بایدها و نبایدهای تغذیهای شب یلدا
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اهمیت رعایت الگوی تغذیه سالم در شب یلدا، گفت: انتخاب و مصرف متعادل خوراکیها در این شب سنتی نقش بسزایی در حفظ سلامت خانواده دارد و میتواند از بروز سوءهاضمه و مسمومیتهای غذایی، جلوگیری کند.
به گزارش سایت دیده بان ایران ؛ آرزو کاوهای شنبه ۲۹ آذر در جمع خبرنگاران، افزود: در شب یلدا با وجود تعدد مواد غذایی مختلف میبایست از پرخوری پرهیز کنیم. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی، موجب اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و افزایش کالری دریافتی بدن خواهد شد. بههمین دلیل توصیه میشود شام این شب سبکتر و زودتر صرف شود .
کاوهای در ادامه به برخی نکات مهم اشاره کرد و گفت: بهتر است در این شب از میوههای تازه به جای میوههای خشک استفاده شود.
وی با بیان اینکه سبزیجات رنگی مانند لبو و کدو حلوایی بهترین گزینه برای دورهمیهای این شب است، تصریح کرد: آجیل نیز توجه به تازه بودن آن و همینطور استفاده از انواع کم نمک و یا بدون نمک باید مورد توجه قرار گیرد .
کاوهای در توضیح نقش میوهها در سلامت بدن، اظهارکرد: میوههای فصل زمستان مانند انار، سیب و پرتقال سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدان هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و از ابتلا به سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی جلوگیری میکنند. همچنین میوههایی با درصد بالای آب، مانند هندوانه و نارنگی، به حفظ رطوبت و تعادل آب بدن کمک کرده و مانع خشکی پوست در روزهای سرد سال میشوند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: مصرف میوهها و سبزیجات تازه و رنگی بویژه قرمز و نارنجی به دلیل وجود آنتی اکسیدان های مختلف در فصل زمستان، بهویژه شب یلدا، سدی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن ایجاد میکند. او توصیه کرد افراد روزانه بین سه تا پنج وعده سبزیجات مختلف در برنامه غذایی خود بگنجانند تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود.
کاوهای درباره مصرف آجیل نیز گفت: آجیل خام و بدون نمک بهترین گزینه برای شب یلداست؛ زیرا منبعی غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر و منیزیم است و به سلامت قلب، استخوان و دندانها کمک میکند. البته زیادهروی در مصرف آن حتی به صورت نوع خشک و شیرین، میتواند باعث افزایش وزن و چاقی شود.
وی در توضیح نقش میوهها در سلامت بدن اظهار کرد: میوههای فصل زمستان مانند انار، سیب و پرتقال سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدان هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و از ابتلا به سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی جلوگیری میکنند. همچنین میوههایی با درصد بالای آب، مانند هندوانه و نارنگی، به حفظ رطوبت و تعادل آب بدن کمک کرده و مانع خشکی پوست در روزهای سرد سال میشوند.