کد خبر: 230382
A

تطابق نوع ورزش با شخصیت شما نتیجه بهتری حاصل می‌کند

یک پژوهش علمی جدید نشان می‌دهد که شاید مشکل از اراده شما نباشد، بلکه از عدم تطابق نوع ورزش با شخصیت شماست. به گفته محققان با انتخاب تمرینات متناسب با ویژگی‌های شخصیتی، نه‌تنها از ورزش بیشتر لذت خواهید برد، بلکه به نتایج بهتری نیز دست خواهید یافت.

تطابق نوع ورزش با شخصیت شما نتیجه بهتری حاصل می‌کند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران،  آیا تاکنون شده است که ورزشی را با هیجان شروع کنید، اما پس از مدتی دیگر ‌نخواهید سراغ آن بروید؟ یک پژوهش علمی جدید نشان می‌دهد که شاید مشکل از اراده شما نباشد، بلکه از عدم تطابق نوع ورزش با شخصیت شماست. به گفته محققان با انتخاب تمرینات متناسب با ویژگی‌های شخصیتی، نه‌تنها از ورزش بیشتر لذت خواهید برد، بلکه به نتایج بهتری نیز دست خواهید یافت.

در کشورهای توسعه‌یافته کمتر از یک چهارم بزرگسالان به توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی برای فعالیت بدنی عمل می‌کنند، به همین دلیل یافتن راهی برای ایجاد انگیزه و پایبندی به ورزش، مسئله‌ای جدی شده است. اکنون محققان کالج دانشگاهی لندن (UCL) به راهکاری جالب دست یافته‌اند؛ اینکه بهتر است ورزش را شخصی‌سازی کنیم.

محققان می‌گویند: «مغز ما به روش‌های مختلفی سیم‌کشی شده که رفتارهای ما را هدایت می‌کند. پس جای تعجب ندارد که شخصیت ما بر نحوه پاسخ‌مان به شدت‌های مختلف ورزش نیز تأثیر بگذارد.»

در این پژوهش، محققان ۸۶ شرکت‌کننده را براساس پنج ویژگی اصلی شخصیتی (برونگرایی، وظیفه‌شناسی، سازگاری، روان‌رنجوری و تجربه‌پذیری) ارزیابی کردند. آنها یک برنامه ورزشی هشت‌هفته‌ای شامل دوچرخه‌سواری و تمرینات قدرتی را در خانه دنبال کردند. نتایج نشان داد که شخصیت افراد، تأثیر مستقیمی بر میزان لذت و پایبندی آنها به تمرینات دارد:

افراد برونگرا: این افراد از تمرینات گروهی و با شدت بالا مانند کلاس‌های اسپینینگ یا ورزش‌های تیمی بیشترین لذت را می‌برند و در این محیط‌ها شکوفا می‌شوند.

افراد روان‌رنجور: این گروه که تمایل بیشتری به استرس و اضطراب دارند، تمرینات خصوصی و انفرادی را ترجیح می‌دهند. آنها با تمرینات شدید مشکلی ندارند، اما به استراحت‌های کوتاه بین ست‌ها نیاز دارند.

افراد وظیفه‌شناس و تجربه‌پذیری: این افراد، صرف نظر از اینکه از یک تمرین خاص لذت ببرند یا نه، به آن پایبند می‌مانند. انگیزه آنها بیشتر از روی حس وظیفه‌شناسی یا کنجکاوی برای امتحان‌کردن چیزهای جدید است.

شاید مهم‌ترین و جالب‌ترین یافته این مطالعه، تأثیر ورزش بر افراد با ویژگی شخصیتی روان‌رنجوری بود. این گروه که قبل از شروع مطالعه، سطح استرس مشابهی با دیگران داشتند، پس از پایان دوره هشت هفته‌ای، کاهش بسیار شدیدی را در سطح استرس خود گزارش کردند.

پیام نهایی این پژوهش ساده اما مهم است: اگر از یک نوع ورزش خاص لذت نمی‌برید، خود را سرزنش نکنید. این به معنای تنبلی شما نیست، بلکه ممکن است آن ورزش با شخصیت شما سازگار نباشد. به جای رهاکردن کامل فعالیت بدنی، ورزش دیگری را امتحان کنید

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر