کد خبر: 117657
A

۱۰ خاصیت درمانی سیب/ درباره رژیم غذایی "سیب" برای کاهش خطر ابتلاء به دیابت و چاقی بخوانید

انواع سیب خواص مختلفی برای گروه های سنی مختلف از جمله کودکان دارد. خاصیت سیب برای کودکان بسیار زیاد است. عادت دادن کودکان به مصرف روزانه سیب یک گام بزرگ در جهت بهبود سلامتی آن‌ها محسوب می‌شود.

۱۰  خاصیت درمانی سیب/ درباره رژیم غذایی "سیب" برای کاهش خطر ابتلاء به دیابت و چاقی بخوانید

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ سیب میوه مورد علاقه برای بسیاری از افراد است، حتی افرادی که طعم آن را دوست ندارند به علت وجود خواص بسیاری که دارد آن را مصرف می‌کنند، مصرف روزانه آن برای جلوگیری از ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها نقش به سزایی خواهد داشت.

این ماده غذایی پرخاصیت به تنهایی می‌تواند، نیاز بدن به بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی را تأمین کند، از این رو بسیاری از افراد از سیب به عنوان یک غذای کامل یاد می‌کنند. این میوه به تنهایی بهترین میان وعده محسوب می‌شود که می‌تواند از خوردن میان وعده‌های غیر مفید برای بدن، جلوگیری کند، سیب نقش مهمی در سلامت بدن دارد و مزیت آن این است که علاوه بر پیشگیری از بیماری‌ها، باعث افزایش سلامتی نیز می‌شود.

مواد مغذی و ویتامین‌های موجود در سیب

سیب ویتامین‌ها و مواد مغذی بسیاری را در خود جای داده است. ویتامین C از جمله ویتامین‌های موجود در آن است که سبب در بر داشتن خ اصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی در آن شده است. به همین دلیل با مصرف آن بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد به عنوان یک نیروی مقاوم و قوی عمل خواهد کرد.

انواع ویتامین‌های گروه ویتامین B در این میوه وجود دارد که به عنوان یک B Complex حاوی ویتامین‌های از جمله تیامین، ویتامین B۶ و ریبو فلاوین در نظر گرفته می‌شود. سیب علاوه بر این ویتامین‌ها سرشار از فیبر است. رژیم غذایی که حاوی فیبر باشد، کمک می‌کند تا فرد زندگی و کیفیت عمر بالاتری را تجربه کند. مصرف یک عدد از این میوه در طول روز سبب تأمین ۱۲ درصد از نیاز بدن به فیبر خواهد شد. در ضمن همین موضوع سبب دفع کلسترول بد خون نیز خواهد شد.

دیگر مواد معدنی که در این میوه وجود دارد شامل فسفر، مس، منگنز، کلسیم و پتاسیم می‌شود. سیب سرشار از ترکیبات پلی فنلی است که سبب محافظت از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد خواهد شد.

۱۰ معجزه شگفت‌انگیز میوه سیب

پایین آوردن کلسترول

سطح بالای کلسترول در بدن مشکلات طولانی مدت و خطرناکی را به دنبال دارد با مصرف سیب می‌توانید سطح کلسترول را در حد نرمال نگه دارید. مطالعات و پژوهش‌ها حاکی از این است که خوردن دو عدد سیب در هر روز تقریباً به میزان ۱۶ درصد سطح کلسترول را پایین می‌آورد. برای کاهش سطح کلسترول هیچ چیز دیگری به اندازه سیب مفید نیست.

تقویت دستگاه گوارش

افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج می‌برند با خوردن سیب می‌توانند عملکرد این دستگاه را در حد نرمال نگه دارند. مهمترین دلیل در تنظیم و تقویت دستگاه گوارش این است که سیب سرشار از فیبر است و این بدان معناست که حرکات روده‌ای را منظم می‌کند و دیرهضمی و یبوست را از بین می‌برد. با تنظیم دستگاه گوارشی از دل دردهای مزمن و شدید که به این دستگاه مرتبط است نیز کاسته می‌شود.

افزایش انرژی

قندی که در سیب وجود دارد طبیعی است و فواید زیادی دارد که به هیچ عنوان قابل مقایسه با شیرینی‌ها و قندهای مصنوعی نیست. قند موجود در سیب باعث افزایش انرژی می‌شود به همین دلیل است که خوردن این میوه صبح زود و قبل از صبحانه توصیه شده و تا آخر شب بدن را سرحال نگه می‌دارد و انرژی مورد نیاز را تأمین می‌کند.

درمان آنمی (کم خونی)

از آنجایی که سیب سرشار از آهن است در درمان آنمی نقش مهمی دارد. آهن موجود در بدن سطح هموگلوبین را افزایش می‌دهد که افزایش هموگلوبین با درمان آنمی رابطه مستقیم دارد اگر شما دائماً احساس ضعف و خستگی دارید با خوردن این میوه می‌توانید سرحال شوید زیرا قند طبیعی موجود در سیب با آهن آن ترکیب شده و باعث افزایش انرژی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود به گونه‌ای که بدن در برابر بیماری‌ها حالت آماده‌باش به خود می‌گیرد.

کاهش خطر ابتلاء به سرطان

از دیگر فواید این میوه کاهش خطر ابتلاء به سرطان‌های خاص است. از آنجایی که فیبر موجود در سیب در تقویت دستگاه گوارش مؤثر است از خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند. خوشبختانه مطالعات نشان داده است که مصرف این میوه خطر ابتلاء به سرطان ریه و سرطان سینه را نیز کاهش می‌دهد و به طور کلی سیب، میوه‌ای کاملاً استثنایی در پیشگیری از انواع سرطان‌ها به شمار می‌آید.

کاهش خطر حملات قلبی

سیب سرشار از آنتی‌اکسیدان قوی است و در حقیقت آنتی‌اکسیدان برای سلامت قلب فواید زیادی دارد مصرف سیب کمک زیادی به درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌کند. از آنجایی که بیماری قلبی با افزایش سن، زیاد می‌شود، مصرف این میوه هیچوقت دیر نیست و به خوردن آن توصیه زیادی شده است.

درمان و پیشگیری از آسم

اگر شما از مشکلات ناشی از آسم رنج می‌برید با خوردن یک فنجان آب سیب می‌توانید به رفع این مشکلات و نگرانی‌ها کمک کنید. یکی از نشانه‌های آسم به سختی و با صدای بلند نفس کشیدن است اما با خوردن آب سیب تازه می‌توانید این نشانه‌ها را از بین ببرید. زنان باردار نیز با خوردن این میوه به مقدار زیاد در طول بارداری می‌توانند از مبتلا شدن جنین به آسم جلوگیری کنند.

بهبود دیابت

افرادی که مبتلا به دیابت هستند در صورت درمان نکردن آن به مشکلات دیگری نیز دچار می‌شوند که به دیابت مربوط می‌شود از جمله اختلالات عصبی، مشکلات کلیوی و مشکلات بینایی. با خوردن سیب به طور منظم می‌توانید از مبتلا شدن به دیابت و مشکلات دیگری که به دنبال دارد جلوگیری کرد. ژلاتین موجود در سیب نقش انسولین را ایفا می‌کند در نتیجه در تنظیم سطح قند خون بدن اهمیت ویژه‌ای دارد. خوشبختانه این میوه در شرایط آب و هوایی مختلف برداشت می‌شود.

افزایش بینایی

مشکلات ناشی از بینایی تقریباً غیرقابل پیشگیری است اما اخیراً مطالعات انجام شده نشان داده است که سیب می‌تواند اثر مطلوبی بر بینایی داشته باشد از آنجایی که سیب منبعی غنی از ویتامین A و ویتامین C است در درمان شب کوری و کور رنگی اثرات مثبتی دارد.

پیشگیری و درمان آلزایمر

یکی از شگفت‌انگیزترین اثرات سیب، درمان و پیشگیری از آلزایمر است، اثر آن در درمان و پیشگیری از این بیماری به گونه‌ای است که خوردن سیب باعث تقویت سلول‌های مغز می‌شود.

سه خاصیت میوه سیب برای کودکان

سیب یک میوه زودهضم است به دلیل از حدود ۸۵ درصد آب تشکیل شده و حاوی میزان زیادی فیبر است. همین میزان فیبر و قندی که دارد باعث ایجاد سیری می‌شود. سیب را منبع انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی بدانید. این میوه حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم، منیزیم، کلسیم و ویتامین‌های C و A است.

سیب همچنین حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند پولیفنول‌ها است که به آن رنگ، طعم و بافت ویژه‌ای داده‌اند. تمام این ویژگی‌ها باعث شده است که سیب علاوه بر ارتقای سلامتی، از بروز برخی مشکلات و بیماری‌ها پیشگیری کند. سیب یکی از گزینه‌های خوب و سالم برای کودکان است و یکی از اولین میوه‌هایی است که در غذای کمکی کودکان گنجانده می‌شود. خواص و فواید سیب بی‌شمار است. اگر نگران تغذیه و سلامتی کودکتان هستید حتماً سیب را در برنامه غذایی او بگنجانید، به دلیل اینکه فواید زیادی برای بدن او دارد، سه خاصیت ویژه سیب برای کودکان عبارتند از:

سیب برای کاهش بیماری‌های مربوط به روده‌ها

سیب یک منبع فوق‌العاده فیبرهای غذایی است. این میوه مفید حاوی فیبر ویژه‌ای به نام پکتین است که یک فیبر محلول در آب محسوب می‌شود و برای میکروبیوتای روده بسیار مفید است. این نوع فیبر بیشتر در پوست سیب وجود دارد. باید بدانید که میزان بالای فیبر سیب برای پیشگیری از بروز یبوست در کودکان بسیار مؤثر است. یبوست زیاد در طولانی‌مدت خطر ابتلاء به سرطان کولون را افزایش می‌دهد، علاوه بر این، میزان بالای فیبر همچنین از بروز بیماری‌های التهابی روده‌ها و بروز دیورتیکول پیشگیری می‌کند.

برای بهره‌مندی از این فیبر می‌توانید سیب را با پوست در فر تنوری کنید، به این ترتیب پکتین موجود در سیب نیز آزاد شده و جذب و هضم آن برای کودکان راحت‌تر می‌شود. سیب برای تسکین علائم گاستروآنتریت یا همان بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای مفید است. این بیماری نوعی عفونت روده است که باعث اسهال و مشکلات دیگر می‌شود.

کودکان بزرگ‌تر می‌توانند سیب را به صورت خام و با پوست مصرف کنند، همیشه از سیب‌های ارگانیک استفاده کنید و آن‌ها را با دقت بشویید، به عقیده متخصصان بعد از دو هفته از شروع مصرف سیب، تغییرات مثبتی در فلور روده دیده می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود برای سلامت روده‌های فرزندتان از همان سنین پایین و بعد از شروع غذای کمکی سیب را در برنامه غذایی آن‌ها بگنجانید.

سیب برای کاهش خطر ابتلاء به دیابت و چاقی مفرط

دانشمندان بر این عقیده هستند که مصرف روزانه سیب یا گلابی باعث کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع دو می‌شود. هر چه مصرف این میوه بیشتر باشد اثرات آن نیز بیشتر می‌شود، مصرف سیب به کاهش قند خون کمک می‌کند چون پولیفنول‌های آن حاوی اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی هستند، علاوه بر این پکتین موجود در سیب باعث افزایش روند دفع روده‌ها می‌شود و این مسئله جذب قندهای سیب را به تأخیر می‌اندازد.

برای کودکانی که دچار اضافه وزن هستند نیز سیب یک میوه فوق‌العاده است چون به کاهش وزن و کاهش تجمع چربی‌ها کمک زیادی می‌کند. دلیل آن نیز میزان بالای فیبرهای موجود در سیب است. پولیفنول‌های موجود در این میوه باعث تحریک سوخت و ساز چربی‌ها شده و به کاهش تجمع آن‌ها در ناحیه شکم کمک می‌کنند.

خواص-و-فواید-سلامتی-سیب-Infograpgic

 

سیب برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی

خاصیت فوق‌العاده دیگر سیب برای کودکان کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی در بزرگسالی است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد مصرف منظم سیب در کودکان به کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی در آینده کمک زیادی می‌کند. باید بدانید که مصرف سیب باعث کاهش میزان قند و چربی بد خون و همچنین تری‌گلیسیرید می‌شود و این تأثیر ناشی از خاصیت ترکیبات مفید موجود در پوست این میوه است.

به طور خلاصه باید بگوییم که عادت دادن کودکان به مصرف روزانه سیب یک گام بزرگ در جهت بهبود سلامتی آن‌ها محسوب می‌شود. فراموش نکنید که بهترین روش برای مصرف سیب، خوردن آن به صورت خام و با پوست است. اما در کودکان کم سن این امکان وجود ندارد و تنوری کردن سیب با مقدار اندکی دارچین و چند قطره لیموترش و یا رنده و پوره کردن آن بهترین روش است. در نهایت برای تشویق کردن فرزندتان به خوردن سیب حتماً پیش او سیب میل کنید چون کودکان تقلید می‌کنند. نیازی به زور و اجبار نیست. ناامید نشوید و تلاشتان را ادامه دهید تا او نیز تشویق شود. خوشبختانه سیب انواع مختلفی دارد و می‌توانید چند نوع مختلف سیب را امتحان کنید.

موارد منع مصرف سیب و مضرات مصرف بیش از حد آن

در بسیاری از رژیم‌های غذایی تاکید بر رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی شده است، میوه سیب خواص بسیاری را دارد و از آن می‌توان روزانه تا حدود پنج عدد در فواصل مختلف استفاده کرد. باید دقت داشت که اگر به درستی جویده نشود، ممکن است سبب رودل کردن شده و مشکلات متعددی را برای معده به همراه داشته باشد.

افرادی که از مشکلات معده رنج می‌برند بهتر است آن را به صورت پخته شده و کمپوت شده آن استفاده کرد. زیرا هضم آن کمی برای معده سخت خواهد بود و به ویژه اگر زخم معده وجود داشته باشد باید از مصرف خام آن پرهیز کرد.

چگونه از سیب نگهداری کنیم که خراب نشود؟

کار دشواری نیست و برای نگهداری از آن و استفاده از ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن می‌توان آنها را در پارچه‌ای خشک پیچید و در یخچال نگه داشت، سعی کنید سیب‌های رسیده‌تر را جدا کرده و ابتدا از آنها مصرف کنید تا خراب نشوند و سبب خراب شدن بقیه میوه‌ها نیز نشوند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر