در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

علوی، عضو شورای شهر تهران: تصمیمات دوگانه عملکرد شهرداری تهران را مختل کرده است/ در تعطیلات، کاری از دست بخشی از پرسنل برنمی‌آید/ ابلاغ بخشنامه دولت مبتنی بر شرایط کلان کشور است

سید احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران ضمن انتقاد از همراهی نکردن شهرداری با بخشنامه تغییر ساعات کار کارکنان، به دیده‌بان ایران گفت: «ما نمی‌توانیم بخشنامه‌ای که باب میل ماست را در دستور خود قرار دهیم و اگر باب میل ما نبود، آن را نادیده بگیریم. به عنوان مثال، در زمینه حقوق کارکنان یا فوق‌العاده‌های پرسنل شهرداری اعلام کنیم که دولت اجازه تغییر یا اقدامات لازم را به ما نداده است، اما جاهایی که تدبیر دیگر داریم، بگوییم تابع دولت نیستیم.»/ او با بیان این که شهرداری تهران در حال حاضر در بعضی از موضوعات پرسنلی دچار این دوگانگی می‌شود، تأکید کرد: «به عنوان مثال، شهرداری درباره برخی موضوعات مانند فوق‌العاده‌های پرسنل، آن را به تصمیمات دولت وابسته می‌داند و جایی که نمی‌خواهد، با دولت همراهی نمی‌کند.»

علوی، عضو شورای شهر تهران: تصمیمات دوگانه عملکرد شهرداری تهران را مختل کرده است/ در تعطیلات، کاری از دست بخشی از پرسنل برنمی‌آید/ ابلاغ بخشنامه دولت مبتنی بر شرایط کلان کشور است

دیده‌بان ایران؛  دولت چهاردهم بارها تأکید کرده است که ناترازی‌های مالی و کمبود منابع انرژی باعث شده که هیچ راهی جز اعمال تعطیلی‌ها نماند و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، صراحتاً اعلام کرده است که «ما دیگر انتخابی نداریم، مجبوریم». با این وجود، شهرداری تهران در شرایط بحران با دولت همراه نشد و نه در تابستان سخت و نه در زمستان، همراهی لازم را در اعمال تعطیلی‌ها نداشت و حتی اخیراً حاضر نشده است که بخشنامه دولت درباره تغییر ساعات کاری ادارات را برای نیروهای خود اجرا کند.

این رفتار، دوگانگی و سردرگمی جدی در مدیریت شهری ایجاد کرده است. از یک طرف، دولت دستور داده و بخشنامه‌هایی را برای کاهش مصرف انرژی، کنترل ترافیک و کاهش آلودگی هوا صادر کرده است، از طرف دیگر، شهرداری تهران ترجیح داده که پرسنل خود را مستثنی کند و هم در روزهای تعطیل، نیروهایش را به محل کار می‌کشاند و هم ساعت کاری آن‌ها را مشابه ساعت کاری کارکنان دولت تغییر نداده است. این وضعیت نه‌تنها بهره‌وری را کاهش می‌دهد، بلکه باعث افزایش نارضایتی کارکنان و حتی شهروندان تهرانی شده است.

کارشناسان معتقدند شهرداری می‌تواند با یک برنامه‌ریزی دقیق و تفکیک پرسنل براساس ضرورت حضور، هم به بخشنامه دولت احترام بگذارد و هم شرایط کاری و خانوادگی پرسنل را حفظ کند. این مسأله نه‌تنها یک ضرورت اداری، بلکه یک آزمون اخلاقی و مدیریتی است؛ آزمونی که نشان می‌دهد آیا شهرداری تهران می‌تواند در شرایط حساس کشور با دولت همراه باشد یا نه؟

مشروح گفت و گوی  سیداحمد علوی  عضو  شورای تهران با  دیده بان ایران در ذیل  بخوانید: 

IMG_20251231_115957_434

شهرداری در بعضی موضوعات پرسنلی دچار دوگانگی رفتار می‌شود

در همین راستا، سید احمد علوی، عضو شورای شهر تهران ضمن انتقاد از همراهی نکردن شهرداری با بخشنامه تغییر ساعات کار کارکنان به دیده‌بان ایران گفت: «من یک نقد اساسی به بعضی از موضوعات دارم. ما نمی‌توانیم بخشنامه‌ای که باب میل ماست را در دستور خود قرار دهیم و اگر باب میل ما نبود، آن را نادیده بگیریم. به عنوان مثال، در زمینه حقوق کارکنان یا فوق‌العاده‌های پرسنل شهرداری اعلام کنیم که دولت اجازه تغییر یا اقدامات لازم را به ما نداده است، اما جاهایی که تدبیر دیگر داریم، بگوییم تابع دولت نیستیم.»

