استانداری سیستان و بلوچستان: عدهای با سوءاستفاده از ناآگاهی مردم از قوانین، اقدام به شایعهپراکنی و توزیع فرمهایی درباره افراد فاقد شناسنامه در بین مردم کرده اند
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این خطه سومین استان در ثبت ولادت در کشور است، شایعههای منتشر شده در فضای مجازی درباره افراد فاقد شناسنامه را رد کرد.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این خطه سومین استان در ثبت ولادت در کشور است، شایعههای منتشر شده در فضای مجازی درباره افراد فاقد شناسنامه را رد کرد.
در چند روز گذشته شایعه هایی در فضای مجازی درباره افراد فاقد شناسنامه در سیستان و بلوچستان منتشر و فرم هایی در این زمینه در بین مردم توزیع شد که ادارهکل روابط عمومی استانداری در این زمینه اعلام کرد: فرایند تشکیل پرونده و رسیدگی به موضوع افراد فاقد شناسنامه در سطح استان، بر اساس رویه گذشته و طبق ماده ۴۵ قانون ثبت احوال و دستورالعمل اجرایی، صورت پذیرفته و هرگونه اقدام در این حوزه فقط از طریق فرمانداریها و ثبت احوال انجام میشود.
روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: از آنجایی که در روزهای اخیر عدهای با سوءاستفاده از ناآگاهی مردم از قوانین موجود، اقدام به شایعهپراکنی و توزیع فرمهایی در این زمینه در بین مردم کرده اند، اعلام میشود اقدامات فوق فاقد وجاهت قانونی بوده و از طریق مراجع مربوطه در حال پیگیری است.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان نیز روز دوشنبه با اشاره به برخی کلیپها و مطالب منتشر شده در فضای مجازی درباره افراد فاقد شناسنامه، تاکید کرد: رسیدگی به پروندههای مربوط به افراد فاقد شناسنامه همچنان از طریق مجاری قانونی و اداره های ثبتاحوال سیستان و بلوچستان در حال اجراست و شایعه های منتشر شده چند روز اخیر رد میشود.
علی رحمتی با قدردانی از بزرگان، سران طوایف، معتمدان و مردم سیستان و بلوچستان که همواره همراه نظام و مجموعه ثبتاحوال بودهاند، افزود: برخی افراد سودجو تلاش دارند با سوءاستفاده از احساسات عمومی و جمعآوری مدارک غیررسمی به اهداف دیگری دست یابند که بهطور قطع با هوشیاری مردم و همکاری مسوولان، ناکام خواهند ماند.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان بیان کرد: در زمان حاضر، یکهزار و ۶۸۸ پرونده مربوط به افراد فاقد شناسنامه در ادارههای ثبتاحوال استان در حال رسیدگی است و تشکیل پرونده برای متقاضیانی که پدر یا جد پدری آنها دارای شناسنامه است، همچنان ادامه دارد.
رحمتی توصیه کرد: افرادی که پیش از این اقدام به تشکیل پرونده کردهاند برای اطلاع از وضعیت پرونده خود به ادارههای ثبتاحوال مراجعه کنند، همچنین نتایج بررسی پروندهها پس از تأیید نهایی توسط شوراهای تأمین شهرستانهای استان به اطلاع صاحبان پرونده و مردم خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه ثبتاحوال مرجع رسمی رسیدگی به این موارد است از مردم خواست هرگونه پرسش، ابهام یا نیاز به راهنمایی را فقط از طریق اداره های رسمی ثبتاحوال استان پیگیری کنند.
سیستان و بلوچستان، سومین استان در ثبت ولادت
رحمتی همچنین گفت: ۱۸ هزار و ۹۶۹ واقعه ولادت در استان سیستان و بلوچستان در سه ماه نخست امسال به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش هشت درصدی داشته و همسو با روند کاهشی ۱۰ درصدی ثبت ولادت در سطح کشور است.
وی افزود: با وجود این کاهش، سیستان و بلوچستان همچنان از نظر تعداد ثبت ولادت، سومین استان و از لحاظ نرخ زاد و ولد، رتبه نخست کشور را داراست.
نرخ زادو ولد به تعداد تولد زنده در یک سال معین به ازای هر یکهزار نفر از جمعیت گفته می شود.
سال گذشته، ۸۴ هزار و ۴۷۰ واقعه ولادت در سیستان و بلوچستان به ثبت رسید که این آمار نشاندهنده رشد جمعیتی و توجه ویژه به ثبت دقیق وقایع در این استان است.
سیستان و بلوچستان حدود سه میلیون و ۳۷۵ هزار نفر جمعیت در ۲۶ شهرستان دارد.