کد خبر: 251704
A
گزارش دیروز #دیدبان_تاریخ ۱ آذر ۱۳۵۱؛

اولین نان بربری ماشینی به تهران آمد!+عکس/مردم درباره نان بربری ماشینی چه گفتند؟

گزارشی با عنوان نظر مردم و مصرف کنندگان در مورد نان بربری ماشینی در صفحه اول اطلاعات ۱ آذر ۱۳۵۱ دیده می‌شود که متن این گزارش که در صفحات داخلی روزنامه به چاپ رسیده، را برای این شماره گزارش دیدبان تاریخ انتخاب کرده ایم. تهیه نان بربری، نان خوشمزه ای که آذربایجانی ها طرفدار پروپا قرص آن هستند پس از حدود ۶۵ سال تغییر شکل می‌دهد و بصورت ماشینی در می‌آید. بعد از نان بربری، بتدریج نان‌های دیگری مانند سنگک و تافتون و حتی لواش ماشینی تهیه خواهد شد و به این ترتیب تهیه نان بصورت سنتی، جای خود را به شرایطی مدرن و جدید خواهد داد. دیشب و امروز مردم و کارگران نانوایی درباره ماشینی کردن نان صحبت می کردند. مشتری یکی از دکان نانوایی ها در شمال شهر پس از مدتی معطل شدن برای نان زیر لب زمزمه کرد؛ خدا کند نان ماشینی زودتر به بازار بیاید تا ما از گرفتاری و اتلاف وقت راحت شویم. خانمی از مشتری ها که این مطلب را شنید گفت ای آقا مسئله عادت است. شوهر و بچه های من می خواهند نان داغ با صبحانه شان بخورند و من نمی دانم نان‌ ماشینی داغ می‌شود خرید یا نه!

اولین نان بربری ماشینی به تهران آمد!+عکس/مردم درباره نان بربری ماشینی چه گفتند؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛   گزارشی با عنوان نظر مردم و مصرف کنندگان در مورد نان بربری ماشینی در صفحه اول اطلاعات ۱ آذر ۱۳۵۱ دیده می‌شود که متن این گزارش که در صفحات داخلی روزنامه به چاپ رسیده، را برای این شماره گزارش  دیدبان تاریخ انتخاب کرده ایم که در ادامه می خوانید؛

تهیه نان بربری، نان خوشمزه ای که آذربایجانی ها طرفدار پروپا قرص آن هستند پس از حدود ۶۵ سال تغییر شکل می‌دهد و بصورت ماشینی در می‌آید. 

بعد از نان بربری، بتدریج نان‌های دیگری مانند سنگک و تافتون و حتی لواش ماشینی تهیه خواهد شد و به این ترتیب تهیه نان بصورت سنتی، جای خود را به شرایطی مدرن و جدید خواهد داد. 

دیشب و امروز مردم و کارگران نانوایی درباره ماشینی کردن نان صحبت می کردند. مشتری یکی از دکان نانوایی ها در  شمال شهر پس از مدتی معطل شدن برای نان زیر لب زمزمه کرد؛ 

خدا کند نان ماشینی زودتر به بازار بیاید تا ما از گرفتاری و اتلاف وقت راحت شویم. خانمی از مشتری ها که این مطلب را شنید گفت ای آقا مسئله عادت است. شوهر و بچه های من می خواهند  نان داغ با صبحانه شان بخورند و من نمی دانم نان‌ ماشینی داغ می‌شود خرید یا نه! 

یکی از خبرنگاران ما در میدان توپخانه با چند عابر راجع به نان ماشینی صحبت کرد: آقای حمید مستوفی کارمند دولت معتقد بود که نان ماشینی نان بسیار خوبی است زیرا هم بهداشتی است و هم مسلما در فروش آن نمی‌شود به اندازه فروش نان‌های غیر ماشینی اجحاف و تقلب کرد.

خانم نفیسه میرحیدری کارمند یک موسسه خصوصی هم گفت؛ متاسفانه مردم ما از نان ماشینی خاطره نان‌های ماشینی زمان جنگ‌ را دارند و به همین جهت بعضی ها از اسم این نان می ترسند آنها به یاد بند کفش، تکه گونی، سوسک و احتمالا موش هایی می افتند که از میان آن نان‌ها بیرون می آمد. به عقیده من اگر این نان خوب تهیه شود خیلی بهتر از نان‌های غیر ماشینی خواهد بود.  وی گفت؛ کلیه نان‌ها باید ماشینی شود و در پختن نان مراقبت‌های کامل بهداشتی انجام گیرد. 

خمیرگیر یک دکان لواشی گفت؛ تا آنجا که من شنیده ام ماشینی کردن نان به کسب و کار ما لطمه نخواهد زد زیرا اولا دکان نانوایی به عرضه و فروش نان خواهد پرداخت و از طرفی دیگر دولت برای آنهاییکه بی کار می‌شوند کار تازه ای مهیا خواهد کرد. 

یک شاطر گفت:  ای آقا، خدا کند دکانهای نانوایی از این صورت خارج شود برای اینکه خیال می کنید ما کار می کنیم؟ نه والله زجر می کشیم شما یک دقیقه توی همین هوای سرد بیا جلوی  تنور بایست ببین چه خبر است!

photo_2025-11-22_17-18-06

در پایان اینکه، در همین دکان نانوایی عقیده جملگی بر آن بود که نان ماشینی خیلی از این مشکلات را پایان خواهد داد ولی برخی از مشتری ها اظهار نگرانی می کردند که‌ مبادا نان‌ ماشینی به خوش طعمی نان‌های معمولی نباشد.

photo_2025-11-22_17-17-59

تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر