کلستاز حاملگی چیست و چگونه می توان آنرا درمان کرد؟
یک متخصص زنان و زایمان درباره کهیر بارداری گفت: گاهی تغییرات هورمونی در دوران حاملگی باعث بروز ضایعات پوستی همچون کهیر بارداری می شود.

به گزارش دیده بان ایران؛ دکتر صغری ربیعی با بیان اینکه ممکن است این ضایعات پوستی به شکل پاپول و پلاکهای کهیری خارشدار حاملگی تظاهر کنند، مطرح کرد: پاپولها، کهیرهای خارشدار شدیدی هستند که در ماههای آخر بارداری نمایان میشوند.
وی خاطرنشان کرد: شایع ترین علت بروز کهیر بارداری ترشح هورمون حاملگی از جفت است و عموماً پزشکان برای درمان کهیر بارداری کورتون تجویز می کنند.
ربیعی ادامه داد: کهیر در دوران بارداری ممکن است با علائم و نشانههایی چون جوشهای قرمز برجسته روی پوست، درد شدید، تورم موضعی، احساس خارش و خشکی پوست همراه است.
وی با بیان اینکه با خروج جفت از رحم مادر همه تغییرات ناشی از ترشح هورمون ها پسرفت پیدا می کنند، یادآور شد: به صورت نادر دیده شده عوارض کهیر بارداری در برخی افراد بعد از حاملگی به علت داشتن زمینه های ارثی و ژنتیکی به جای مانده و ادامه دارد.
ربیعی در ادامه اظهار کرد: برخی علائم کلستاز حاملگی نیز همچون کهیر بارداری بوده و علاوه بر خارش شدید پوست، با حالت تهوع، استفراغ و زردی همراه است.
به گفته این متخصص زنان و زایمان، علائم این بیماری معمولاً در اواخر حاملگی اتفاق میافتد و نشانگر مشکلاتی در کبد است و باید در صورت مشاهده این علائم سریعاً با پزشک مشورت شود.
وی یادآور شد: کلستاز حاملگی وضعیتی است که مایع صفرا بهطور عادی داخل مجاری صفراوی جریان پیدا نمیکند و املاح صفراوی در پوست جمع میشوند که این تجمع میتواند باعث خارش شود. این وضعیت به علت تأثیر هورمونهای بارداری بر عملکرد کیسه صفرا و کاهش یا توقف جریان صفرا بروز میکند.
وی بیان کرد: کیسه صفرا دربردارنده صفرا است که در کبد تولید میشود و برای هضم چربیها در بدن ضروری است. اگر جریان صفرا متوقف یا کُند شود، اسیدهای صفراوی در کبد ایجاد و در خون پخش میشوند.
ربیعی در پایان اعلام کرد: درمان کلستاز بارداری اگر اواخر حاملگی باشد، ختم بارداری خواهد بود و اگر زمان زیادی تا وضع حمل مانده باشد، داروهایی برای کاهش عوارض تجویز می شود.
منبع: ایسنا