?>
کد خبر: 132012
A

نامه‌ی عمادالدین باقی به اژه‌ای درباره‌ی حکم اعدام احمدرضا جلالی: از اختیار ماده ۴۷۷ استفاده کنید/ حکم صادره واجد اشکالات اساسی است

عمادالدین باقی، فعال حقوق بشر، در نامه‌ای به محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه، درباره‌ی پرونده‌ی احمدرضا جلالی که به حکم اعدام محکوم شده و هفته‌ی گذشته در خبری غیررسمی اعلام شده که تا آخر اردیبهشت‌ماه حکم اجرا می‌شود، از اژه‌ای خواسته است که از اختیار ماده ۴۷۷ استفاده کند.

نامه‌ی عمادالدین باقی به اژه‌ای درباره‌ی حکم اعدام احمدرضا جلالی: از اختیار ماده ۴۷۷ استفاده کنید/ حکم صادره واجد اشکالات اساسی است

به گزارش دیده بان ایران؛ عمادالدین باقی، فعال حقوق بشر، در نامه‌ای به محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه، درباره‌ی پرونده‌ی احمدرضا جلالی که به حکم اعدام محکوم شده و هفته‌ی گذشته در خبری غیررسمی اعلام شده که تا آخر اردیبهشت‌ماه حکم اجرا می‌شود، از اژه‌ای خواسته است که از اختیار ماده ۴۷۷ استفاده کند.

متن نامه‌ی آقای باقی در پی می‌آید:

و له الحمد. وَإِذا حَکَمتُم بَینَ النّاسِ أَن تَحکُموا بِالعَدلِ ۚ إِنَّ اللَّهَ نِعِمّا یَعِظُکُم بِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ کانَ سَمیعًا بَصیرًا

 

جناب آقای محسنی اژه ای
ریاست محترم قوه قضاییه

باسلام. هرچند تجربه نشان داده است که گفته‌ها و نوشته‌ها چنان که انتظار می‌رود به احترام دستور قرآنی امر معروف و نهی از منکر شنیده شود، استماع نمی‌شود اما می‌خواهم اتهام ساده اندیشی از سوی دیگران را بر خود هموار کنم و بپذیرم که سخنان دلگرم کننده شما در مورد اصلاحات قضایی حقیقت دارند و به همین امید برای شما این وجیزه را می‌نویسم.

در مورد حکم اعدام دکتر احمدرضا جلالی دو مسئله مطرح است؛

مسئله اول درباره خود پرونده است. بنابر اطلاعی که از جزئیات پرونده از طریق خانواده زندانی و وکیل محترم‌شان که از قضات عالی رتبه و سلیم النفس دیوان عالی کشور بوده‌اند دارم، برایم محرز است که حکم صادره واجد اشکالات اساسی است اما این نکته در حال حاضر مسئله نگارنده نیست.

مسئله دوم و اصلی که مقصود از این نوشتار است صدور حکم اعدام برای اتهام جاسوسی است. فارغ از اینکه از لحاظ حقوق بشری طبق بند۲ ماده ۶ میثاق بین المللی مدنی و سیاسی، صدور حکم اعدام در یک‌چهارم از کشورهایی که مجازات اعدام پابرجاست فقط در جرایم سنگین مانند قتل‌های برنامه ریزی شده و نسل کشی پذیرفته شده است و جمهوری اسلامی ایران هم به این میثاق متعهد است و شرعاً وفای به عهد بر سایر احکام حکومت دارد اما از لحاظ قرآنی و فقهی، صدور حکم اعدام برای جرم جاسوسی در صورتی که جرم محرز و مسلم شده باشد نیز مبنایی ندارد. صدور چنین احکامی قطعاً و رسماً خلاف شرع است. با قاضی صادرکننده رای و هر شخص دیگری از اهل علم در هر مکانی که مقرر شود حاضرم در مورد بی پایه بودن حکم اعدام برای جرم جاسوسی، از منظر فقهی مناظره کنم. نباید اجازه داد با چنین احکامی با آبرو و حیثیت کشور و دین بازی شود و نسبت به جان انسان‌ها اینسان بی مبالاتی و گشاده دستی صورت بگیرد.

با توجه به نگرانی‌هایی که برای بسیاری از نهادها و فعالان حقوق بشری و برخی از شهروندان به وجود آمده، استدعا می‌شود به استناد اختیارات رئیس قوه قضاییه در ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی مبنی بر اینکه: «اگر رئیس قوه قضائیه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضائی را خلاف شرع بین تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال می‌کند…»، دستور مقتضی در این زمینه را صادر فرمایید که مسئله جان انسان در میان است. اهمیت عرض و دما در فقه همه فرق اسلامی و تقدم آن بر همه احکام، بر شما پوشیده نیست.

وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ ۗ وَمَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَانًا فَلَا یُسْرِفْ فِی الْقَتْلِ ۖ إِنَّهُ کَانَ مَنْصُورًا (آیه ۳۳ سوره اسراء)

والسلام خیر ختام
عمادالدین باقی
چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر