نصب دستگاههای اندازه گیری آلودگی هوا برای اولین بار در تهران
مامور شوروی به جرم جاسوسی از ایران اخراج شد. این خبر، تیتر یک روزنامه ۳۲ صفحه ای اطلاعات روز پنجشنبه ۳۱ فروردین سال ۱۳۵۷ است. این روزنامه یک خبر داغ پزشکی در صفحه نخست نیز بدین مضمون دارد که از پیوند شریان مغز یک زن در تهران خبر داده است.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مامور شوروی به جرم جاسوسی از ایران اخراج شد. این خبر، تیتر یک روزنامه ۳۲ صفحه ای اطلاعات روز پنجشنبه ۳۱ فروردین سال ۱۳۵۷ است. این روزنامه یک خبر داغ پزشکی در صفحه نخست نیز بدین مضمون دارد که از پیوند شریان مغز یک زن در تهران خبر داده است. تیتر دیگر هم به اعلام طرح جدید آزادی خانه سازی در خارج محدوده تهران تا اواخر اردیبهشت اختصاص دارد و اینکه دو بمب در خانه و اداره دو وکیل دادگستری منفجر شده که سازمانی به نام کمیته انتقام مسئولیت این انفجار را بر عهده گرفته است. خلعتبری وزیر خارجه ایران هم در کنفرانس سنتو اعلام داشته که عملیات خرابکارانه، امنیت ایران و منطقه را تهدید می کند. و در پایان اینکه ۷۰ دانشجوی ایرانی در آستانه اخراج از آمریکا هستند که بعلت تظاهرات به پرداخت جریمه محکوم شدهاند.
اما خبری در صفحه سوم روزنامه درباره نصب دستگاههای اندازه گیری آلودگی هوا در تهران منتشر شده است که سوژه امروز " روزنامه گردی دیدبان تاریخ " ماست و متن خبر به شرح زیر می باشد؛
یک دستگاه سنجش میزان آلودگی هوای تهران هفته آینده در میدان سپه نصب میشود. نظیر این دستگاه که دارای ابعاد بسیار کوچک است نیز در آینده در دیگر نقاط مختلف جنوب شهر نصب خواهد شد. سازمان انرژی اتمی ایران با همکاری شهرداری پایتخت نصب چند دستگاه جدید را برای اندازه گیری میزان آلودگی هوا در نقاط شلوغ و پرجمعیت تهران آغاز کرده است.
دستگاههای جدید در میدان ها و بر فراز ساختمانهای بلند نصب خواهد شد تا بطور شبانه روزی تغییراتی را که در ذرات معلق هوای تهران بوجود می آید مرتبا اندازه گیری کند و درصد خطرات ناشی از وجود هر یک از آنها را بر روی محیط زیست و بویژه بدن انسان مورد آزمایش قرار دهد.
دستگاه سنجش آلودگی هوا در ابعاد بسیار کوچک ۶۰ در ۲۰ سانتیمتری ساخته شده است و به آسانی قابل نصب و حمل و نقل است. این دستگاه در ساعات مختلف روز و فصول گوناگون توسط پمپ هایی هوای موجود را مکیده و از آن نمونه برداری میکند. نمونه بدست آمده در شش قسمت مختلف این دستگاه جمع آوری میشود تا اثرات هر یک از این ذرات بر بدن انسان توسط کارشناسان مرکز تحقیقات هسته ای مورد مطالعه قرار گیرد. از همین روی سازمان انرژی اتمی ایران برای نگهداری این دستگاهها از شهرداریهای مناطق مختلف و نیز سازمان ها و وزارتخانه های دولتی کمک خواسته است.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله