تاثیر آزمایش اتمی شوروی در زلزله طبس تکذیب شد
صفحه نخست روزنامه اطلاعات در روز پنجشنبه ۳۰ شهریور سال ۱۳۵۷ را مشاهده می نمایید. تیتر یک روزنامه اختصاص دارد به پایان تحصن کمیته دفاع از حقوق بشر که در منزل حضرت آیت الله العظمی شریعتمداری متحصن شده بودند. تصویر یک روزنامه هم اختصاص دارد به بازدید محمدرضا شاه پهلوی از منطقه زلزله زده طبس که در پایان بازدیدش وعده داد منطقه به بهترین شکل بازسازی می شود. اما خبری در صفحه چهارم روزنامه با عنوان تکذیب تاثیر آزمایش اتمی شوروی در زلزله طبس منتشر شده است که برای این شماره دیدبان تاریخ انتخاب شده است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ صفحه نخست روزنامه اطلاعات در روز پنجشنبه ۳۰ شهریور سال ۱۳۵۷ را مشاهده می نمایید. تیتر یک روزنامه اختصاص دارد به پایان تحصن کمیته دفاع از حقوق بشر که در منزل حضرت آیت الله العظمی شریعتمداری متحصن شده بودند. تصویر یک روزنامه هم اختصاص دارد به بازدید محمدرضا شاه پهلوی از منطقه زلزله زده طبس که در پایان بازدیدش وعده داد منطقه به بهترین شکل بازسازی می شود. آخرین تخمین درباره تعداد تلفات این زلزله هم حدود ۲۵ هزار نفر است. رئیس مجلس شورای ملی هم درباره سلب مصونیت از چند نماینده توضیح داده و مقامات بانکی کشور هم اعلام کرده اند سوخته شدن اوراق و اسناد بانکی هیچگونه خسارتی به مشتریان وارد نخواهد کرد. اما خبری در صفحه چهارم روزنامه با عنوان تکذیب تاثیر آزمایش اتمی شوروی در زلزله طبس منتشر شده است که برای این شماره دیدبان تاریخ انتخاب شده است و متن آن به شرح زیر می باشد؛
مسکو - خبرگزاری فرانسه: سرگئی سولوویف رئیس کمیته وزیران برای امور لرزه نگاری و رصدخانه ها در شوروی دیروز (چهارشنبه) صحت گزارشهایی را که طبق آنها انجام گرفتن یک آزمایش اتمی زیر زمینی شوروی دلیل وقوع زلزله در شرق ایران بوده است را تکذیب کرد.
سولوویف که یکی از دانشمندان شوروی است در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس تاکید کرد که قدرت زلزله طبس پدیده ای ناشی از فرآیندهای طبیعی بوده است و فعل و انفعالاتی بسیار گوناگون- خصوصا پدیده هایی که صرفا جنبه های جوی دارند- میتوانسته اند علت وقوع زلزله اخیر طبس بوده باشند.
سولوویف در مصاحبه اش با خبرگزاری رسمی شوروی حیرت خارق العاده ای از شنیدن اظهارنظرهای موکدی که در غرب صورت گرفته و در آنها زمین لرزه طبس با یک آزمایش اتمی شوروی ارتباط داده شده است ابراز کرد و این اظهارنظرها را تجلیات علم دروغین وصف نمود و اضافه کرد کسانی که این قبیل اظهارنظرها را به عمل می آورند ظاهرا به هیچ وجه اطلاعی از زمین شناسی ندارند.
سولوویف تصریح کرد که امواج لرزه ای که بر اثر انفجارهای آزمایشی هسته ای صادر میشوند نمی توانند جز در شعاعی که حداکثر از تقریبا چند ۱۰ کیلومتر تجاوز نمی کنند نقش عاملهای وقوع پدیده های لرزه ای را در پوسته کره زمین ایفا کنند.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله