فرماندار تهران: ۴۹۲۰ نفر در انتخابات شورای شهر تهران رقابت می‌کنند

فرماندار تهران از رقابت ۴۹۲۰ نفر با یکدیگر در انتخابات هفتمین دوره شورای شهر تهران خبر داد و گفت: آقایان ۳۹۴۰ نفر معادل ۸۰ درصد و خانم‌ها ۹۸۰ نفر معادل ۲۰ درصد از کل تأیید صلاحیت شدگان را تشکیل می‌دهند.

فرماندار تهران: ۴۹۲۰ نفر در انتخابات شورای شهر تهران رقابت می‌کنند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، حسین خوش‌‌اقبال با اشاره به آمار نهایی نامزدهای انتخابات هفتمین دوره شورای شهر تهران اظهار کرد: براساس آمار نهایی، از مجموع ۵۰۵۶ نفر متقاضی داوطلب انتخابات شورای شهر تهران، ۲۹ نفر انصراف داده‌اند و ۱۰۷ نفر نیز رد صلاحیت شده‌اند. در نتیجه، در نهایت ۴۹۲۰ نفر برای رقابت در انتخابات شورای شهر تهران تأیید صلاحیت شده‌اند.

او افزود: آقایان ۳۹۴۰ نفر معادل ۸۰ درصد و خانم‌ها ۹۸۰ نفر معادل ۲۰ درصد از کل تأیید صلاحیت شدگان را تشکیل می‌دهند؛ این آمار نشان‌دهنده رشد قابل توجه حضور بانوان نسبت به دوره‌های قبل است؛ چراکه تعداد زنان تأیید صلاحیت‌شده در این دوره نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

فرماندار تهران در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از کسانی که به هیئت نظارت بر انتخابات اعتراض کردند، صلاحیت‌شان تایید شده؟ گفت: آمار تفکیک‌شده از تعداد معترضان و نتیجه اعتراض آنها به صورت مجزا به فرمانداری اعلام نشده است اما آنچه مشخص است، فرآیند بررسی اعتراضات در ۳ سطح انجام شده است؛ نخست هیأت نظارت شهرستان، سپس استان و در نهایت هیأت مرکزی نظارت. در مجموع، از میان تمام داوطلبان، ۱۰۷ نفر در مراحل مختلف تأیید صلاحیت نشدند و باقی افراد یعنی ۴۹۲۰ نفر موفق به دریافت تأییدیه نهایی شدند.

خوش اقبال در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا با تعیین تکلیف نهایی افراد تأیید صلاحیت‌ شده، شاهد حضور همه جریانات سیاسی در انتخابات پیش رو خواهیم بود؟ با بیان اینکه «پاسخ به این سوال هنوز قطعی نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد»، عنوان کرد: یکی از این عوامل «تغییر سیستم انتخاباتی» است؛ مهمترین تحول این دوره، تغییر سیستم انتخابات در تهران به شیوه «تناسبی» (به‌جای اکثریت مطلق) است. در این سیستم جدید، رأی دهندگان به لیست‌های حزبی رأی می‌دهند و کرسی‌ها بر اساس درصد آرای هر لیست تقسیم می‌شود؛ این امر نقش احزاب را پررنگ‌تر کرده و به گروه‌های کوچکتر نیز امکان کسب کرسی می‌دهد. همچنین باید توجه داشت که هنوز آرایش سیاسی نهایی مشخص نیست و احزاب در حال ارزیابی فضای سیاسی و اقتصادی برای تصمیم گیری نهایی درباره حضور مردم هستند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره پیش‌بینی از وضعیت رقابت در انتخابات شورای شهر تهران نیز گفت: یکی از مهمترین ویژگی‌های رقابت پیش رو «رقابت بر سر لیست‌ها، نه افراد» است؛ با توجه به سیستم تناسبی، پیش‌بینی می‌شود تعداد لیست‌های مؤثر محدود باشد (احتمالاً بین ۳ تا ۵ لیست)؛ در این سیستم، «کرسی متعلق به فهرست است، نه فرد»؛ بنابراین، موفقیت گروه‌ها در گروی ائتلاف و تجمیع آرا در قالب لیست‌های واحد است. «تأثیر مستقیم میزان مشارکت» یکی دیگر از ویژگی‌های انتخابات پیش رو است و میزان مشارکت تعیین کننده استراتژی احزاب خواهد بود.

فرماندار تهران در پایان «یکدست نبودن شورای آینده» و «گره خوردن لیست‌ها با گزینه شهرداری» را از دیگر ویژگی‌های رقابت‌های انتخاباتی پیش رو عنوان و اظهار کرد: بر اساس مدل تناسبی، برخلاف دوره‌های گذشته که معمولاً یک لیست اکثریت مطلق کرسی‌ها را می‌برد، پیش‌بینی می‌شود که شورای بعدی متشکل از چندین لیست باشد و هیچ گروهی نتواند به تنهایی همه ۲۱ کرسی را کسب کند چراکه ترکیب نهایی شورا به درصد آرای هر لیست بستگی دارد. همچنین به نظر می‌رسد که احزاب و جریان‌های سیاسی برای جلب نظر مردم، استراتژی خود را بر اساس معرفی گزینه نهایی شهرداری پیش خواهند برد؛ به عبارت دیگر، مردم نه صرفاً به یک لیست، بلکه به ترکیبی رأی می‌دهند که گزینه مشخصی برای مدیریت شهری را معرفی کرده است.

گفتنی است، براساس اعلام وزارت کشور، انتخابات هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا یازدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۵ در سراسر کشور برگزار می‌شود. همزمان با برگزاری این دوره از انتخابات شوراها، در ۵ حوزه انتخابیه نیز انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و در ۳ حوزه نیز انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان برگزار خواهد شد. قرار است این انتخابات شورای شهر برای نخستین‌بار در تهران به صورت «تناسبی» برگزار شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظر