تشکری هاشمی: چرا با وجود بودجه‌های مصوب، بخشی از وظایف و مصوبات همچنان بر زمین مانده است؟ / انحراف‌های بودجه‌ای باید تعیین تکلیف شوند

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از انحراف‌های قابل توجه در برخی ردیف‌های بودجه‌ای، تحقق نیافتن بخشی از درآمدها و فاصله میان بودجه مصوب و منابع تخصیص‌یافته، خواستار تعیین تکلیف این موارد شد و گفت: باید مشخص شود اشکال از برنامه‌ریزی است یا اجرای برنامه؛ چرا برخی ردیف‌ها همچنان عملکرد صفر یا بسیار اندک دارند و چرا منابع کافی برای انجام کارهای اساسی و زیرساختی شهر تخصیص پیدا نمی‌کند.

تشکری هاشمی: چرا با وجود بودجه‌های مصوب، بخشی از وظایف و مصوبات همچنان بر زمین مانده است؟ / انحراف‌های بودجه‌ای باید تعیین تکلیف شوند

به گزارش سایت دیدبان ایران؛ سید جعفر تشکری هاشمی در چهارصد و سی و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در جریان بررسی گزارش عملکرد بودجه‌ای شهرداری تهران، با اشاره به میزان انحراف در برخی ردیف‌های بودجه‌ای اظهار کرد: در بعضی از ردیف‌ها انحراف بسیار بزرگی وجود دارد که طبیعی نیست؛ انحراف‌هایی مانند ۶۵ درصد، ۳۰۰ درصد و حتی ۱۰۴۳ درصد، چه در بخش مثبت و چه در بخش منفی، قابل قبول نیست.

وی افزود: وقتی برنامه‌ریزی می‌کنیم، هدف این است که منابع و مصارف به گونه‌ای هماهنگ و متناسب با برنامه‌هایی که ابلاغ می‌شود، پیش برود. وقتی فاصله میان این دو زیاد باشد، این انحراف می‌تواند به انجام نشدن کاری که باید انجام می‌شده آسیب بزند و از سوی دیگر، ممکن است به معنای مصرف منابعی باشد که فرصت‌های آینده را از ما می‌گیرد.

تشکری هاشمی ادامه داد: بنابراین باید مشخص شود اگر برنامه‌ریزی ایراد داشته، برنامه‌ریزی اصلاح شود و اگر لازم است حجم کارها بازنگری شود، این بازنگری صورت بگیرد همچنین اگر درآمدهایی وجود دارد که می‌توان آنها را برای سنوات بعد در نظر گرفت، نباید فرصت‌های آینده را از آنها بگیریم؛ بلکه باید اجازه دهیم این درآمدها در زمان خودش محقق شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران تأکید کرد: در هر صورت، چه انحراف مثبت باشد و چه منفی، به نظر من انحراف چیز خوبی نیست.

وی با اشاره به انحراف‌های منفی در برخی ردیف‌ها گفت: در بخش انحراف‌های منفی، ردیف‌هایی را می‌بینیم که هر بار آقای دکتر کاشانی گزارش می‌دهند، این انحراف‌ها همچنان وجود دارد و هر بار نیز ما تذکر می‌دهیم، اما هیچ تأثیری نمی‌بینیم.

تشکری هاشمی افزود: به هر شکل، یا شورا در تعیین این ردیف‌ها اشتباه کرده و این ردیف‌ها را گذاشته یا در تنظیم برنامه‌ها کار کارشناسی لازم صورت نگرفته است. اگر اشکالی وجود دارد، باید اعلام کنند و اگر چنین نیست، به این معناست که وظیفه‌ای در شهرداری انجام نشده و بر زمین مانده است.

وی تصریح کرد: یک بار تذکر می‌دهیم، دو بار تذکر می‌دهیم و در طول چهار، پنج سال، سه، چهار بار و حتی بیشتر، هر دو، سه ماه یک‌بار که گزارش عملکرد ارائه می‌شود، این تذکرات را مطرح کرده‌ایم، اما هیچ اثری نمی‌بینیم.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت: خواهشم این است که درباره این موضوع توضیح داده شود و اگر لازم است، به هر شکل تعیین تکلیف شود. چرا باید برخی از ردیف‌های ما همچنان یا صفر باشند یا بسیار اندک محقق شوند؟

تشکری هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع انحراف‌ها صرفاً به ردیف‌های درآمدی محدود نمی‌شود، اظهار کرد: اگر برای مثال درآمدی بابت عوارض نوسازی دریافت می‌کنیم، می‌گوییم بسیار خوب، درآمد شهرداری را دریافت کنیم تا مشکلات شهرداری حل شود؛ اما بعضی از کارها صرفاً برای کسب درآمد نیست، بلکه برای این است که بتوانیم نظم و نسق امور را به یک نقطه قابل قبول برسانیم.

وی افزود: وقتی می‌بینیم در بخشی مانند ساماندهی دکل‌های شهری، درآمد آن پایین است و در جلسه قبلی نیز دوستان گزارشی ارائه کردند و مدیرعامل مربوطه گفت چندین هزار، فکر می‌کنم حدود هفت هزار دکل غیرمجاز در شهر وجود دارد، این موارد با یکدیگر ارتباط کاملاً معناداری دارند.

تشکری هاشمی ادامه داد: وقتی در این بخش درآمد محقق نمی‌شود، یعنی علاوه بر اینکه درآمدی محقق نشده، یک وظیفه نیز بر زمین مانده و کاری که قرار بوده برای ایجاد انضباط شهری انجام شود، صورت نگرفته است. بنابراین تقاضا دارم درباره این موضوع نیز توضیح داده شود.

وی در ادامه با اشاره به موضوع حمایت از شهروندان تهرانی در جریان جنگ ۱۲ روزه گفت: موضوع دیگری که سرکار خانم دکتر شمس به آن اشاره کردند، ابعاد گسترده‌تری دارد. ما در شورا مصوبه حمایت از شهروندان تهرانی در موضوع جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان را تصویب کردیم و قرار بود شهرداری تهران آیین‌نامه مربوط به آن را تدوین و ابلاغ کند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران افزود: با وجود اینکه ما در این شورا چندین هزار میلیارد تومان، حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان، برای کمک به شهروندان آسیب‌دیده اختصاص دادیم، بخش‌هایی از مواردی که قرار بوده در چارچوب آیین‌نامه شهرداری ابلاغ شود، هنوز ابلاغ نشده وبه مرحله اجرا نرسیده است.

 

وی تأکید کرد: وقتی ما چنین درآمدهای خوبی داریم و با اعداد و ارقام بزرگی مواجه هستیم، باید مشخص شود چرا در تخصیص منابع به بخش‌هایی که نیازمند انجام کارهای اساسی هستند، این فاصله وجود دارد.

 

تشکری هاشمی گفت: حتی کمک‌ها و مراسمات و مواردی از این دست را من فکر می‌کنم شاید در اولویت دوم یا سوم ما قرار بگیرد؛ اولویت اول ما باید زیرساخت‌های شهر باشد.

 

وی با اشاره به مباحث مطرح‌شده در جلسات گذشته شورای شهر درباره وضعیت بودجه عمرانی شرکت بهره‌برداری مترو اظهار کرد: در بخش‌های مختلفی که در جلسات گذشته در صحن شورا درباره آنها بحث کردیم، برای مثال در جلسه قبل گفتیم شرکت بهره‌برداری مترو بیاید توضیح بدهد که چه میزان بودجه عمرانی دریافت کرده است.

 

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران ادامه داد: از ۹ همت، یعنی ۹ هزار میلیارد تومان بودجه، یک رقم حدود ۷۵۰ میلیارد تومان به روایتی و ۵۰ میلیارد تومان به روایت خودشان اعلام شد؛ البته خیلی تفاوتی نمی‌کند، چرا که در هر صورت فاصله معناداری میان بودجه مصوب و میزان بودجه‌ای که واقعاً تخصیص پیدا کرده، وجود دارد.

 

تشکری هاشمی در پایان گفت: باید توضیح داده شود که چرا این اتفاق می‌افتد و چرا فاصله میان بودجه مصوب و منابعی که واقعاً تخصیص پیدا می‌کند تا این اندازه زیاد است.

 

 

 

ارسال نظر