علوم پزشکی همدان: کرم موجود در کباب کوبیده سلف دانشگاه، پس از پخت و در مرحله نگهداری ایجاد شده/ غذای مورد نظر چندین ساعت در فضای بیرون نگهداری شده، این موضوع احتمال آلودگی سطحی را افزایش میدهد
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: طبق اظهارات دانشجو، غذای مورد نظر ساعت ۱۲ ظهر در قابلمه گذاشته و به خوابگاه منتقل شده بود. بنابراین، در فاصله زمانی تا ساعت ۲۱ احتمال بروز آلودگی در مرحله نگهداری وجود داشته است.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، پس از انتشار فیلمی جنجالی از غذای سلف دانشگاه علوم پزشکی همدان در فضای مجازی، بررسی و پیگیری موضوع بهصورت فوری در دستور کار مسئولان دانشگاه قرار گرفت.
انتشار فیلمی از وجود کرم در غذای سلف دانشگاه علوم پزشکی همدان، موجی از واکنشها را در فضای مجازی و میان دانشجویان برانگیخت.
هرچند مسئولان دانشگاه با استناد به بررسیهای اداره تغذیه و ماهیت پخت کباب کوبیده بر حرارت مستقیم، احتمال بروز آلودگی در مرحله پخت را رد کرده و منشأ آن را به دوره نگهداری پس از توزیع نسبت دادهاند، اما بروز چنین خطایی در مجموعهای آموزشی و درمانی با مأموریت حفظ سلامت، همچنان با پرسشها و انتقادهای جدی همراه است.
بهروز کارخانهای با اشاره به انتشار فیلمی از غذای سلف این دانشگاه و واکنشهایی که در فضای مجازی به دنبال داشت، اظهار کرد: بلافاصله پس از مشاهده این فیلم، پیگیری موضوع در دستور کار قرار گرفت و تیمهای نظارتی دانشگاه به همراه مسئولان بهداشت محیط وارد عمل شدند.
وی با بیان اینکه بررسیهای اولیه نشان داد با توجه به دمای بالای پخت کباب کوبیده، امکان وجود کرم در این غذا از نظر علمی تقریباً غیرممکن است، ادامه داد: تحقیقات میدانی ما مشخص کرد که غذای مورد نظر پس از پخت، چندین ساعت در فضای بیرون نگهداری شده و این موضوع احتمال آلودگی سطحی را افزایش داده است.
کارخانهای اضافه کرد: همان روز شخصاً از همین غذا مصرف کردم و مثل همیشه روزانه از غذای سلف دانشگاه استفاده میکنم.
وی افزود: هیچ تفاوتی میان غذای پرسنل و دانشجویان وجود ندارد و کیفیت و سلامت غذا برای ما غیرقابل مذاکره است. به همین منظور، از آشپزهای باتجربه و مورد اعتماد استفاده کردهایم و فرآیند پخت و آمادهسازی غذا تحت استانداردهای بهداشتی کنترل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه گفت: علاوه بر بررسیهای داخلی، روز گذشته بازرسان دامپزشکی استان نیز از گوشت مصرفی آشپزخانه دانشگاه بازدید کردند و سلامت آن را تأیید کردند. این بازدید شامل بررسی شناسنامه گوشت، شرایط نگهداری و نحوه طبخ بود که همگی مورد تأیید کارشناسان قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه خط قرمز ما سلامت و امنیت غذایی دانشجویان است، خاطرنشان کرد: کوچکترین اهمال یا سهلانگاری در حوزه تغذیه دانشجویان قابل پذیرش نیست و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، بدون اغماض برخورد خواهد شد.
کارخانهای عنوان کرد: روز نخست کاری خود به بازدید آشپزخانه و سلف دانشجویان رفتم چون یکی از دغدغههای من بهبود کیفیت غذای دانشجویان است و در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.
سیده زهرا اصغری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به فیلم منتشرشده از غذای سلف این دانشگاه اظهار کرد: روز یکشنبه ۲۳ شهریور غذای ناهار دانشگاه کباب کوبیده بود که در مجموع ۲ هزار و ۲۰۰ پرس بین دانشجویان، حراست، پرسنل و مدیران دانشگاه توزیع شد.
وی افزود: حوالی ساعت ۲۱ یکی از دانشجویان دختر مراجعه کرد و اعلام داشت که کباب کوبیده سروشده دارای کرم بوده است، و ساعت ۲۳ همان شب نیز فیلم این موضوع در فضای مجازی منتشر شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: بلافاصله روز دوشنبه، پیگیریهای لازم انجام شد و تمامی تصاویر دوربینهای آشپزخانه و سلف بررسی شد تا فرآیند پخت و توزیع غذا زیر نظر قرار گیرد. همچنین گوشت یخی برزیلی مورد استفاده که از بهترین برند موجود بود، از نظر تاریخ مصرف و سلامت آزمایش و تأیید شد.
به گفته اصغری، جلساتی با حضور نمایندگان پیمانکار و نمایندگان دانشجویان برگزار شد که در نتیجه آن مشخص شد هیچگونه مشکلی در فرآیند پخت وجود نداشته است. بر اساس نظر دکترای حشرهشناسی دانشگاه، امکان حضور حشره در مرحله پخت منتفی است