او با بیان این که شهرداری تهران در حال حاضر در بعضی از موضوعات پرسنلی دچار این دوگانگی می‌شود، افزود: «به عنوان مثال، شهرداری درباره برخی موضوعات مانند فوق‌العاده‌های پرسنل، آن را به تصمیمات دولت وابسته می‌داند و جایی که نمی‌خواهد، با دولت همراهی نمی‌کند.»

لازم است بین کارکنان خدمات شهری با سایر بخش‌های شهرداری تفکیک قائل شد

علوی با بیان این که شهرداری حدود ۱۰۰ هزار پرسنل دارد، تأکید کرد: «قطعا بخشی از این پرسنل باید برای خدمات ضروری شهری حضور کامل داشته باشند تا فعالیت‌ها و خدمات شهر متوقف نشود. هم این بخش از پرسنل به این موضوع اشراف دارند و هم شهرداری که دغدغه نخوابیدن فعالیت‌های خدمات شهری را دارد. اما فعالیت بخش دیگری از پرسنل وابسته به نهادها و ارگان‌های دولتی است، در شرایط تعطیلی دولتی، عملاً کار خاصی از دستشان برنمی‌آید و تنها سر کار می‌آیند.»

عضو شورای شهر تهران  به دیده بان ایران گفت: «در این شرایط، شهرداری می‌تواند بین پرسنل تفکیک قائل شود و پرسنلی که در موضوعات درآمدی و خدمات شهری باید به صورت کامل حضور داشته باشند را تعطیل نکند تا در محل کار حضور پیدا کنند و خدمات شهر تعطیل نشود. اما آیا تمام ۱۰۰ هزار پرسنل شهرداری این‌طور هستند؟ قطعا بخشی از کارکنان شهرداری می‌توانند با بخشنامه دولت که مبتنی بر شرایط کلان کشور در حوزه‌های مصرف انرژی، آلودگی هوا و... صادر می‌شود، از نیروهای خدماتی تفکیک شوند. به نظر من، شهرداری باید این تفکیک را انجام دهد.»

او افزود: «ما در بسیاری از موضوعات این تفکیک را قائل شده‌ایم و گاهی نیروها را ۵۰ درصد یا خانم‌ها را مستثنی کرده‌ایم. نمی‌شود که همکاران را تا ساعت ۵ بعدازظهر نگه داریم، در حالی که ساعت ۲ بعدازظهر مهدکودک‌ها تعطیل می‌شود. کارمندان شهرداری در این شرایط حتماً اذیت می‌شوند و مدیریت شهری می‌تواند با تدبیر بهتری این وضعیت را تغییر دهد.»

باید از نگاه پرسنل شهرداری به موضوعات نگاه کنیم 

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با تأکید بر اهمیت استحکام خانواده، به دیده بان ایران  گفت: «برای به وجود نیامدن مشکل، دو راهکار اصلی وجود دارد؛ یکی این که با توجه به امکانات شهرداری، فضاهای خدماتی برای خانواده‌های پرسنل به‌ویژه درباره مهدکودک فراهم کنیم. مگر در تمام سراهای محلات، خانه کودک وجود ندارد؟ همین فضا را می‌توانیم در شهرداری هم ایجاد کنیم. امکان دارد که دولت روزی را تعطیل کند که نیاز باشد پرسنل شهرداری سر کار باشند. در آن روز نگرانی پرسنل، خانواده و فرزندان است. با ایجاد فضاها می‌توانیم این نگرانی را رفع کنیم. این اقدام از نظر اخلاقی به پرسنل و فرزندان آن‌ها آرامش می‌دهد. این جزو خدماتی است که اگر به آن فکر کنیم، حتماً بهره‌وری کارکنان افزایش می‌یابد. اگر نیاز به مصوبه‌ یا حمایتی از سوی شورای شهر تهران وجود دارد هم ما این حمایت را انجام می‌دهیم.»

او در پایان خاطرنشان کرد: «دومین راهکار این است که توجه داشته باشیم ما نمی‌توانیم خود را از قاعده کل کشور مستثنی کنیم. باید خود را با این قاعده هماهنگ کنیم. البته معنی هماهنگی این نیست که ۱۰۰ درصد کپی کنیم. گاهی ممکن است که مدیریت دولت تصمیماتی بگیرد که لازم باشد ما این تصمیمات را متناسب با شرایط شهر و شهرداری اجرا کنیم. این روش را هم باید مد نظر داشته باشیم. به نظرم، اگر از زاویه پرسنل شهرداری به این موضوع نگاه کنیم، بسیاری از مسائل راحت‌تر حل می‌شود.»

منبع: دیده‌بان ایران

ارسال نظر