علائم گرمازدگی را بشناسید
گرمازدگی عارضهای است که به دنبال گرم شدن هوا بروز آن افزایش مییابد. در واقع میتوان گفت دمای هوا بر روی دمای بدن تاثیر گذاشته و موجب بروز یک سری علائم ناخوشایند و گاه بسیار خطرناک میشود.

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ گرمازدگی عارضهای است که به دنبال گرم شدن هوا بروز آن افزایش مییابد. در واقع میتوان گفت دمای هوا بر روی دمای بدن تاثیر گذاشته و موجب بروز یک سری علائم ناخوشایند و گاه بسیار خطرناک میشود.
گرمازدگی چیست؟
گرمازدگی که با نامهای آفتابزدگی یا حمله گرما نیز شناخته میشود، وضعیتی خطرناک و ناشی از ناتوانی بدن در تنظیم دمای خود است. این عارضه زمانی رخ میدهد که دمای داخلی بدن به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد. گرمازدگی معمولاً در اثر قرار گرفتن طولانیمدت در معرض گرمای شدید یا انجام فعالیت بدنی سنگین در هوای گرم ایجاد میشود. در این حالت، مکانیسمهای طبیعی خنککننده بدن مانند تعریق به دلیل کمآبی یا رطوبت بالای هوا مختل شده و دمای بدن به سرعت افزایش مییابد.
علائم اولیهی آفتابزدگی میتواند شامل سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و ضعف باشد، اما در صورت عدم درمان فوری، میتواند به علائم جدیتری مانند گیجی، تشنج، از دست دادن هوشیاری و حتی آسیب دائمی به مغز، قلب، کلیهها و عضلات منجر شود و در نهایت مرگ را به دنبال داشته باشد.
علائم گرمازدگی چیست؟
بروز آفتابزدگی با یک سری علائم مهم همراه است. از مهمترین این علائم میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
-
ضعف
-
سرگیجه
-
حالت تهوع
-
گیجی
-
سردرد
-
تشنج
-
از دست دادن هوشیاری
-
پوست خشک و داغ
-
عدم تعریق (در برخی موارد)
-
ضربان قلب سریع
-
تنفس سریع و سطحی
-
گرفتگی عضلات