هشدار درباره برنجهای آلوده؛ رد پای فلزات سمی در همهی نمونههای بررسیشده
گزارشی جدید نشان میدهد که برنجهای عرضهشده در فروشگاههای ایالات متحده حاوی فلزات سنگین سمی مانند آرسنیک، کادمیوم، سرب و جیوه هستند.

به گزارش سایت دیده بان ایران به نقل از انلی مای هلث؛ از همه نگرانکنندهتر، ایناست که در ۱ مورد از هر ۴ نمونه، میزان آرسنیک از حد مجاز تعیینشده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای سرلاکهای برنج نوزادان بیشتر بوده است. این حد مجاز برابر با ۱۰۰ بخش در میلیارد (ppb) است.
این قانون در سال ۲۰۲۱ وضع شد، اما فقط شامل سرلاکهای برنج مخصوص نوزادان میشود – نه برنجی که دیگر اعضای خانواده مصرف میکنند.
نویسندگان گزارش مینویسند: «هیچ حد مجازی برای خود برنج – بستهها و جعبههایی که در وعدههای غذایی خانوادگی استفاده میشوند – وجود ندارد، در حالی که این نوع برنجها نیز بهطور گستردهای توسط نوزادان و کودکان مصرف میشوند.»
در این مطالعه ۱۴۵ برند محبوب برنج مورد آزمایش قرار گرفتند؛ بر اساس گزارش CBS، میزان فلزات سنگین در نمونهها بهطور متوسط بین ۶۳ تا ۱۸۸ بخش در میلیارد بوده است و برخی نمونهها حتی تا ۲۴۰ ppb نیز رسیدهاند.
بیشترین میزان ثبتشده مربوط به آرسنیک بوده، و پس از آن کادمیوم. مقادیر کمی از سرب و جیوه نیز در نمونهها یافت شدهاند.
در واکنش به این گزارش، «فدراسیون برنج آمریکا» ضمن پذیرش نگرانی مصرفکنندگان چنین اظهار کرد:
«میدانیم که وجود آرسنیک در مواد غذایی برای بسیاری از مصرفکنندگان نگرانکننده است و ممکن است سوالاتی برای شما ایجاد کند. اگرچه ما معتقد نیستیم که مقادیر جزئی آرسنیک در برنج بهتنهایی یک تهدید جدی برای سلامت عمومی باشد، اما همچنان با سازمان غذا و دارو همکاری خواهیم کرد تا اطمینان حاصل شود که برنج عرضهشده در آمریکا با استانداردهای تعیینشده مطابقت دارد.»
سازمان غذا و دارو (FDA) و مؤسسه ملی سلامت (NIH) تأکید کردهاند که آرسنیک غیرآلی – نوعی که در این مطالعه بیشتر یافت شده – از نوع طبیعی آن سمیتر است. همچنین، «آژانس حفاظت از محیط زیست» (EPA) آرسنیک غیرآلی را یک ماده سرطانزا طبقهبندی کرده است.
برای کاهش میزان تماس با این فلزات سمی، این گزارش سه توصیه ارائه کرده است:
۱. برنج را مانند پاستا بپزید: برای هر یک پیمانه برنج از ۶ تا ۱۰ پیمانه آب استفاده کنید و پس از پخت، آب اضافی را دور بریزید.
۲. جایگزینها را امتحان کنید: غذاهایی مانند کینوا، جو و کوسکوس حاوی فلزات سنگین کمتری هستند.
۳. در انتخاب نوع برنج دقت کنید: برنج سفید تولید ایالت کالیفرنیا، برنج سوشی، برنج یاسمین تایلندی و باسماتی هندی معمولاً فلزات کمتری دارند. در مقابل، از برنج قهوهای، برنج سفید تولید ایالتهای جنوبشرقی آمریکا و برنج آربوریو ایتالیا اجتناب کنید، چرا که دارای سطوح بالاتری از فلزات سنگین هستند