کد خبر: 242256
A
در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: نمایندگان مجلس ۱۵ طرح را برای خروج از NPT تهیه کرده‌اند/ ۱۵ طرح خروج از NPT تجمیع و در قالب یک طرح در کمیسیون امنیت ملی تدوین و به رای گذاشته می‌شود/ براساس تصمیم گرفته‌شده در جلسه غیرعلنی مجلس، توافق با آژانس اجرایی نمی‌شود

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که جمهوری اسلامی همه تلاش خود را انجام داد تا پنجره دیپلماسی باز بماند و مکانیسم ماشه فعال نشود، به دیده‌بان ایران گفت: نمایندگان مجلس ۱۵ طرح را برای خروج از NPT تهیه کرده‌اند که این طرح‌ها به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد و یک طرح جامع در این زمینه در کمیسیون جمع‌بندی و تدوین شده است که امکان دارد در صحن مجلس هم مطرح شود. تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه به نظر اکثریت نمایندگان محترم بستگی دارد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: نمایندگان مجلس ۱۵ طرح را برای خروج از NPT تهیه کرده‌اند/ ۱۵ طرح خروج از NPT تجمیع و در قالب یک طرح در کمیسیون امنیت ملی تدوین و به رای گذاشته می‌شود/ براساس تصمیم گرفته‌شده در جلسه غیرعلنی مجلس، توافق با آژانس اجرایی نمی‌شود

دیده‌بان ایران: با شکست قطعنامه پیشنهادی چین و روسیه برای تعویق ۶ماهه اجرای سازوکار اسنپ‌بک، روند بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران از امروز یکشنبه (۶ مهر) آغاز شد. این تحول به معنای احیای شش قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل است که براساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ از سال ۱۳۹۴ به حالت تعلیق درآمده بودند. بازگشت این تحریم‌ها، علاوه بر محدودیت‌های شدیدتر در حوزه فروش نفت و مبادلات مالی، مجوز بازرسی کشتی‌های ایرانی را صادر می‌کند و خرید و فروش سلاح توسط ایران را ممنوع می‌سازد. همچنین با اجرای اسنپ‌بک، پرونده ایران بار دیگر ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گرفته است.. 

عراقچی روز جمعه در نشست شورای امنیت سازمان ملل ضمن دفاع از مواضع ایران، قطعنامه ۲۲۳۱ را دستاوردی تاریخی خواند که با امضای برجام به تصویب رسید. او تاکید کرد که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۱۳۹۷ و کوتاهی کشورهای اروپایی در اجرای تعهدات‌شان، دلیل اصلی بن‌بست کنونی است و ایران در این مسیر نقشی نداشته است. وی در ادامه، اقدام آمریکا و اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک را به معنای پشت کردن به دیپلماسی دانست و تصریح کرد که ایران هیچ‌گاه تعهدات برجامی و پادمانی خود را نقض نکرده است. با این حال، روایت خبرنگار وال‌استریت ژورنال از سخنان او درباره حضور بازرسان آژانس در ایران، با مواضع پیشین عراقچی درباره این که بازرسان آژانس در ایران نیستند، در تناقض بود. 

 نهایی شدن روند مکانیسم ماشه، پیامدهای اجرای اسنپ‌بک بر ایران و واکنش جمهوری اسلامی به این اقدام تروئیکای اروپایی ها  موضوع گفت وگوی دیده بان ایران با ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نماینده شهرستان دشتستان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو کرده‌ایم.

مشروح  گفت‌وگوی  ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم   را با سایت  دیده‌بان ایران در ذیل بخوانید. 

ابراهیم-رضایی_5_crop

ایران انعطاف زیادی را در مسیر دیپلماسی از خود نشان داد

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود داشت که دولت ایران جلوی فعال‌سازی مکانیسم ماشه را بگیرند یا غربی‌ها عزم خود را برای این اقدام جزم کرده بودند به دیده بان ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران همه تلاش خود را انجام داد تا پنجره دیپلماسی باز بماند و مکانیسم ماشه فعال نشود، به نحوی که بعد از جنگ ۱۲روزه و با وجود جنایتی که با حمایت و همراهی آمریکا انجام شد و در وسط مذاکرات به ما حمله کردند، بازهم ما دریچه دیپلماسی را نبستیم و مذاکرات مفصلی را با اروپایی‌ها در استانبول، وین، دوحه، قاهره و نیویورک انجام دادیم و تلاش کردیم که به یک توافق برسیم. حقیقتا در این زمینه انعطاف زیادی هم از خود نشان دادیم که یک نمونه آن توافق با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود. 

نماینده شهرستان دشتستان در مجل شورای اسلامی ادامه داد: توافق با آژانس در شرایطی صورت گرفت که ما به آژانس بدبین هستیم و معتقدیم که آژانس بهانه حمله رژیم صهیونیستی به ایران را فراهم کرد و مشکلات دیگری را هم جاسوسان آژانس برای ما ایجاد کرده‌اند. با این وجود، بازهم در قاهره با آژانس به یک تفاهم رسیدیم که البته اکنون با نهایی شدن اسنپ‌بک، اجرای این تفاهم منتفی خواهد شد. اما مساله مهم این است که جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را برای این که کار به این نقطه نرسد، انجام داد.

بعد از جنگ ۱۲روزه، هیچ تماسی بین ایران و آمریکا برقرار نشده است

رضایی با تاکید بر وابستگی کامل اروپا به آمریکا گفت: از آنجایی که اروپایی‌ها اختیاری از خود ندارند و آقا بالا سر آن‌ها آمریکایی‌ها هستند و تعیین‌کننده موضوعات آمریکایی‌ها هستند، اروپایی‌ها مأمور و معذور بودند که حتما فرآیند اسنپ‌بک را اجرایی کنند، وگرنه ما انعطاف لازم را از خودمان نشان دادیم، ولی متاسفانه اروپا استقلالی از خود ندارد و برای فعال کردن مکانیسم ماشه کاملا وابسته به آمریکا عمل کرد. 

وی در واکنش به برخی ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر این که وزارت خارجه ایران طی ماه‌های اخیر ۱۴ مرتبه با آمریکا تماس گرفت، اما آن‌ها هیچ پاسخی ندادند، اظهار داشت: چنین ادعایی به هیچ وجه صحت ندارد و بعد از جنگ ۱۲روزه که منجر به پایان مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا شد، ما هیچ تماسی با آمریکایی‌ها نگرفتیم که آن‌ها پاسخ ندهند. یعنی اخیرا هیچ ارتباطی میان ما و آمریکایی‌ها برقرار نشده است و حتی این ادعای طرف‌های آمریکایی که ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با آن‌ها تماس گرفته است نیز صحت ندارد. 

کمیسیون+امنیت+ملی+مجلس

یک طرح جامع برای خروج از NPT در کمیسیون امنیت ملی تدوین شده است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره واکنش ایران به نهایی شدن مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی به  دیده  بان ایران  گفت: نمایندگان گوناگون مجلس ۱۵ طرح را برای خروج از NPT تهیه کرده‌اند که این طرح‌ها به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد و یک طرح جامع در این زمینه در کمیسیون جمع‌بندی و تدوین شده است که امکان دارد در صحن مجلس هم مطرح شود.

رضایی ادامه داد: خروج از NPT یکی از مطالبات بخشی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است، اما تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه به نظر اکثریت نمایندگان محترم بستگی دارد و اکنون نمی‌توانم بگویم که تصمیم جمعی نمایندگان بر این است که از NPT خارج شویم یا خیر. این موضوع به رأی اکثریت نمایندگان بستگی دارد و موضوع هنوز در دستور کار صحن مجلس قرار نگرفته است، ولی امکان دارد که اگر این طرح در دستور قرار بگیرد، رأی بیاورد.

بر اساس مباحث جلسه غیرعلنی مجلس توافق دولت با آژانس در قاهره اجرایی نخواهد شد

وی همچنین تاکید کرد: امروز (یکشنبه ۶ مهر) در جلسه غیرعلنی نمایندگان محترم تاکید داشتند که فعلا نباید هیچ‌گونه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشیم، بنابراین قانون مجلس درباره تعلیق همکاری‌ها با آژانس حتما به صورت جدی اجرا خواهد شد و توافق دولت با آژانس در قاهره نیز اجرایی نخواهد شد.

رضایی

فعال شدن اسنپ‌بک، فرصت بی‌بدیلی برای توسعه صنعت هسته‌ای است

رضایی در پاسخ به پرسش دیگر دیده‌بان ایران مبنی بر این که دشمن تهدید کرده است اگر ایران غنی‌سازی اورانیوم را ازسر بگیرد، بازهم به ما حمله خواهند کرد، توضیح داد: تهدید دشمن برای ما اهمیتی ندارد و پاسخ ما به هرگونه تهدید و شرارت دشمن قاطع خواهد بود. ما قدرت خود را در جنگ ۱۲روزه نشان دادیم و در آن نبرد هم کار به جایی رسید که در نهایت، دشمنان درخواست آتش‌بس دادند. ایران یک کشور مستقل است و ملت ما خودش برای خودش تصمیم خواهد گرفت و فعال شدن اسنپ‌بک، فرصت بی‌بدیلی برای توسعه صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است.

وی در پایان تصریح کرد: ما برای امروز و فردای کشور به استفاده از انرژی هسته‌ای نیاز داریم و کسی هم حق ندارد ما را از برخورداری از این حق خودمان محروم کند؛ بخصوص کشورهایی که خودشان بمب اتم دارند. این اوج غیرمنطقی بودن است که کشورهایی که خودشان دارای سلاح هسته‌ای هستند، به ما فشار بیاورند که حتی غنی‌سازی ۳.۵ درصدی اورانیوم نداشته باشیم. طبیعتا این یک حرف زورگویانه و ظالمانه است و ما زیر بار حرف زور نمی‌رویم. 

منبع: دیده‌بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر