کد خبر: 73492
A
حسینی کیا دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد:

قطعه سازان؛ نیازمند پشتیبانی و حمایت قوه قضاییه

سید جواد حسینی کیا عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس : یک عده از تولید کنندگان «سالم» به علت مشکلاتی که نظام بانکی «ناسالم» ما برای آن‌ها ایجاد کرده با مسائل مختلفی روبرو شده اند امید آنکه قوه قضاییه بیشترین همکاری را با آن‌ها داشته باشد تا واحد‌های تولیدی تعطیل نشود.

قطعه سازان؛ نیازمند پشتیبانی و حمایت قوه قضاییه

به گزارش سایت خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ از جمله این صنایعی که پس از تحریم‌های آمریکا با مشکل روبرو شد، صنعت قطعه سازی ایران است. براساس گزارش انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی با عنوان «وضعیت قطعه‌سازان خودروی کشور» که شهریورماه ۱۳۹۸ منتشر شد، «اشتغال مستقیم در صنعت قطعه، ۵۵۰ هزار نفر است که حدود نصف آن‌ها در جریان اتفاقات مربوط به تحریم و عدم پرداخت به موقع مطالبات از سوی خودروسازان، تعلیق یا کار خود را از دست داده‌اند. طبق ادعای قطعه‌سازان، ۱۳۰ هزار نفر کارگر صنعت قطعه طی یک سال و اندی گذشته تعدیل و ۱۵۰ هزار نفر نیز تعلیق شده‌اند.»

در کنار فشار‌های اقتصادی، اما فضای کسب و کار صنعت خودرو نیز این روزها، با چالش‌های دیگری روبرست، مدیران عامل ۲ خودروساز بزرگ کشور بازداشت شده اند و مالک گروه قطعه سازی عظام که آن را بزرگترین قطعه سازان ایران می‌دانند، این روز‌ها در دادگاه پاسخگوی اتهامات است.

سید جواد حسینی کیا نماینده سنقر و کلیائی استان کرمانشاه و عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به این پرسش که راه رونق تولید در صنعت قطعه سازی در کشور چیست، گفت: صنعت قطعه مولد تولید در صنعت خودروسازی است. اگر ما از تلاش برای تولید ملی، بومی سازی صنعت و ایجاد اشتغال صحبت می‌کنیم لازم است صنعت قطعه سازی کشور رونق پیدا کند. برای رونق صنعت خودروسازی؛ باید از حاشیه‌های که این روز‌ها برای این صنعت ایجاد شده به پایان برسد. صنعت خودرو سازی کشور؛ از جمله صنایعی است که صد‌ها میلیارد‌ها تومان در آن هزینه شده است و بار بخش اعظمی از تولید و اشتغال کشور را به دوش می‌کشد. لازم است دولت تدابیری بیاندیشد تا این صنعت و صنایع وابسته به آن مانند قطعه سازی از حاشیه‌ها به دور باشند. دولت باید زیر ساخت‌ها را رونق تولید فراهم کند همچنین در حوزه مالی سرمایه در گردش لازم را در اختیار بانک‌ها قرار داده و صادرات را هم تسهیل کند.

حسینی کیا در پاسخ به این پرسش که قوه قضاییه برای رونق تولید باید چه کاری انجام دهد، گفت: قوه قضاییه باید امنیت قضایی و روانی تولید کنندگان را تامین کند. اگر تولید کننده‌ای به هر دلیلی مرتکب تخلفی شده است باید تدبیری در پیش گرفته شود تا واحد تولیدی تعطیل نشود و به فعالیتش ادامه دهد. بسیاری بر این باورند که باید روند انتشار اخبار برخورد با فعالان اقتصادی و دادگاهی شدن آنان اصلاح شود. امیدواریم در آینده شاهد تحولات مثبتی در قوه قضاییه باشیم. در این که قطعه سازان سرمایه‌های کلانی را در این حوزه سرمایه گذاری کرده و تلاش آن‌ها نباید از میان برود هیچ شکی وجود ندارد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به پرسشی درباره روند دادگاه برخی قطعه سازان گفت: قوه قضاییه وظیفه دارد به پرونده‌های که گشوده می‌شود رسیدگی کند، اما چند نکته را نباید فراموش کرد اگر تولید کننده و صنعت گری به کشور خدمت کرده لازم است این موضوع هم در نظر گرفته شود، اما اگر کسانی در نظام اقتصادی اخلال ایجاد کردند قطعا باید با آن‌ها برخورد شود. باید چند نکته را در خصوص برخورد‌های قضایی یادآور شد، نکته اول اینکه یک عده از تولید کنندگان «سالم» به علت مشکلاتی که نظام بانکی «ناسالم» ما برای آن‌ها ایجاد کرده با مسائل مختلفی روبرو شده اند امید قوه قضاییه بیشترین همکاری را با آن‌ها داشته باشد تا واحد‌های تولیدی تعطیل نشود. نکته دوم محدودیت‌های واردات و صادرات قطعات به دلیل تحریم هاست؛ بسیاری از تولید کنندگان ما ناچار هستند در شرایط تحریم فعالیت‌هایی را انجام دهند. امید است قوه قضاییه به مشکلات تولید کنندگان واقعی در صنعت و به خصوص صنعت خودروسازی به دلیل اهمیت آن توجه بیشتری نشان دهند. در شرایط فعلی صنعت خودروسازی و قطعه سازی کشور نیازمند پشتیبانی و حمایت قوه قضاییه است.

منبع: پارسینه

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر