کد خبر: 254306
A

ترور ناکامِ جاسوس سابق روس؛ پوتین متهم شد از نظر اخلاقی مسئول مرگ زن بریتانیایی است

دولت بریتانیا روز پنجشنبه پس از انتشار نتایج تحقیقات، سازمان اطلاعاتی روسیه (GRU) را تحریم و سفیر مسکو را احضار کرد. رئیس یک کمیته تحقیق بریتانیایی اعلام کرد که شواهد «غالب و قاطع» نشان می‌دهد که دولت روسیه در ترور ناکام «سرگئی اسکریپال»، جاسوس سابق شوروی که به بریتانیا پناهنده شده بود، دست داشته است. این تلاش ترور اما در نهایت باعث مرگ یک زن بریتانیایی به نام «داون استرجس» در سال ۲۰۱۸ شد.

ترور ناکامِ جاسوس سابق روس؛ پوتین متهم شد از نظر اخلاقی مسئول مرگ زن بریتانیایی است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دولت بریتانیا روز پنجشنبه پس از انتشار نتایج تحقیقات، سازمان اطلاعاتی روسیه (GRU) را تحریم و سفیر مسکو را احضار کرد.

رئیس یک کمیته تحقیق بریتانیایی اعلام کرد که شواهد «غالب و قاطع» نشان می‌دهد که دولت روسیه در ترور ناکام «سرگئی اسکریپال»، جاسوس سابق شوروی که به بریتانیا پناهنده شده بود، دست داشته است. این تلاش ترور اما در نهایت باعث مرگ یک زن بریتانیایی به نام «داون استرجس» در سال ۲۰۱۸ شد.

خانم استرجس پس از تماس با ماده اعصاب نوویچوک که در یک شیشه عطر و در جریان تلاش برای ترور جاسوس دوجانبه روس در سالزبری قرار داده شده بود، جان خود را از دست داد.

اکنون بریتانیا اعلام کرده است که نتایج تحقیقات تازه نشان می‌دهد ولادیمیر پوتین از نظر اخلاقی مسئول مرگ این زن بریتانیایی است چرا که خانم استرجس پس از تماس با عامل اعصابی که توسط مأموران روس به بریتانیا وارد شده بود، جان باخت.

لرد هیوز، رئیس این کمیته تحقیق روز پنجشنبه چهارم دسامبر تأکید کرد که تلاش برای ترور این جاسوس سابق روسیه حتما با تایید شخص ولادیمیر پوتین انجام شده است.

آقای هیوز تلاش برای ترور را عملی «شگفت‌آور و کاملا بی‌پروا» خواند. او افزود: «خطر این که افراد دیگری غیر از هدف اصلی کشته یا زخمی شوند کاملا قابل پیش‌بینی بود و این خطر با رها گذاشتن بطری نوویچوک در شهر، آن هم در بسته بندی عطر، به‌طور چشمگیری افزایش یافت.»

آقای اسکریپال و دخترش، یولیا، در تاریخ ۴ مارس ۲۰۱۸ (۱۳ اسفند ۱۳۹۶)، در خانه خود توسط ماده اعصاب نوویچوک مسموم شدند. هر دو به‌شدت بیمار شدند اما از این حمله جان سالم به در بردند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر