کد خبر: 229150
A

کپسول روغن ماهی بخورید تا پرخاشگری را کنترل کنید

کپسول‌های روغن ماهی مدت‌هاست برای سلامت قلب و مفاصل مصرف می‌شوند اما شواهد علمی جدید نشان می‌دهد که این کپسول‌ها ممکن است خلق وخوی و پرخاشگری را نیز کنترل کنند.

 کپسول روغن ماهی بخورید تا پرخاشگری را کنترل کنید

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ کپسول‌های روغن ماهی مدت‌هاست برای سلامت قلب و مفاصل مصرف می‌شوند اما شواهد علمی جدید نشان می‌دهد که این کپسول‌ها ممکن است خلق وخوی و پرخاشگری را نیز کنترل کنند.

نتایج متاآنالیز جامع از دانشگاه «پنسیلوانیا» (Pennsylvania)، نشان داد که دوز روزانه اسیدهای چرب امگا۳ می‌تواند رفتار پرخاشگرانه را تا ۲۸ درصد کاهش دهد.

مغز با چربی کار می‌کند و دو مولکول کلیدی امگا۳، «ایکوزاپنتانوییک اسید» (EPA) و «دوکوزاهگزانوییک اسید» (DHA)، به غشای سلولی نفوذ و به نورون‌ها کمک می‌کنند. سطح پایین این چربی‌ها در بافت‌ها با نوسانات خلقی و خشونت آنی مرتبط شده‌اند، در حالی که رژیم‌های غذایی سرشار از ماهی‌های آب سرد معمولا الگوی معکوسی را نشان می‌دهند.

از آنجا که بدن، اسید «آلفا لینولنیک» گیاهی را به طور ناکارآمد به «ایکوزاپنتانوییک اسید» و «دوکوزاهگزانوییک اسید» تبدیل می‌کند، محققان این سوال را مطرح کرده‌اند که آیا مکمل‌ها می‌توانند این شکاف را پر کنند یا خیر؛ محققان بیش از ۲۸ آزمایش تصادفی کنترل‌شده انجام دادند که ۳۹۱۸ شرکت‌کننده، از کودک تا بزرگسالان، در آن ثبت‌نام کرده بودند.

کپسول‌های امگا۳، صرف نظر از جنسیت، تشخیص، دوز و طول مدت تحقیق، کاهش متوسط ​​اما قابل‌توجهی در پرخاشگری واکنشی و عمدی ایجاد کردند. محققان اظهار کردند که حتی تغییرات رفتاری کوچک نیز می‌توانند در صورت اعمال بر روی میلیون‌ها نفر مهم باشند.

«ایکوزاپنتانوییک اسید» و «دوکوزاهگزانوییک اسید»، تولید مولکول‌های پیش‌التهابی که مدارهای استرس مغز را حساس می‌کنند، کاهش می‌دهند. آن‌ها همچنین سیگنال‌دهی سروتونین و دوپامین را به سمت یک نقطه تنظیم آرام‌تر سوق و توضیحی بیوشیمیایی برای تغییر رفتار ارائه می‌دهند.

قابل توجه است که این تجزیه‌وتحلیل، نتایج را برای دوزهای پایین این مواد نشان داد و مصرف بیشتر آنها، احتمال ندارد که موفقیت‌های بزرگتری را به همراه داشته باشد.

متخصصان توصیه کردند که حداقل دو وعده ماهی چرب در هفته، مانند ماهی سالمون یا ساردین، مصرف شود.

روغن ماهی در مقایسه با داروهای تجویزی برای پرخاشگری، عوارض جانبی کمتری دارد و دسترسی به آن آسان‌تر است. نیازی به نسخه ندارد و بسیاری از برندها بدون نسخه در فروشگاه‌های مواد غذایی یا آنلاین در دسترس هستند.

با این اوصاف، روغن ماهی نباید جایگزین درمان حرفه‌ای در هنگام بروز مشکلات رفتاری جدی شود اما می‌تواند افزودنی مفید باشد، البته درمان، پشتیبانی ساختاریافته و در برخی موارد دارو هنوز ابزارهای ضروری هستند.

سایت ارث گزارش کرد، در حال حاضر، کارشناسان می‌گویند: والدین کودکان زودرنج یا بزرگسالانی که متوجه می‌شوند بدخلق شده‌اند، می‌توانند به جای یک میان وعده شیرین، ماهی سالمون یا یک کپسول روغن ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

نتایج این تحقیق در مجله «پرخاشگری و رفتار خشونت‌آمیز» (Aggression and Violent Behavior) منتشر شده است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر