?>
کد خبر: 220752
A

ابزار جدید دانشمندان بریتانیایی برای سنجش «سن واقعی» قلب؛ آیا قلب‌تان زودتر از سن‌تان پیر می‌شود؟

پژوهشگران بریتانیایی ابزاری تازه طراحی کرده‌اند که می‌تواند سن عملکردی قلب را مشخص کند. به گفته آن‌ها این ابزار می‌تواند در شناسایی و راهنمایی افراد در معرض خطر بیماری‌های قلبی مفید باشد.

ابزار جدید دانشمندان بریتانیایی برای سنجش «سن واقعی» قلب؛ آیا قلب‌تان زودتر از سن‌تان پیر می‌شود؟

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ پژوهشگران بریتانیایی ابزاری تازه طراحی کرده‌اند که می‌تواند سن عملکردی قلب را مشخص کند. به گفته آن‌ها این ابزار می‌تواند در شناسایی و راهنمایی افراد در معرض خطر بیماری‌های قلبی مفید باشد..

تصور کنید پس از یک اسکن پزشکی متوجه شوید قلب‌تان سریع‌تر از بدن‌تان در حال پیر شدن است و اگر سبک زندگی‌تان را تغییر ندهید به احتمال زیاد با مشکلات قلبی روبرو خواهید شد.

محققان دانشگاه «ایست آنگلیا» با تحلیل داده‌های به‌دست‌آمده از اسکن‌های ام‌آر‌آی ۵۵۷ نفر از جمله ۳۳۶ نفر که دچار چاقی، فشار خون بالا یا دیابت بودند، در بریتانیا، اسپانیا و سنگاپور، ابزاری برای سنجش سن واقعی قلب طراحی کرده‌اند.

آن‌ها ویژگی‌هایی مانند اندازه حفره‌های قلب و کارایی پمپاژ خون را اندازه‌گیری کردند؛ شاخص‌هایی که معمولا برای پیش‌بینی سلامت قلبی استفاده می‌شوند. سپس با استفاده از این داده‌ها، فرمولی طراحی کردند تا «سن عملکردی» قلب را مشخص کند.

بر پایه نتایج این مطالعه که در نشریه قلب اروپا منتشر شده، قلب افرادی که دچار مشکلات سلامتی بودند به‌طور میانگین ۴.۶ سال پیرتر از سن واقعی آن‌ها بود. این فاصله در افراد چاق حتی بیشتر هم بوده است.

دکتر پانکاج گارگ، متخصص قلب و پژوهشگر اصلی این مطالعه گفت: «افرادی که مشکلاتی مانند دیابت یا چاقی دارند، معمولا قلب‌شان سریع‌تر از حد معمول و گاهی حتی چند دهه زودتر پیر می‌شود.»

با این حال، پژوهشگران هشدار داده‌اند که این ابزار هنوز کاستی‌هایی دارد از جمله اینکه مدت ابتلای افراد به بیماری‌های زمینه‌ای در این مدل در نظر گرفته نشده و فقط افرادی در این مطالعه بررسی شده‌اند که با وجود ابتلا به بیماری تا سنین بالا زنده مانده‌اند؛ موضوعی که ممکن است به خطای آماری به‌نام «سوگیری بازماندگان» منجر شود.

همچنین تعداد شرکت‌کنندگان در این پژوهش محدود بوده و مدل طراحی‌شده نیاز دارد در گروه‌های بزرگ‌تری از افراد آزمایش شود.

با این حال، دانشمندان امیدوارند که در آینده پزشکان بتوانند از این ابزار برای مشاوره و تشخیص زودهنگام بیماری‌های قلبی استفاده کنند.

دکتر گارگ با اشاره به تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم و ورزش گفت: «با دانستن سن واقعی قلب، بیماران می‌توانند توصیه‌ها یا درمان‌هایی را برای کاهش سرعت روند پیری دریافت کنند که به طور بالقوه از حملات قلبی یا سکته مغزی جلوگیری می‌کند.»

او در پایان افزود: «ما می‌خواهیم به مردم فرصتی واقعی بدهیم تا بتوانند در برابر بیماری‌های قلبی مقاومت کنند.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر