رویکرد هستهای آلمان تغییر کرد
به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، «آلمان در اولین نشانه ملموس از نزدیک شدن به فرانسه، مخالفت دیرینه خود با انرژی هستهای را کنار گذاشته است.»

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ دولت جدید آلمان به رهبری صدراعظم فریدریش مرتس به فرانسه خبر داده که دیگر مانع طرحهای هستهای پاریس در اتحادیه اروپا نخواهد شد.برلین به پاریس اعلام کرده که دیگر مانع تلاشهای فرانسه برای اطمینان از برابری انرژی هستهای با انرژیهای تجدیدپذیر در قوانین اتحادیه اروپا نخواهد شد.به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، این اقدام اختلاف بزرگ بین دو کشور را که تصمیمگیری در مورد سیاست انرژی اتحادیه اروپا را به تأخیر انداخته بود، حل میکند. یک دیپلمات ارشد فرانسوی که در مذاکرات شرکت داشت، گفت: «آلمانیها به ما میگویند: ما در مورد مسئله انرژی هستهای بسیار عملگرا خواهیم بود. این یعنی تمام تعصبات علیه انرژی هستهای، که هنوز در اینجا و آنجا در قوانین اتحادیه اروپا باقی مانده است، حذف خواهد شد.»
یک مقام آلمانی گفت: «این یک تغییر سیاست اساسی خواهد بود.»فایننشال تایمز نوشت: «این تغییر در حالی صورت میگیرد که مرتس به دنبال بررسی راههایی برای پیوستن آلمان به سپر هستهای فرانسه به عنوان عامل بازدارنده در برابر تجاوز آینده روسیه است.» مقام آلمانی گفت: «ما اکنون بالاخره آمادهایم تا با فرانسه در مورد بازدارندگی هستهای برای اروپا صحبت کنیم. دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است.» عضو ارشد اندیشکده بروگل بلژیک، گونترام ولف گفت: «این یک رویکرد دوستانه و خوشایند است که موضوع انرژی را در اتحادیه اروپا آسانتر میکند. از نظر سیاسی، مرتس به چتر هستهای نیز فکر میکند.»
مرتس در کارزار انتخاباتی خود از تصمیم دولت آلمان برای کنار گذاشتن انرژی هستهای در سال ۲۰۱۱ انتقاد کرده است، که به گفته او آلمان را از برق ارزان و قابل اعتماد محروم میکرد. او همچنین صدراعظم سابق آلمان اولاف شولتز به دلیل تعطیلی سه نیروگاه هستهای کرد. صدراعظم آلمان هرچند قصد ندارد نیروگاههای هستهای متعارف را بازگشایی کند، قول داده است که در فناوریهای جدید، از جمله راکتورهای مقیاس کوچک که زباله هستهای با عمر طولانی تولید نمیکند، سرمایهگذاری کند.به نوشته فایننشال تایمز، توافق جدید فرانسه و آلمان در مورد انرژی هستهای به جنگ اوکراین و افزایش شدید قیمت گاز ارتباط دارد.وزرای ۱۲ کشور عضو اتحادیه اروپا که دارای راکتور هستهای هستند، در نامهای که روز جمعه به کمیسیون اروپا ارسال شد، گفتند که «ضروری» است که اتحادیه اروپا «ماهیت مکمل منابع انرژی هستهای و تجدیدپذیر» را به رسمیت بشناسد.آلمان که سال گذشته بیش از ۶۰ درصد از مصرف برق خود را با انرژی تجدیدپذیر تامین کرد، مدتها با تلاش فرانسه برای برچسبگذاری انرژی هستهای به عنوان «انرژی سبز» مخالف بود. فرانسه حدود ۷۰ درصد از برق خود را از انرژی هستهای به دست میآورد.