نظارت است، بلکه امکان دسترسی عادلانه بیماران به دارو را نیز سلب کرده است.

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ افزایش افسارگسیخته قیمت دارو، ناتوانی بیمهها در پوشش هزینهها و ضعف عملکرد سازمان غذا و دارو، صدای بیماران را درآورده است؛ صدایی که در لابهلای وعدهها و هشدارهای بیثمر مسئولان گم شده و جان بیماران را تهدید میکند.
عالیه زمانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با دیدهبان ایران؛ از احتمال دخالت گروههای ذینفع در روند سیاستگذاری و توزیع دارو سخن گفت و با تأکید بر لزوم نظارت جدیتر بر عملکرد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، هشدار داد.
زمانی گفت: به هر حال در روند توزیع و سیاستگذاری دارویی، رانتهایی وجود داشته دارد و این بحث در کمیسیون هم مطرح شده است بههرحال، سیاستهایی که در وزارت بهداشت تزریق میشود و توسط سازمان غذا و دارو اجرا میشود، ممکن است چه مستقیم و چه غیرمستقیم تحت تأثیر گروهها یا افرادی باشد که به دنبال منافع شخصی هستند و افرادی ممکن است در جایگاههایی باشند که بتوانند از این شرایط سوءاستفاده کنند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه این موضوع یک واقعیت است به دیده بان ایران گفت: ممکن است برخی بخواهند این موضوع را انکار کنند، اما نمیتوان این احتمال را نادیده گرفت؛اگر همه دستگاهها وظایف خود را بهدرستی انجام دهند و فرآیندها شفاف و قانونمند باشد، میزان کمبود دارو بسیار جزئی خواهد بود.
این عضو کمیسیون بهداشت همچنین بر نقش نهادهای نظارتی تأکید کرد و گفت: وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت مجلس، سازمان غذا و دارو، و نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور باید بهطور مستمر و دقیق بر فرآیند توزیع و تأمین دارو نظارت داشته باشند همچنین گزارشهای مردمی باید جدی گرفته شود، نه اینکه بیتفاوت از کنار آنها عبور کنند.
زمانی خاطرنشان کرد: از طریق همین گزارشهاست که میتوانیم مداخلات خود را افزایش دهیم و با قدرت بیشتری به سمت حل مشکلات برویم. اگر این گزارشها بهدرستی رصد شوند، میتوانیم برای اصلاح ساختار توزیع، رفع کمبود و کنترل قیمت داروها اقدامات مؤثرتری انجام دهیم.