کد خبر: 238164
A

یک نوشیدنی طبیعی برای کاهش فشارخون در سالمندان

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد آب چغندر غنی از نیترات با تغییر ترکیب باکتری‌های دهان و کاهش باکتری‌های التهاب‌زا می‌تواند به سالمندان در کاهش فشار خون کمک کند.

یک نوشیدنی طبیعی برای کاهش فشارخون در سالمندان

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛در مطالعه اخیر دانشگاه اکستر که نتایج آن در نشریه پزشکی و زیست‌شناسی رادیکال‌های آزاد (Free Radical Biology and Medicine) منتشر شد، ۳۹ شرکت‌کننده زیر ۳۰ سال و ۳۶ فرد در سنین ۶۰ و ۷۰ سالگی حضور داشتند.

 

آزمایش طی دو مرحله‌ دو هفته‌ای انجام شد که در آن، یک گروه روزانه مقدار مشخصی آب چغندر غنی از نیترات و گروه دیگر نسخه‌ بدون نیترات آن (دارونما) را مصرف کرد. میان این دو مرحله یک دوره پاکسازی در نظر گرفته شد تا آثار پیشین از بین برود.

 

متخصصان با استفاده از توالی‌یابی ژن‌های باکتریایی، بررسی کردند که قبل و پس از هر مرحله، چه میکروب‌هایی در دهان شرکت‌کنندگان وجود داشت. نتایج نشان داد در سالمندانی که آب چغندر نیترات‌دار نوشیدند، باکتری‌های مضر پروتلا (مرتبط با التهاب) کاهشی قابل‌توجه و باکتری‌های مفیدی مانند نایسریا افزایش داشت. همچنین شرکت‌کنندگان سالمند در آغاز مطالعه فشار خون بالاتری داشتند، اما پس از مصرف آب چغندر، فشار خون آن‌ها کاهش یافت. در حالی که در گروه دارونما تغییری مشاهده نشد.

 

دکتر «مارک سیگل»، تحلیلگر ارشد پزشکی فاکس‌نیوز گفت: ما می‌دانیم که غذاهای سرشار از نیترات خوراکی مانند سبزیجات برگ‌دار، چغندر و کاهو می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. نیترات‌ها در بدن به نیتریک‌اکسید تبدیل می‌شوند و نیتریک‌اکسید یک مولکول کلیدی برای سلامت عروق است، زیرا باعث گشاد شدن رگ‌ها و کاهش فشار خون می‌شود.

 

به گفته دکتر «اندی جونز»، استاد دانشگاه اکستر و از نویسندگان مقاله، این تحقیق نشان می‌دهد غذاهای غنی از نیترات می‌توانند میکروبیوم دهان سالمندان را به گونه‌ای تغییر دهند که التهاب کمتر و کاهش فشار خون به همراه داشته باشد.

 

به گزارش ایندیپندنت، در همین حال «لی بنیستون»، مدیر بخش پژوهش در شورای علوم زیستی و زیست‌فناوری انگلیس نیز افزود: این پژوهش نمونه‌ای عالی از این است که چگونه علوم زیستی می‌تواند به درک بهتر ارتباط پیچیده میان رژیم غذایی، میکروبیوم و سالمندی سالم کمک کند. با روشن شدن نحوه اثرگذاری نیترات خوراکی بر باکتری‌های دهان و فشار خون، فرصت‌های تازه‌ای برای بهبود سلامت عروقی از طریق تغذیه ایجاد می‌شود.

 

سیگل تاکید کرد: با افزایش سن، سطح نیتریک‌اکسید قابل دسترس در بدن کاهش می‌یابد؛ بنابراین منطقی است که مصرف نیترات‌های خوراکی برای سالمندان فواید بیشتری داشته باشد. این مطالعه بار دیگر این باور قدیمی را که یک رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه‌ و سبزیجات تازه می‌تواند به کنترل بسیاری از بیماری‌های مزمن کمک کند، تایید می‌کند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر