سنای آمریکا بسته حمایتی جدیدی ۴۸۵ میلیارد دلاری برای کمک به صنایع و بیمارستان های آمریکا را به تصویب رساند
یک ماه پس از تصویب بستهی مشوق مالی دو تریلیون دلاری، اکنون سنای آمریکا از تصویب بستهی حمایت مالی مکمل دیگری به ارزش ۴۸۵ میلیارد دلار خبر داده است. قرار است این مبلغ به کسبوکارهای خرد و بیمارستانها اختصاص داده شود تا بتوانند از کوران بحران کرونا به سلامت عبور کنند.

به گزارش سایت دیده بان ایران به نقل از کوین تلگراف، این بستهی حمایت مالی که طی دو هفتهی اخیر در صدر مباحثهها و کشمکشهای جنجالی سناتورهای ایالات متحده بود، ۳۸۰ میلیارد دلار وام به کسبوکارهای خرد، ۷۵ میلیارد دلار بودجهی اضطراری برای بیمارستانها و ۲۵ میلیارد دلار هم برای آزمایش بیماری اختصاص میدهد.
بستهی حمایت مالی یادشده در قالب لایحهای در اواخر هفتهی جاری به مجلس نمایندگان آمریکا ارسال میشود و انتظار میرود از حمایت هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برخوردار شود. دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده نیز پیشتر اعلام کرده بود که با امضای خود این لایحه را به قانون تبدیل خواهد کرد.
رهبران اکثریت و اقلیت مجلس سنا
دموکراتها و جمهوریخواهان پیش از دستیابی به توافق در مورد میزان و گروههای هدف این بستهی حمایت مالی، دو هفته مشغول رایزنی با یکدیگر بودند. جمهوریخواهان به دنبال آن بودند که لایحهی یادشده بر اعطای وام ۲۵۰ میلیارد دلاری بر کسبوکارها و مشاغل خرد متمرکز شود، اما دموکراتها میخواستند بستهی حمایتی جامعتری را به تصویب برسانند که شامل بودجههای چشمگیری برای بیمارستانها بود.
یک اولویت برای دموکراتها این بود که ۶۰ میلیارد دلار از مجموع ۳۲۱ میلیارد دلار حمایت مالی به برنامهی صیانت از حقوق و دستمزد (Paycheck Protection Program) اختصاص یابد تا بتوانی سنگی را از پیش پای کسبوکارهای خردی بردارد که پیشتر در دسترسی به دور اول اعطای این وام با دشواریهایی روبهرو بودند.
گفتنی است پس از ۱۲ روز کشمکش و رایزنی، دموکراتها وادار شدند در مواجهه با مخالفت جمهوریخواهان، از پیگیری اختصاص ۱۵۰ میلیارد دلار بودجه اضافه به ایالتها و دولتهای محلی منصرف شوند، اما در نهایت توانستند پول بیشتری برای تخصیص به بیمارستانها و آزمایش به تصویب نمایندگان برسانند.
میچ مککانل (Mitch McConnell)، رهبر فراکسیون اکثریت سنا با ستایش از این توافق گفته است:
ملت آمریکا حساب ویژهای روی کنگره باز کرده تا این نهاد قانونی با کنار گذاشتن هرگونه جانبداری، تمام تلاش خود را برای عبور از بحران همهگیری [ویروس کرونا] به کار ببندد.
مطابق با دادههای منتشر شده توسط دانشگاه جان هاپکینز (John Hopkins)، در لحظهی نگارش این خبر، نزدیک به ۱۵۰۰ آمریکایی در روز دوشنبه در اثر بیماری کووید ۱۹ جان باختهاند. گفتنی است تاکنون بیش از ۸۱۶ هزار نفر در سرتاسر آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این میان، نزدیک به ۴۴ هزار نفر جان باختهاند.