شیوع سرخک در دزفول
ایران در کنار بحرین، عمان و مصر یکی از چهار کشور منطقه مدیترانه شرقی است که تاییدیه حذف سرخک را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کرده بود اما دو سال اخیر بیماری سرخک بازگشته است

به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ مهشید عصار؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول از افزایش موارد مشکوک به سرخک در این شهرستان خبر داد و گفت: در حال حاضر موارد مشکوکی از سرخک در مراکز درمانی دزفول شناسایی شده که درحال ارزیابی و تایید آزمایشگاهی نهایی است.
وی افزود: افزایش آگاهی عمومی، خودمراقبتی، تکمیل واکسیناسیون کودکان، هوشیاری شهروندان برای شناسایی فوری بیماری و رعایت توصیههای بهداشتی به علت امکان طغیان ویروس سرخک در این مقطع ضروری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول بر ضرورت جداسازی فوری موارد مشکوک تاکید و از تمامی کادر درمان، بیمارستانها، کلینیکهای سرپایی و شهروندان تقاضا کرد نسبت به ارجاع بیمارانی که دارای مجموعه علائمی مانند تب (اغلب بالا)، سرفه، آبریزش بینی، قرمزی چشم و به دنبال آن بثورات پوستی (دانههای قرمز که معمولاً از صورت شروع و به پایین بدن گسترش مییابد) هستند، به منظور نمونه گیری سرخک توسط حوزه بهداشت، حساسیت بیشتری نشان دهند.
وی افزود: افراد واکسینه نشده، کودکان زیر یک سال که هنوز به سن دریافت واکسن سرخک نرسیدهاند، زنان باردار و افراد با نقص سیستم ایمنی بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری و عوارض سرخک قرار دارند.
سرخک یک عفونت ویروسی و بسیار مسری است که بر سیستم تنفسی تاثیر میگذارد و میتواند از طریق تماس با مخاط یا بزاق آلوده منتقل شود.
ایران در کنار بحرین، عمان و مصر یکی از چهار کشور منطقه مدیترانه شرقی است که تاییدیه حذف سرخک را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کرده است البته این تاییدیه دائمی نیست و ادامه آن نیازمند پایش مستمر، سند سالیانه و مهار سریع طغیانها است